עוגיות מושלגות פרווה
אני מכינה את העוגיות סוג האלה כבר מספר שנים וזה תמיד פרויקט להכין אותן אבל בסופו של דבר שוות ביותר.
רציתי מתכון לעוגיות מושלגות או בשם השני שלהן עוגיות עם סדקים אבל מתכון פשוט יותר להכנה ורציתי עוגיות פרווה.
תוך כדי הכנה עליתי על פטנט נהדר לציפוי העוגיות ופתאום גיליתי כמה פשוט להכין את העוגיות המושלגות האלה,
איזה כיף כשדבר כזה קורה מומלץ לראות את הסרטון.
הכנתי עוגיות שוקולדיות פאדג'יות יפהפיות ואיזה יפה השילוב של השוקולד הכהה עם הציפוי הלבן יצא משגע.
מתקבלות עוגיות לבנות עם סדקים שחורים ואוו זה נראה נהדר ועל בסיס שמן. עכשיו אני מתלבטת מה להכין קפה או שוקו ? 🙂
30 עוגיות
מרכיבים:
240 ג' סוכר (כוס + 2 כפות)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
2 ביצים
20 ג' קקאו (2 כפות)
260 ג' קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
100 ג' אבקת סוכר לציפוי (שקית)
הכנות:
1. לשים במיקסר את הסוכר והשמן ובעזרת הוו גיטרה לערבל כמה שניות, להוסיף את הביצים ולהקציף כשתי דקות במהירות נמוכה.
2. להוסיף את הקקאו והקמח ולערבב עד שיש עיסה שוקולדית ולהקפיא ל 30 דקות.
3. לעבוד עם ידיים לחות (חובה בלי זה קשה להכין את הכדורים) ליצור כדורים במשקל 16 ג' ושוב להקפיא ל 20 – 30 דקות, לפזר את האבקת סוכר בתבנית שטוחה להניח מעל 6 – 7 כדורים ובתנועות ערבוב לצפות את הכדורים באבקת סוכר, להוסיף כדורים נוספים ולצפות גם אותם בסוף כשכל הכדורים מצופים לערבב את כולם ביחד, חשוב שהכדורים יהיו קפואים לגמרי.
לא בא לכם להקפיא הקפאה שנייה ? אין בעיה תצפו בדרך הישנה והטובה כדור אחרי כדור ולא כולם ביחד.
4. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות לאפות את הכדורים 8 – 9 דקות נוצרים סדקים בעוגיות להמתין לצינון ואז אפשר לגעת.
כדאי לדעת ש…
רוצים להפחית מהסוכר ? תחליפו את הקקאו בשוקולית ואז אפשר לשים שלושת רבעי כוס סוכר, אי אפשר להקפיא כשהן מוכנות אבל אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפייה לצפות עם הא. סוכר ואז לאפות.
אני בשביל חיים קלים מכינה את הכדורים מראש שומרת בהקפאה ולמחרת אני מצפה ומכניסה לתנור.
באבקת סוכר יש המון גושים קטנים מה שמקשה על ציפוי חלק, לפני שאתם מתחילים לצפות תפוררו את הגושים לאבקה.
אין צורך לשמור במקרר אלא בקופסא על השיש. עכשיו תכעסו על עצמכם שלא הכנתם כמות כפולה 🙂
יש להדגיש כי כמות הסוכר בעוגיות הללו לא קטנה, גם הודות לתוספת אבקת הסוכר המצפה כל עוגיה. מצד שני, זאת הסיבה שבזכותה הן נקראות "מושלגות". מבחינה קלורית, בכל עוגיה יש כ100 קלוריות. עוגיה או שתיים ליד הקפה יהיו פינוק מתוק ונהדר בתור ארוחת ביניים.
רק לחשוב כמה שוקולד מסתתר בתוך הכדורים הלבנים האלה כמעט לקחתי ביס לפני שהעוגיות נכנסו לתנור 🙂
אין בעוגיות האלה שוקולד אלא קקאו והמרקם שמתקבל הוא פאדג'י שוקולדי לח ועסיסי,
לרגע לא זכרתי שאין בעוגיות שוקולד והבונוס האדיר שהעוגיות האלה פרווה.
מילאתי את הקופסא השארתי על השיש וזה היה בסוף שבוע כשרועי הגיע לחופשה מהצבא והוא לא הפסיק לאכול מהן.
איך אני יודעת שהמתכון הזה הצלחת מטורפת ? הכנתי אותו 3 פעמים ברצף זהו אין לי מה לומר יותר.