


חיתוכיות תפוחים ופירורים
אני אוהבת להכין חיתוכיות בצק פריך זהוב וטעים, אני חותכת אותן לקוביות קטנות בשביל שלא יגמר מהר ככה כל פעם אפשר לנשנש קובייה קטנה ועוד אחת ועוד אחת הכיף נמשך לאורך יותר זמן. שכבה של ריבה תות מעל שכבת תפוחים שני הטעמים יחד בכל בכל ביס קטן. החיים יפים וטעימים.
תבנית: 29X19
מרכיבים:
200 ג’ חמאה
280 ג’ קמח (2 כוסות)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
מילוי:
ריבת תות
2 תפוחים גדולים
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק, לחתוך רבע ולשמור במקרר. לשטח את הבצק בתבנית לאפות כ 18 דקות בחום בינוני או עד שהבצק מזהיב ולצנן.
2. למרוח ריבת תות לקלף את התפוחים ולגרד לסחוט היטב את הנוזלים ולפזר על הריבה. לגרד את שארית הבצק מעל ולהחזיר לתנור עד שמזהיב.
3. לצנן ולחתוך לקוביות, ניתן להקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
לירון : הריח בבית מדהים, יצא מעולה מרגישים שמתחיל סופשבוע! תודה
רות : חיתוכיות תפוחי העץ וריבה שלך יצאו מ ד ה י ם!!! תודה רבה-רבה!
גיתה : “עוד כמה דק נכנסת השבת אבל חייבת לפרגן… החיתוכיות יצאו משגעות! גם בעלי שלא אוהב בכלל תפוחים בעוגות לא הפסיק לנשנש ולשבח וגם הקטנים שלא אוהבים שינויים אכלו וביקשו עוד ועוד. מקווה שיישאר משהו לשבת ( :”
ניקי יצא מעלף!!!
הכנתי וחתכתי ממש בגודל ביס, בתוך ‘מנג’טים’ קטנים מעוטרים ובקופסאות למשלוחי מנות.
אני רק מנשנשת פה את הקצוות
יצא משגע.
(פיצוי על הבראוניז שיש שוקולד גבינה שהכנתי היום שוב ויצא יבש והגבינה בלי גובה 🙁 )
שכחתי…
ניקי מבטיחה הצקה אחרונה (;
החמאה קרה או טמפ’ החדר ??
אלפי תודות (:
סיון
ניקי יקרה מה שלומך ?
הרבה זמן לא כתבתי תגובות):
אבל לא מפסיקה…כל מתכון רק ממך… פשוט תענוג….תודה!
האם את העוגה אפשרי להכין מהיום לשבת ולשמור במקרר ??
המון המון המון תודות לך…
סיון
תודה ניקי כן התכוונתי לפירורים.הוספתי מעט מים והסתדר.הבצק אמור להיות דק יחסית בתוך התבנית?.
ותודה על התשובות המהירות.את פשוט גדולה.
היי ניקי.
הבצק לא מתקשה הוא ממשיך להיות אבקתי.לא צריך איזה משהו נוזלי.?
היי.ניקי.אני כרגע בסופר ואני לא מוצאת תבנית בגודל 22*23 יש משהו שקרוב לזה שאני יכולה לקנות.דחוף תשובה.תודה
הי ניקי,
אפשר להחליף את הריבה בממרח אחר? לא כ”כ אוהבת ריבות, אבל יש לי מלאאא תפוחים…