יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתוקים ללא ביצים עוגיות עוגיות מלוחות

כעכים מלוחים

10 יוני 2012
(Visited 177,171 times, 3 visits today)
כעכים מלוחים

כעכים מלוחים

בדרך כלל אוכלים את הכעכים האלה ליד כוס תה חם עם נענע, הבעיה היחידה שברגע שמתחילים לאכול אי אפשר להפסיק לנשנש אותם עוד אחד ורק עוד אחד ופתאום מגלים שחצי מכמות הכעכים חוסלה.
זה באמת אחד הדברים הכי ממכרים שיש. תחזיקו צנצנת על השיש ותהנו מהם (לאט לאט טוב ?)

30 כעכים

מרכיבים:

280 ג' קמח (2 כוסות)
1/3 כפית א. אפיה
100 ג' חמאה רכה
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
80 מ"ל מים (שליש כוס)
חצי כפית מלח קצת יותר
ביצה
סומסום

אולי תאהב גם את...♥

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

  • עוגיות מושלגות פרווה

    אני מכינה את העוגיות סוג האלה כבר מספר שנים וזה תמיד פרויקט להכין אותן אבל בסופו של דבר שוות ביותר.
    רציתי מתכון לעוגיות מושלגות או בשם השני שלהן עוגיות עם סדקים אבל מתכון פשוט יותר להכנה ורציתי עוגיות פרווה.
    תוך כדי הכנה עליתי על פטנט נהדר לציפוי העוגיות ופתאום גיליתי כמה פשוט להכין את העוגיות המושלגות האלה,
    איזה כיף כשדבר כזה קורה מומלץ לראות את הסרטון.
    הכנתי עוגיות שוקולדיות פאדג'יות יפהפיות ואיזה יפה השילוב של השוקולד הכהה עם הציפוי הלבן יצא משגע.
    מתקבלות עוגיות לבנות עם סדקים שחורים ואוו זה נראה נהדר ועל בסיס שמן. עכשיו אני מתלבטת מה להכין קפה או שוקו ? 🙂

    30 עוגיות

  • עוגיות עבאדי ממכרות בטירוף!

    אין אירוח שהעוגיות המופלאות האלה לא מופיעות על השולחן, עוד לא מצאתי מישהו שלא אוהב אותן, לומר ממכרות ?
    הרבה יותר מזה, מתכון שלא תפסיקו להכין.
    קבלו מתכון לעוגיות ממכרות בטירוף, רגע רגע אני יודעת שאפשר לקנות את העוגיות ובשביל מה לטרוח להכין בבית ?
    כי הן טובות יותר בהכנה ביתית ואתם יודעים בדיוק מה הכנסתם פנימה וההכנה כל כך קלה שחייבים להכין בבית.
    אתם לא תפסיקו לאכול את הכעכים האלה קבלו את הגרסה הביתית לכעכים המלוחים הכי טובים שהכנתם.
    עוגיות מלאות בשומשום פריכות ונחטפות תמלאו את צנצנת העוגיות ותראו באיזה מהירות היא מתרוקנת.
    יוצאות המון עוגיות וזה בקושי מצליח להחזיק חצי יום על השיש כל רגע ניגש מישהו לקחת. חשוב לומר העוגיות על בסיס שמן בלי חמאה או מרגרינה נסו תופתעו פיצוץ של עוגיות מלוחות.

    60 עוגיות

הכנות:

1. להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני שמתחילים להכין.

2. לשים במיקסר את הקמח, א. אפייה, חמאה, שמן, מים ומלח, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך להכניס למקרר ל 45 דקות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לקחת חתיכת בצק במשקל 12 ג', לעשות גליל קטן באורך 10 ס"מ ליצור טבעת ולסגור בקצוות.

5. לטרוף ביצה לטבול את הטבעות משני הצדדים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לפזר סומסום בנדיבות על כל הטבעות.

ָָ*6. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות הכעכים מזהיבים.

