עוגיות שושני קצף ממכרות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות שושני קצף ממכרות

עוגיות שושני קצף ממכרות

יש לי ספר קסמים ולמה קסמים ? כי הוא מלא במתכונים קסומים של פעם.
נכון הוא מלא כתמים והדפים נופלים ולא תמיד כולם שלמים. וצריך להחזיק אותו בצורה מסוימת כדי שהוא לא יתפרק אבל זה כל הקסם. זה ספר המתכונים של אמא שלי ואני לא מחליפה אותו בשום ספר אחר בעולם.
כל מתכון שרשום שם נרשם בהרבה אהבה ובטוח שהוא ייצא נפלא. אני לא מאמינה שיש מי שלא מכיר את העוגיות שושני קצף הם ממכרות! מזל שיוצאות הרבה עוגיות שאפשר להנות מהן בכיף.

50 שושני קצף

מרכיבים:

420 ג` קמח (3 כוסות)
חלמון
200 ג` חמאה קרה
200 ג’ שמנת חמוצה (גביע)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
כפית א. אפייה

מילוי:
3 חלבונים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
80 ג’ אבקת אינסטנט וניל (4 כפות)

ממרח שוקולד, שערות חלבה,
שוקולד צ’יפס


הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם הקמח, א. אפייה, שמנת חמוצה, סוכר והחלמון, לעבד את המצרכים (וו המגל) לבצק, להכניס את הבצק למקרר מכוסה לשעתיים.

2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים, שלושה להחזיר למקרר. לקמח נייר אפייה ולרדד את הבצל לעלה בגודל 23X23.

3. לשים במיקסר את החלבונים והסוכר ולהקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב, להוסיף את האינסטנט וניל ולקפל עד שהכל אחיד.

4. על כל עלה לשים 2 כפות מלאות מהקצף ולמרוח על כל העלה באופן שווה, לגלגל בעדינות כדאי להעזר בנייר אפייה ולגלגל לגליל. אחרי שיש ארבעה גלילים להעביר להקפאה לחצי שעה, אם יש זמן תנו אפילו שעה.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*6. בעזרת סכין חדה לחתוך לפרוסות בעובי  לסדר את הפרוסות על נייר אפייה כשהן שוכבות  להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות העוגיות מזהיבות בתחתית.

כדאי לדעת ש…
אני שיניתי קצת את המתכון שיהיה קצת יותר קל לעבוד עם הבצק, בבצק לשים חלמון אחד השניים האחרים מיותרים.
אם רוצים עוגיות יותר גדולות לחלק את הבצק לשלושה חלקים במקום לארבעה.
המתכון הבסיסי זה עוגיות שושנים עם קצף, אפשר לשים במקום הקצף ממרח שוקולד, אפשר לפזר על השוקולד שערות חלבה או שוקולד צ’יפס. אפשר למרוח שכבה דקה של שוקולד ומעל למרוח את הקצף.
אני מוסיפה שאם רוצים להכין רולדות עם שוקולד בלבד יש בצקים יותר קלים לעבודה.
לפרווה במקום החמאה מחמאה אותה כמות ובמקום השמנת חצי כוס מיץ תפוזים.
כשאני מכינה את העוגיות האלה אני מקלה עליי בזה שאני מכינה את הגלילים יום מראש ושמה בהקפאה למחרת אני חותכת קצת מפשירה ומכניסה לתנור.

19055 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות שושני קצף ממכרותעוגיות שושני קצף ממכרותעוגיות שושני קצף ממכרותעוגיות שושני קצף ממכרותעוגיות שושני קצף ממכרות

גולשים מכינים וממליצים:

מלי : ניקי שלום, הכנתי את העוגיות ויצאו פשוט פעולות. הכנתי אותן פרווה כיון שאני רגישה למוצרי חלב, ובעלי והבנות לא הרגישו כול הבדל.
כיף למצוא מתכון עם אופציות לתחליף של המצרכים החלביים.
המון המון תודה,
מלי

תימי : מדהים מדהים מדהים!!! נחטפו אצלי בתוך דקות… ניקי את מופלאה!

אודליה : מתכון מעולה! ניסיתי הרבה מתכונים של עוגיות השושנים אבל זה התעלה על כולם, ההכנה היא פשוט תענוג הכל יוצא מושלם …

nili :  הי ניקי,מכינה הרבה מהמתכונים שלך אבל המתכון הזה פשוט מנצח!!!!יצאו מעולה!!תודה רבה!!!!

עדי 29 : כל כך טעים! הערב הכנתי ויצאו עוגיות מושלמות!

ורדי : כול מילה מיותרת!!טעים בטירוף קל להכנה למרות השלבים של הקירור, יאמיייייייייייייי תודה ניקי על המתכונים, אין על האתר שלך, ראוי לברכות.

אנונימי : היי ניקי – שבוע טוב, העוגיות יצאו מהממות!
בדיוק הריח והטעם של העוגיות שאימא שלי הייתה עושה כשהייתי ילדה. כל השבת אני ואחותי אכלנו בלי הכרה:)
חוץ מזה עשיתי גם את עוגיות הקינמון, עוגיות הריבה ועוגיות התמרים. כמות מטורפת – אבל הייתי חייבת לנסות את כולן. פשוט מ-צ-ו-י-ן. תודה רבה!


544
תגובות

  הרשם  
עדכן
טל.

הי ניקי
האם אפשר במקום חלבונים מוקצפות להשתמש בשמנת להקצפה או ריצ’ לגירסה הפרווה?
תודה על המתכונים!

אורטל

שבוע טוב ניקי. האם אוכל למצוא את המתכון המקורי איפשהו (מכינה אותו כבר מספר שנים ושומרת לו אמונים )?

1 31 32 33