עוגיות חמאה פריכות
לפעמים לא מתחשק להשקיע ולא מתאים עוגה או קינוח חזרתי לבסיס פעם הייתי מכינה המון את העוגיות האלה מבחינתי זה כמו נישנוש מהיר, ההבדל היחיד מפעם שהפחתתי משמעותית את כמות הסוכר פעם הייתי שמה הרבה יותר.
קופסת העוגיות מי לא מכיר את צמד המילים האלו ? אז אני לא מגיעה בכלל לקופסא אני משאירה את התבנית עם כל העוגיות על השיש בסביבות הערב לא נשאר כלום, הכנתי את המתכון הזה פעמיים ביומיים לאן נעלמו העוגיות ?
עוגיות חמאה פריכות נהדרות, בצק מעולה לעבודה העוגיות שומרות על הצורה באפייה לא תפסיקו לנשנש אותן אומנם יוצא הרבה אבל הן פשוט נעלמות.
50 עוגיות
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
80 – 100 ג' סוכר (4 – 5 כפות)
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
חלמון (צהוב)
כף מים במידה והבצק לא מתאחד
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם הסוכר והקמח בעזרת וו הגיטרה לערבל עד שנוצרים פירורים דקים בדומה לקוסקוס, לעצור להוסיף את החלמון להמשיך לעבד עד שנוצרים חתיכות גסות לעצור ולאסוף לכדור.
3. לקמח נייר אפייה ולרדד את הבצק לעלה גדול, לקרוץ צורות לסדר בתבנית עם נייר אפייה לאפות כ 10 דקות העוגיות מזהיבות.
4. לצנן להכין קפה קר ולקחת כמה עוגיות לפני שהילדים מגיעים ולא ישאירו כלום.
מי שמעדיף יותר מתוק שיוסיף שליש כוס סוכר, אם לא מתאחד מעט מים יעזרו.