אני מוסיפה עוד דרך להכין לדעתי יותר קלה:
אחרי סעיף 4 להקפיא את הטבעות לשעה ואפשר להשאיר בהקפאה אפילו כמה שעות, ברגע שהטבעות קפואות יותר לטבול בביצה בלי לחשוש שהן יתפרקו.

כדאי לדעת ש…
הכעכים לא קשים, הם נשמרים בקופסא סגורה 3 – 4 ימים על השיש. מתאימים לילדים, לפרווה להחליף את החמאה במחמאה אותה כמות.

כעכים מלוחיםכעכים מלוחיםכעכים מלוחים

גולשים מכינים וממליצים:

אשה טובה : "וואו, פשוט וואוו , הכנתי את הכעכים הללו , פעם ראשונה בחיי שאני מכינה כעכים בבית כי תמיד זה נראה לי שלא ייצא משהוא ויצא שלימות !!!
פריכות וטעם נפלאים !!
תודה רבה על המתכון !!"

ענבר : ניקי יקרה. פעם שניה שאני מכינה אותם תוך שבוע. ובשתי הפעמים הכפלתי כמויות מראש. מתכון קל קל ושווה שווה !!! הפעם לוקחת אותם לחמותי , אז תודה מראש על המחמאות שאקבל בזכותך…..וכמובן שאתן לך את הקרדיט:-)
נשיקות ושבת שלום.

מורן : עוגיות מעולות !!!! ממש כמו עוגיות עבאדי 🙂 אני שיניתי קצת את המתכון. השתמשתי ב 2 כוסות קמח מלא וחצי כוס שמן זית במקום חמאה ושמן רגיל. שמתי כפית שטוחה של מלח. יצא פצצה!!!!!ניקי את גדווווולה מתכון נח וקל! תודה!!!!!

ליטל : היי ניקי בוקר טוב….
לפי התגובות ישר הכפלתי כמויות העוגיות משגעות (כרגיל כמו הכל)
כבר שהיו בתנור הבעל צעק ״איזה ריח״ תודה רבה על מתכונים נפלאים ומוצלחים.
שיהיה לך שבת שלום.

אני : מתכון…..ליגה!!!! אפילו יותר טעימות מהעוגיות של חמותי שתחייה!

אוהבת את האתר: "וואי ניקי הכנתי את הכעכים האלו הם מטריפיםם עוד לא הספקתי להוציא מהתנור ובעלי כבר לקח אחד אחרי השני ובעבודה כל החברות התענגו עלזה!! איןעליך♥♥ את פשוט הצלה במטבח..
ועכשיו אני רצה להכין עוד קופסא כי הראשונה נגמרה מזמן"

עילי : "טוב…אז ככה…כבר לא סופרת כמה פעמים הכנתי,פשןט כי זה המתכון הקבוע בבית ולא מחליפה אותו!!! הוא כבר חלק מהמשפחה!!! ! במקרר מתקררת לה עוגת הגבינה ה מ ע ו ל ה שלך,ממש צמוד ל שכן המאד זמני שלה- הבצק של הכעכים,שאוטוט ייכנס לתנור! זהו! אנחנו מסודרים לימים הקרובים! מלאאאאן תודה יקירה!"

הרשם
עדכן
566 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אוף אני לא מבינה! הכפלתי כמויות כדי לעשות יחתר ויצא לי בצק ממש דליל ולא יכולתי לעבוד איתו בכלל 🙁

העיבוד במיקסר זה עם וו גיטרה או k?

ניקי היקרה -האם רצוי לקרר את הבצק לאחר הלישה שלו לפני הכנת הצורות?תודה

העוגיות יצאו פגז ולא בפעם הראשונה 🙂 במקום לטבול בביצה העדפתי להבריש עם ביצה ויצא אחלה ופחות פצ'קריי.

האם אפשר להקפיא לפני האפיה?

שלום ניקי! האם אפשר להחליף את השמן בשמן קוקוס או שמן זית? תודה

מה גודל הכוס שאת משתמשת?