עוגיות ריבה מתכון מנצח
כשהייתי קטנה ימי שישי היו מוקדשים לאפיית עוגות ועוגיות אמא שלי נהגה לאפות בכמויות והתפקיד שלי היה לעזור לה אז הייתי מקציפה את החלבונים וזה היה מדהים אותי לראות איך מחלבונים וסוכר נוצר קצף וכמה אהבתי לטעום.
אחד הדברים שאמא שלי אהבה להכין אלו עוגיות מבצק פריך בעיקר מגולגלות הפריכות השל הבצק שנמס בפה אלו טעמי ילדות שמלווים אותי עד היום ואני כבר מזמן לא ילדה.
פעם לא ידעתי להתעסק עם בצק פריך הייתי מסתבכת איתו נקרע לי, נמס בתנור לא מחזיק מעמד ובסך הכל רציתי להכין עוגיות להחזיר לי את טעמי הילדות, הרבה מים עברו בירקון למדתי איך עובדים עם בצק פריך ויוצאות לי עוגיות מושלמות האמת זאת לא חוכמה הבצק של העוגיות נהדר.
ניצלתי את עונת התותים בכלל שברתי שיא העונה בחיים לא הכנתי כל כך הרבה ריבה כמעט כל שבוע ואתם יודעים איזה עוגיות נחשבות לעוגיות הכי יפות ? עוגיות פרח ריבה הן יפהפיות, פריכות נהדרת בעוגיות חמאה עם ריבת תותים אמאל'ה איזה טעים.
20 עוגיות פרח ריבה
10 עוגיות קטנות לנישנוש
מרכיבים:
בצק פריך:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
חלמון (צהוב)
כף מים במידה והבצק לא מתאחד
ריבת תות ביתית
אבקת סוכר
הכנות:
1. בצק פריך:
לחמם תנור ל 180 מעלות, לשים במיקסר את כל המצרכים חוץ מהחלמון בעזרת וו גיטרה לערבל עד שיש פירורים דקים(קוסקוס) לעצור להוסיף את החלמון להמשיך לערבב עד יצירת חתיכות בצק גסות לעצור ולאסוף את הבצק.
2. לרדד את הבצק לעלה גדול בין שני ניירות אפייה, לקרוץ עיגולים (או כל צורה שאוהבים) במחצית העיגולים לקרוץ עיגול קטן במרכז.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות לסדר את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה, לאפות כ 10 דקות העוגיות מזהיבות בתחתית לא לגעת עד שהן מתקררות. את העוגיות הקטנות שקרצתי בתוך העיגול אני אופה בנפרד כדי שלא ישרפו.
4. לבזוק א. סוכר על העוגיות המחוררות להפוך את העוגיות השלמות לשים כפית ריבת תות ומעל להניח עוגייה מחוררת וללחוץ בעדינות.
העוגיות נשמרות כ 3 – 4 ימים בקופסא סגורה.
עם הזמן העוגיות מתרככות ומאבדות את הפריכות כי חלק מהריבה נספגת בעוגיות מה שלא משפיע על הטעם, אם אתם מעדיפים פריכות עדיף למלא את העוגיות ביום שאוכלים.