


עוגת שוקולד פרווה מעולה
5 דקות עבודה על השעון והעוגה נכנסת לתנור, קשה להאמין שב 5 דקות יוצאת עוגה כזאת טעימה שוקולדית וכולה 5 דקות והיא אפילו פרווה שזה בכלל הופך אותה למושלמת. העוגה הזאת מעולה רכה טעימה ועסיסית שווה ביותר.
תבנית עגולה קוטר 18
קוגלהוף
מרכיבים:
2 ביצים
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
חצי כוס שמן
חצי כוס אבקת שוקולית
כף גדושה קקאו
כוס מי ברז
כפית תמצית וניל
100 ג’ קוקוס (כוס)
140 ג’ קמח תופח (כוס)
ממרח שוקולד
קרם שוקולד נוסף:
120 מ”ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
100 ג’ שוקולד מריר
הכנות:
1. לחמם תנור ל 160 מעלות.
2. לטרוף את הביצים והסוכר כמה שניות, להוסיף את הרטובים לטרוף כמה שניות ולהוסיף את השוקולית, קקאו, קוקוס וקמח.
3. לשמן תבנית ולשפוך את הבלילה (היא נוזלית)
4. לאפות על 160 מעלות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
אפשרות הכנה במיקסר:
לשים את הביצים והסוכר במיקסר להפעיל במהירות נמוכה כמה שניות, להוסיף את הרטובים עדיין במהירות נמוכה ולהוסיף את היבשים, להקציף עד שהכל אחיד.
*5. כשהעוגה חמימה למרוח את הממרח שוקולד באופן שווה. מי שמעדיף קרם שוקולד אחר במקום הממרח שוקולד
לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה, לחמם שמנת בסיר לסף רתיחה ולצקת על השוקולד, לערבב עד שהכל אחיד ולצקת על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.
גולשים מכינים וממליצים:
אורלי : “החלפתי את הקוקוס בשקדים טחונים. יצא מעולה!! 5 דקות הכנה ו5 דקות לחיסול”
ליהי : “העוגה מעולה!!!!!!
קלה להכנה וקוצרת מחמאות!!!!!”
לאה : “כבר הכנתי את העוגה הזאת כמה פעמים, גם באמצע השבוע.
מעולה, פשוטה וחגיגה אצל הילדים! מומלץ ביותר!”
יעל : “עוגה מעולה, מומלצת בחום! תודה!”
היי ניקי
נהנית כל פעם מחדש מכל המתכונים … עוגה טעימה קלילה ואורירית ,ממש כייף להכין אותה
תודה רבה
היי ניקי, במה אפשר להחליף קקאו?
והאם יספיק ל2 אינגליש קייק?
חג שמח ושבת שלום!
שלום וחג שמח
אפשר לחלק לשתי תבניות קטנות שמתאימות לגודל של מיקרוגל למרוח ביניהם קצפת ולחבר
תודה
ניקי שלום
העוגה בתנור יש לי כמה שאלות אם אפשר
היה לי 85 גרם קוקוס שמתי במקום 100 גרם זה קריטי?
ותמיד יוצא לי עוגה למעלה שבורה כזו ועולה למעלה למרות שיוצא טעים אבל בחיצוניות זה נראה פחות טוב השאלה היא למה ? צריך להפוך אותה ? ויש לי שוקולד פסק זמן שהוא טיפה יותא נוזלי מהשחר זה טוב ? תודה 🙂
היי ניקי, הבלילה אמורה לצאת ממש מימית?
היי ניקי
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים קמח רגיל עם אבקת אפייה?
הי ניקי, אם אני רוצה ציפוי פרווה אפשר לעשות עם קרם קוקוס ושוקולד מריר?