עוגת שוקולית גדולה ליום הולדת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שוקולית גדולה ליום הולדת

עוגת שוקולית גדולה ליום הולדת

הרבה פעמים שואלים אותי על עוגה גדולה לגן הילדים או לבית הספר,שתיהיה מספיק גדולה לכל מספר הילדים וכל ילד יקבל פרוסה יפה, אני תמיד חושבת גם על הגננות הרי גם להן מגיע לטעום מהעוגה.
חיפשתי את המתכון הכי טוב מבחינתי לעוגה ענקית שתמלא את התבנית החד פעמית הגדולה ביותר ותצא גבוהה ויפה ברור שמצאתי. ההזדמנות הגיעה כשהייתי צריכה להכין עוגת יום הולדת לנסיכה.
כמובן שעבדתי לפי הוראות מדויקות של ילדה בת 7 שידעה בדיוק מה היא רוצה ולא נתנה לי בכלל להביע דעה בעניין, הרי היא ילדה גדולה כבר בת 7, מזל טוב מותק. כבר הזכרתי שהעוגה פרווה ?
יצאה עוגה יפהפייה גדולה וטעימה מאוד, מתכון מנצח וקל ביותר.

תבנית : 30X40

מרכיבים:

8 ביצים
כוס אבקת שוקולית
300 ג’ סוכר (כוס וחצי)
2 כוסות מיץ תפוזים / 2 כוסות שמנת מתוקה
360 מ”ל שמן (כוס וחצי)
560 ג’ קמח תופח (4 כוסות)

ציפוי שוקולד:
250 ג’ שוקולד מריר
250 מ”ל שמנת מתוקה / ריץ לפרווה

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר להתחיל להקציף במהירות בינונית עד שנותר קרם צהבהב תפוח וקרמי, זה לוקח כמה דקות.

3. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן ואת מיץ התפוזים.

4. להוסיף את השוקולית ואת הקמח ולהקציף עד שהבלילה אחידה וחלקה.

5. להעביר את הבלילה לתבנית להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא נקי.

*6. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה יחד עם השמנת להכניס למיקרו ולהמיס, לערבב עד שהקרם חלק, לצקת על העוגה באופן שווה.

כדאי לדעת ש…
העוגה מספיקה ל 35 – 40 ילדים, לא ניתן להכין את עוגה ללא מיקסר, מי שרוצה לשים קמח רגיל + 4 כוסות + 4 כפיות אבקת אפייה. אפשר לוותר על הקרם ולהכין את העוגה כמו שהיא. עוגה נהדרת לילדים אחת הטובות.

370529 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שוקולית גדולה ליום הולדתעוגת שוקולית גדולה ליום הולדת

 אז איך מניחים את התמונה על העוגה?

הסבר מפורט בדיוק כאן.

גולשים מכינים וממליצים:

נופר : ניקיייייי חזרתי עכשיו מהגן של הקטנה כולם שיבחו אותך העוגה הייתה מדהימה ואכלו ממנה כולם!!!!!
הגננות השתגעו אפילו המבשלת ביקשה מתכון כולן שלחתי לאתר שלך!
תודה רבה רבה הילדה מאושרת הכי חשוב לי!

לירון : “העוגה מושלמת, תודה רבה!!”

הילה : ” יצאה עוגה פצצה!!! אין על המתכונים שלך.. מאז שהכרתי את האתר שלך המטבח שלי השתדרג לבלי היכר.”

2643
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן רחמים

הי. האם ניתן להחליף בקמח תמי ?
תודה רבה

ליאת

היי ניקי
הכנתי את העוגה הזו מספר פעמים והיא הייתה מעולה. תוכלי בבקשה לשלוח לי מתכון של אותה עוגה אבל בתבנית קטנה יותר? אני צריכה להכין לכמות קטנה יותר של אנשים.תודה רבה

אפי

היי ניקי,
אני רוצה להכין את העוגה אבל אין לי תפוזים והעוגה צריכה להיות פרווה. יש אפשרות להחליף למים או משהו אחר?

סיון

היי ניקי,
האם ניתן להכין בסיר גחנון?
אם כן כמה מעלות ולכמה זמן?
והאם ניתן לחתוך באמצע למרוח קצפת ולזלף על העוגה?

בת חן

הי, האם ניתן להפוך את העוגה אחרי התקררות למגש אחר?

עינב

היי …לא הצלחתי להבין לגביי קמח רגיל ולא תופח
תרשמי בבקשה את הכמות לקמח רגיל בלי + כי זה מבלבל

קטיה

ניקי בוקר טוב, עזרת לי בעוגה הקודמת עם שכבת הקרם בגרסת פרווה ועשיתי גם בגרסה החלבית והן מושלמות. שאלה לי אליך… אני רוצה להכין את זו כי צריכה שתספיק ל כ-40 איש ואני רוצה גם להכין שתי שכבות עם קרם באמצע וכמובן פרווה. האם העוגה הזו תתאים? להכין 2 נפרדות ממנה ואז למרוח ריץ מוקצף עם פודינג על אחת ולהניח את השנייה מעל, זה יחזיק מעמד? אשמח לכל תובנה או מתכון מתאים עם כמויות ממך כי אכין בתבנית סטנדרתי של התנור ( אצלי זה 32*38) או אלך להבין כמו שרשמת 30*40

1 147 148 149