עוגיות טחינה פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות טחינה פרווה

עוגיות טחינה פרווה

באחד הימים מצאתי סיפרון עם מתכונים ישנים שאחת הדודות מהמשפחה אספה.
מכירים את הספרים עם כתמי האוכל ? בקושי רואים את הכיתוב שדהה מרוב השימוש. מצאתי שם מתכון לעוגיות טחינה ואפילו על בסיס שמן שזה בכלל נהדר, הייתי חייבת להכין יצא נפלא עוגיות משגעות אחת אחת פשוטות קלות וטעימות.
ההכנה קלי קלות ומקבלים יופי של עוגיות.

50 עוגיות

מרכיבים:

2 ביצים
200 ג’ סוכר (כוס)
חצי כוס טחינה גולמית
100 מ”ל שמן (שליש + 2 כפות)
2 כפיות סוכר וניל
2 כפיות סירופ מייפל
360 ג’ קמח (2 וחצי כוסות + כף נוספת)
2 כפיות אבקת אפייה

הכנות:

  1. 1. לטרוף כמה שניות את הביצים סוכר וניל והסוכר עם מזלג, להוסיף את הטחינה לערבב לעיסה אחידה ולהוסיף את השמן.

2. להוסיף את המייפל תוך כדי ערבוב ובסוף את הקמח והאבקת אפייה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. ליצור כדורים (משקל 16 – 18 ג’) לסדר בתבנית עם נייר אפייה עם רווח קטן בין עוגייה לעוגייה.

אפשרות נוספת להכנה:
למלא שקית זילוף להזליף ערימות קטנות (קוטר 5 ס”מ) עם רווח קטן בינהן. האפשרות הזאת קצת קשה, העיסה מתקשה וקשה להזליף אותה מומלץ לעבוד מהר.

*5. לאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות בתחתית, לצנן.

כדאי לדעת ש…
אני ממליצה להקפיא את הטחינה כשעתיים לפני ההכנה, יותר קל לעשות את העוגיות והן יוצאות יותר טוב.
אפשר להשתמש בטחינה יחסית קשה שעמדה זמן מה במקרר. ניתן להכין שלושה ימים קודם ולשמור בקופסא על השיש.
ניתן להחליף את המייפל בדבש או לוותר בכלל,  הטחינה גולמית כלומר לא טחינה מוכנה. את הסוכר וניל ניתן להחליף בתמצית וניל אותה כמות. העוגיות נהדרות קשה להאמין שהן פרווה.
לא להמתין עם ההכנה של עוגיות ברגע שמכינים את הבצק להכין מיד כדורים.

298296 צפיות 13 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווהעוגיות טחינה פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

לייקי : “יצא פשוט מושלם! בניגוד לתחזיות הקודרות שלי…. מעולה מעולה!”

רות : מעולה! מעולם לא קיבלתי כ”כ הרבה מחמאות

אתי : היי ניקי היקרה
הכנתי היום את העוגיות והם באמת נחטפות ,מקווה שישאר לי משהו לשבת
אין עלייך המתכונים נהדרים והכי חשוב קלים להכנה .שיהיה לך שבת שלום.

יהודית : עוגיות מקסימות.
אני המרתי את השמן בשמן זית, טחינה משומשום מלא ודבש במקום מייפל(ללא תמצית וניל) יצא מקסימום חבל שיוצאת כמות קטנה נחטפות מהר

עפרה : ניקי יקרה! מעולה כרגיל! אין יום שאני לא נכנסת לאתר שלך אני מכורה ובזכותך יש אוכל טוב בבית!

מוריה : “טוב אז שתדעי שהעוגיות האלה מוכנות אצלי קבוע כל שבוע בכמות כפולה ומתחסלות מהר מאד מרוב שהן מושלמוווותתת
הפעם הכנתי אותן לשם שינוי עם קמח מלא והאמת נורא חששתי.. ופשוט רציתי לעכן שהן עדיין מוש מוש מושלמות
תודה רבה ניקי”

גנית : “ניקי היקרה !!!
יואו העוגיות האלו טעימות בטרוף!
הכנתי כבר הרבה פעמים וכל פעם מתלהבים מחדש, ותוך חצי שעה היו עוגיות ….
תודה רבה על מתכון מעולה !”

מירב : “עוגיות פשוט מושלמותתתת,הריח והטעם בכלל,
הכנתי לשבת והכל חוסל,ביום ראשון הכנתי כמות כפולה
תודה ניקי אין עלייך ועל המתכונים שלך”

יעל : “עוגיות נפלאות ליד הקפה!
כהרגלך מתכון קל פשוט וחמש דקות עבודה עם לנפות קמח :)”

ימית : “ואוווו אני יושבת עכשיו עם כוס תה ולא יכולה להפסיק לאכול מהעוגיות. תכננתי לאכול רק אחת… מקווה שישאר עד שהילדים יבואו..
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא הרבה מעבר לצפיה… תודה תודה תודה”

761
תגובות

  הרשם  
עדכן
איילת

מושלםםם!!! תודה לך!!
הוספתי לקישוט אגוז מלך על כל עוגיה יצא ממש טעים!

ריקי

היי ניקי,
במקום קמח חיטה, איזה קמח אפשר לשים ואיזה כמות

שני

היי ניקי…ראיתי את המתכון של העוגיות טחינה מדהימות שהעלית באינסטגרם..רציתי לדעת אם אפשר להכין את העוגיות האלה עם מטבע שוקולד…? אני רוצה פרווה ולא עם מחמאה….תודה❤

רחלי

הי ניקי, קודם כל תודה רבה על המתכונים, אני כל פעם מוצאת משהו מעניין ותמיד יוצא טעים!הכנתי את העוגיות אבל הן נשארו כדוריות, נוצרו סדקים למעלה ולא השתטחו כמו בתמונה שלך.. יש לך מושג אולי למה?תודה

דורית

ניקי היקרה
מדהים תוך יום הכל התחסל
תבורכי
שבת שלום

רננה

היי ניקי האם אפשר להקפיא? כמה זמן שורדות במקפיא? לשים במקפיא ישר כשיוצאות מהתנור או לחכות שיתקררו? תודה!

רונית

היי ניקי
קלי קלות להכנה
עכשיו בתנור.
איך עושים כדורים בלי שהכל יידבק לידיים?
ניסיתי להרטיב במים, בשמן. הספעק ל-2 כדורים ואח”כ נמרח על הידיים.
בטח יש לך פטנט מעולה וקל.

1 47 48 49