עוגיות שילדים אוהבים
מה עושים בחופש עם הילדים ? הולכים לשחק במטבח כמובן אפשר לארגן פעילויות נהדרות במטבח ולהעסיק אותם לפחות שעתיים במיוחד כשיש שילוב של שוקולד וסוכריות מספיק לשים על השולחן והם מגיעים בריצה.
תתכוננו לסוכריות שמתפזרות לכל עבר ומשום מה יש כתמי שוקולד בכל מקום במטבח אבל המבט על הפנים של אביב כשהוא נוגס בעוגיות זה פרייסלס, העוגיות האלה משגעות נימוחות ופריכות, מתכון קלאסי של עוגיות אהובות שמלווה אותי כבר שנים.
אני ממליצה להכפיל בכל זאת חבל שיגמר מהר וחלק מהעוגיות אפילו לא מצליחות להגיע למילוי כי הן נעלמות בדרך.
כ 25 – 30 עוגיות
מרכיבים:
200 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
270 ג' קמח (שתי כוסות פחות כף )
טיפת מים במידה וצריך
ממרח שוקולד
סוכריות צבעוניות
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר להוסיף את שאר המצרכים ולעבד עם וו המגל לפירורי בצק גסים מאוד / גושי בצק, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לרדד לעלה גדול ולקרוץ צורות, על מחצית מהצורות לקרוץ חור קטן במרכז ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.
4. להכניס לתנור ולאפות כ 10 דקות הדפנות מזהיבות העוגיות עדיין רכות כשהן יוצאות מהתנור, לקרר בקיצור לא לגעת.
5. לקחת שליש כפית ממרח שוקולד למרוח על העוגייה השלמה להניח מעל את העוגייה עם החור וללחוץ קצת, על השוקולד לפזר סוכריות.
כדאי לדעת ש…
מומלץ לקרוא את זה לפני שמתחילים, שמן לא מתאים לפרווה מחמאה, העוגיות נשמרות 3 – 4 ימים בקופסה אטומה.
For the recipe in English:
Cookies For Kids