טיפים להכנת אוזני המן מושלמות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות

כתבתי כאן את כל מה שאני יודעת על אוזני המן בתקווה שלא פיספסתי כלום, לפני שאתם מתחילים להכין אוזני המן או עוגיות חמאה תקראו בעיון זה מונע תקלות בהמשך. אני ממליצה להוסיף את הדף הזה למועדפים.
כל הסודות איך להכין אוזני המן מושלמות נמצאים כאן.

מרכיבים:

כל מה שכתבתי כאן מתאים גם להכנת עוגיות חמאה.

הכנות:

1. לפני הכל החמאה חייבת להיות קרה מהמקרר בלי קיצורי דרך בלי להמיס, חמאה חייבת להיות קשה וקרה. איך עובדים איתה ? לחתוך לקוביות קטנות

2. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד עד שיש פירורים גסים מאוד.

3. עם מה מעבדים את הבצק ? עם המגל, גם גיטרה הולך כשאין מגל, זהירות מעיבוד יתר.

4. לשים לב שכל החמאה נטמעה בבצק ולא נותרות שאריות לבנות של החמאה.

5. ברגע שיש פירורים גסים שזה אוטוטו כבר בצק להוציא מהמיקסר לא לעבד יותר, להיזהר מעיבוד יתר.

6. “הבצק פירורים” קודם כל סבלנות להמשיך לעבד לפעמים זה לוקח זמן ופתאום מתחיל להעשות בצק. לפעמים ממהרים להוסיף נוזלים ופתאום מקבלים בצק דביק. עדיין לא הולך והבצק פירורים ? טיפת נוזלים ממש קצת שימו לב הבצק מתאחד ואז להוציא מהמיקסר.

7. קיבלתם בצק קצת דביק לא נוח לעבודה ? אפילו אם לא כתוב במתכון תכניסו לקירור של שעה.

8. לחצות את הבצק לחצי, לקמח את משטח העבודה לא בהרבה קמח, לרדד את הבצק להרים מעט לראות שהוא לא נדבק לשיש ולהפוך לרדד דק לעובי 3 – 4 מ”מ, לקרוץ עיגולים לשים איזה מילוי שאוהבים כחצי כפית.

9. את השאריות שנותרו אוספים ומשאירים בצד, עוברים לחצי השני ואותו דבר כמו החצי הראשון.

10. תרגישו את המרקם של הבצק, הוא קצת נדבק ? קשה לכם בקיצור לא נוח ? להעביר למקרר לחצי שעה. בינתיים מדליקים את התנור על 180 מעלות.

11. מה עושים עם השאריות ? שום דבר לא נזרק לרדד ולהכין אוזני המן, מכיוון שזה בצק שכבר רודד הוא מרגיש רך יותר אז בכל מקרה תעשו את סעיף 12.

12. הכנתם אוזני המן נראות מעולה סגורות יפה, תגעו בבצק, מרגיש קצת רך ? תכניסו להקפאה את האוזניים רגע לפני האפייה 10 דקות הקפאה.

13, רגע לפני שמכניסים את האוזני המן לתנור מומלץ לעבור על הסגירות שוב.

*14. רוצים להכין מראש כמות ? להקפיא בקופסא אטומה אפשר גם שבוע מראש.

מתכונים טובים ומומלצים לאוזני המן:

אוזני המן מדהימות
אוזני המן מעולות
אוזני המן רכות
אוזני המן מהירות
אוזני המן פרווה
אוזני המן עם אגוזים

103530 צפיות 122 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריךטיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריך

טיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריךטיפים להכנת אוזני המן מושלמות / עוגיות חמאה / בצק פריך

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : “הכנתי את האזני המן האלו, יצא טעים ממש!!! תודה רבה על המתכון והטיפים הם ממש עזרו!
בהתחלה הבצק מאד פירורי וכמעט התפתתי להוסיף נוזלים אבל עבדתי לפי הטיפים שלך ואחרי עיבוד עם הידיים יצא בצק מושלם!!!
ממליצה בחם!”

111
תגובות

  הרשם  
עדכן
פביאן

היי ניקי ,
אין לי מיקסר, אפשר בידיים?

טלי

איך אצלך יוצאים כאלו משולשים מושלמים ואצלי הם תמיד “נפתחים” ומאבדים צורה?
אני סוגרת טוב-טוב, ושוב לפני ההכנסה לתנור עושה סיבוב נוסף של “הידוק” ועדין……..
כבר 5 שנים אני עושה אוזני המן לפי המתכון שלך (הבצק עצמו טעים עוד לפני המילוי), אבל הם יוצאים רחוק ממשולשים והרבה פחות אסתטים 🙁
הטעם מצוין, טבל לאנשים שלא מכירים, אני צריכה להתחנן שיטעמו בגלל ה”קיווצ’וץ”.

גילה

אין לי מיקסר ואני לא מצליחה לעבד בידיים בצורה טובה בצק פריך. מה דעתך על שימוש במעבד מזון ולישה קצרה רק לאיחוד הבצק?

ישראלה

שלום ניקי,

האם אפשר להכין אוזני המן עם שמן במקום חמאה?

תודה!

לימור

היי ניקי
אני רוצה להכין אבל המיקסר שלי ממש מקרטע.הוא מאוד פשוט..אפשר להכין את הבצק בידיים? או לחילופין שהחמאה תהיה רכה ואז יהיה לו קל ללוש?

מור

אין עלייך..!
את אלופה וכולך נתינה פשוט כיף שיש אנשים כמוך שיודעים לחלוק את הצלחתם 🙂

עינת

שלום ניקי,
תודה על האתר המדהים שלך, אנחנו משתמשות בו המון 🙂
רציתי לשאול אם אפשר להשאיר את הבצק במקרר לכמה שעות (או אפילו יום שלם)
תודה רבה

1 2 3 7