


עוגיות שקדים
לא צריך הרבה מצרכים בשביל משהו מתוק, חמאה קמח קצת סוכר ואפילו הוספתי שקדים כדי לקבל טעם מיוחד, כמה דקות בתנור ויש עוגיות מעולות ליד השוקו. תנו לילדים ושינחשו לבד מה הטעם המיוחד, ביסים קטנים וטעימים של עונג שווה מאוד.
מרכיבים:
200 ג’ חמאה
200 ג’ סוכר (כוס)
כפית תמצית וניל
100 ג’ שקדים טחונים
כף מיץ תפוזים
280 ג’ קמח (2 כוסות )
כפית א. אפיה
הכנות:
1. לעבד את כל המצרכים לבצק לקרר כחצי שעה, ליצור כדורים ולאפות ב180 מעלות כ 13 דקות או עד שהתחתית מזהיבה , העוגיות נסדקות.
2. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן מאבדות את הנפח.
33468 צפיות 1 צפיות היום
היי ניקי
הכנתי את העוגיות ויצאו סוף הסופים! בדיוק לפי התאור והתמונה.
שאלה: יש אפשרות להוסיף יותר שקדים ולהוריד מכמות הקמח? או שזה לא קשור אחד לשני…
(השאלה היא גם לגבי סהרוני השקדים)
תודה רבה!
התחלתי להכין הכל ואין לי אבקת אפיה מה אני עושה?
באפייה העוגיות השתטחו ונהיה מעין עוגה, הם לא תפחו כלל.. השתמשתי בכוס מדידה לכמויות , משהונהגה בתהליך לא עבד אצלי
הי ניקי, נתקעתי עם רק 60 גרם שקדים, עד כמה זה קריטי?
הי ניקי,
החמאה פה קריטית? אין מצב לשמן??
היי ניקי,
מה אפשר לשים במקום תמצית וניל?
חג שמח! האם נראה לך שאפשר להתאים את העוגיות לפסח? קמח מצה יעשה את העבודה?!?