עוגת שוקולד ופירורים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שוקולד ופירורים

עוגת שוקולד ופירורים

עוגת שוקולד ופירורים, זאת אחת מעוגות שכיף לתת בהן ביס, הרבה שוקולד עם פירורי בצק פריך. זה כיף של ביס. תענוג של עוגה כיפית קלה וטעימה.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה
280 ג’ קמח
100 ג’ סוכר
כפית תמצית וניל
2 חלמונים

שכבת שוקולד:
100 ג’ שוקולד חלב / מריר
2 כפות ממרח שוקולד
כף סוכר
50 ג’ חמאה

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לחלק את הבצק ל 3/4 ו 1/4 את החלק הגדול לשטח בתבנית ואת הבצק שנותר להקפיא, חום בינוני 180 מעלות כ 20 דקות, לצנן.

2. להמיס שוקולד, חמאה, סוכר ונוטלה לקרם אחיד ולמרוח על הבצק, להשאיר  מעט מרווח בשוליים.

3. לגרד את הבצק שנותר בפומפיה ולפזר על שכבת השוקולד. להחזיר לתנור לעוד כמה דקות עד שהפירורים מזהיבים.

14559 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

67
תגובות

  הרשם  
עדכן
צבי

תודה רבה על התגובה המהירה

צבי

איך אפשר לערבב חמאה כשהיא קרה? היא קשה ואז נשאר חתיכות..
תודה.

אושרת

בוקר טוב ניקי.
אני מנסה לשבור ת’ראש בקשר לגודל התבניות.
מזה 24″ איך אני מודדת בתבנית עגולה או בתבנית מלבן?
אשמח אם תעני לי אני הסתבכתי ומאוד רוצה להכין את העוגה.
תודה.

מורן

ערב טוב ניקי זו הפעם השניה שאני מכינה את העוגה ורציתילדעת האם את השוקולד שמים על הבצק כשהוא חם (אחרי צינון הבצק) פעם קודמת חיכיתי שהשוקולד יתקרר וכתוצאה הוא ניהיה ממש סמיך אז דיללתי אותו עם שמנת ואפילו עם חלב מרוב הסמיכות. תודה 🙂

מורן

היי ניקי יש לי רק סוכר וניל אפשר לשים במקום התמצית וניל? תודה

קארין

היי ניקי
אני רוצה להכין את העוגה הזו השבת
רציתי לשאול איך מכינים את הבצק במיקסר עם וו הלישה? האם אפשר לערבב ביד?
אם אני אחליף את החמאה במרגרינה הטעם יהיה אותו דבר או שכדאי להכין אותו בגרסא החלבית?
המון תודה
שבת נהדרת לך ולמשפחתך

יעל

היי ניקי ,

איפה שומרים את העוגה אחר כך במקרר? וכמה זמן בדיוק לאפות אחרי ששמתי את השוקולד ?