עוגיות טחינה מושלמות - מתכון מנצח
קבלו מתכון לעוגיות טחינה מושלמות ונימוחות אחד המתכונים הכי ממכרים שיש, השילוב של הטחינה והלימון זה פשוט פגז! שילוב נהדר, עדיין לא ניסיתם ? תרוצו להכין העוגיות האלה משגעות מרקם שנמס בפה.
מי חשב שהוספת לימון לעוגיות טחינה תעשה אותן אפילו יותר טעימות, אף פעם לא חשבתי על השילוב הזה עד שאמא שלי הביאה לי המון לימונים וחשבתי מה יכול להיות רע בלהוסיף לימון לעוגיות טחינה ?
הופתעתי טעם החלבה התעדן העוגיות נימוחות ועדינות בגלל זה הן מתאימות לילדים שפחות מתחברים לטעם חלבה דומיננטי.
אתם מכירים את הסדקים ? נוצרים סדקים יפהפיים במהלך האפייה בעוגיות והריח במטבח בזמן שהעוגיות נאפות … איזה כיף. שום דבר לא אומר אהבה ❤️ כמו 3 עוגיות טחינה בקופסת האוכל של אביב.
30 עוגיות
מרכיבים:
100 ג' חמאה
140 ג' טחינה גולמית (חצי כוס)
180 ג' סוכר לבן (3/4 כוס)
2 כפות מיץ לימון
כפית גדושה גרידת לימון
2 כפיות סוכר וניל
150 ג' קמח (כוס + כף נוספת)
1/3 כפית א. סודה לשתייה
הכנות:
1. מוציאים את החמאה כ 15 דקות לפני השימוש, בעזרת וו הגיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כדקה זה אמור להראות כמו משחה סמיכה, עוצרים ומוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ, גרידת הלימון, סוכר וניל מערבבים כדקה ומוסיפים את הקמח.
2. מחממים תנור ל 180 מעלות.
3. בינתיים מסדרים תבנית עם נייר אפייה, מכינים כדורים במשקל 16 ג' מסדרים בתבנית עם רווח בין כדור לכדור אין צורך לשטח אלא לשים את הכדורים כמו שהם.
4. לאפות כ 12 דקות התחתית מזהיבה ונוצרים סדקים בעוגיות, לצנן.
העוגיות נשמרות בקופסא אטומה כ 3 ימים.