מגולגלות נמסות בפה
אוהבים בצק פריך נימוח עדין מתפרק בפה ? איזה מגולגלות טובות הכנתי, בצק מופלא רק אחרי שטועמים מבינים כמה הוא שווה. זה עוד לא הכל השתמשתי בחותכן זיגזג (חובה להחזיק במטבח) ואיזה עוגיות יפהפיות יצאו לי ממכרות טעימות משגעות אי אפשר להפסיק לאכול, תענוג של עוגיות.
מילאתי עם תמרים, קינמון ואגוזי מלך אמאל'ה כמה טעים פריך מתוק נמס בפה, לאביב הכנתי עם מילוי שוקולד וכל בוקר הוא לוקח לבית הספר מתאים בדיוק לקופסת האוכל.
35 עוגיות
מרכיבים:
200 ג' חמאה קרה / מחמאה
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
60 ג' אבקת סוכר (חצי כוס)
ביצה
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
חצי כפית א. אפייה
מילוי:
ממרח תמרים
אגוזי מלך
קינמון
ממרח פרג
ממרח שוקולד
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים ולעבד עד שיש חתיכות בצק גסות להפסיק ולאסוף את הבצק לכדור.
2. לחלק את הבצק ל 4 חלקים כל חלק לרדד על נייר אפייה למלבן בגודל 25X18 למרוח כל ממרח שאוהבים להעזר בנייר ולגלגל לגליל, בעזרת האצבעות למעוך קצת את הגליל ולהקפיא שעה.
3. לפרוס את הגלילים עם סכין או חותכן זיגזג לפרוסות עבות (תראו בתמונות) לסדר בתבנית על נייר אפייה.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 20 דקות, לצנן.
אפשרות נוספת לסמן חתכים על הגליל ואז אין צורך להקפיא לאפות כ 30 – 35 דקות.