עוגת שוקולד עסיסית גדולה
אני יודעת שיש הרבה עוגות שוקולד באתר, אני מוסיפה עוד אחת שיהיה כמה שיותר מבחר. זאת אחת מהעוגות שוקולד הראשונות שלי, הייתה תקופה שהכנתי אותה כל הזמן מרוב שהתלהבתי ממנה.
העוגה שוקולדית רכה עשירה נימוחה ועסיסית, כיף לתת לביס היא מסוג העוגות שקשה לעמוד בפניהן, תדמיינו את הטעם הנהדר שלה ותלכו להכין.
תבנית 26
מרכיבים:
5 ביצים
350 ג` סוכר (כוס ושלושה רבעים)
200 ג` חמאה / 200 מ"ל שמן
חצי כוס קקאו
כוס וחצי מים
קורט מלח
70 ג` שוקולד חלב / מריר
375 מ"ל שמנת מתוקה (כוס וחצי)
300 ג` קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
ציפוי שוקולד:
200 מ"ל שמנת מתוקה (מעט יותר משלושת רבעי כוס)
200 ג` שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשים במחבת חמאה, כוס סוכר, קקאו, מלח, מים ושוקולד לערבב על אש נמוכה עד שהכל אחיד, לצנן כ 10 דקות.
3. לשים במיקסר את הביצים ושארית הסוכר ולהקציף כשתי דקות, להנמיך את המהירות ולהוסיף תוך כדי את תערובת השוקולד, להוסיף את השמנת והקמח לסירוגין.
4. להעביר את הבלילה לתבנית משומנת ולהכניס לתנור, לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת.
5. לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה יחד עם הממרח שוקולד, בסיר קטן לחמם את השמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על קוביות השוקולד לערבב עד שהכל אחיד.
*6. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה את הקרם באופן שווה.
גולשים מכינים וממליצים:
הילה : היי ניקי אז הכנתי את העוגה ליום הולדת 5 של הבן שלי והיא יצאה פשוט מ ד ה י מ ה !!!!!! כל כך טעימה אין לי מילים.
פנינה : "אני מכינה את העוגה הזו כבר כמה שנים. אין אין אין על המתכון הזה! עוגה נהדרת, עסיסית, מושחתת (במובן הטוב) קיבלתי מחמאות מסבתות שטעמו בימי הולדת, ממליצה על האתר שלך תמיד! תודה רבה!"