עוגיות חמאה וקוקוס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות חמאה וקוקוס

עוגיות חמאה וקוקוס

אחד המתכונים הראשונים שהכנתי, לא להאמין כמה שנים עברו ואני עדיין מכינה אותו. אני אוהבת את השילוב של קוקוס וחמאה בעוגיות יש להן טעם קוקוס עדין, החמאה מוסיפה את הפריכות שלה  העוגיות מושלמות לקפה.
מתכון קל וטעים תפנקו את המשפחה בכיף עם יופי של עוגיות.

כ 60 עוגיות תלוי בגודל

מרכיבים:

280 ג` קמח (2 כוסות)
170 ג` קוקוס (2 כוסות)
ביצה
200 ג` חמאה
200 ג` סוכר (כוס)

הכנות:

1. לפני שמתחילים רצוי לקרוא את זה, לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר ולהוסיף את שאר המצרכים.

2. לעבד את המצרכים לפירורים גסים מאוד לעצור את המיקסר ולאסוף לכדור.

3. להכין תבנית עם נייר אפייה, לחלק את הבצק לשניים, לרדד לעלה ולקרוץ צורות.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות .

*5. לסדר את העוגיות על הנייר אפייה, לאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות מעט בתחתית ונשארות בהירות.

כדאי לדעת ש…
לפני שמתחילים כדאי לקרוא את זה, העוגיות יוצאות רכות מהתנור ומתקשות בחוץ, לא להגיע למצב שהעוגיות יוצאות מהתנור קשות. העוגיות נשמרות בקופסה סגורה 4 – 5 ימים על השיש.
ניתן להקפיא. אפשר להכין את הבצק ולשמור בקירור 24 שעות, מומלץ להוציא כחצי שעה לפני שיהיה יותר קל לעבוד איתו, אפשר לקחת את זה צעד קדימה להכין את העוגיות ולשמור במקרר כמה שעות לפני שרוצים לאפות.
כדי להכין עוגיות שוקולד תחליפו כף קמח בכף אבקת שוקולית וכפית קקאו.
להכין את העוגיות פרווה מומלץ להשתמש במחמאה, שמן לא מתאים.

29467 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : “טעימות בטירוף.. אי אפשר להפסיק לאכול. תודה!”

דניאל :  העוגיות אליפות! זה כבר המתכון הרביעי של עוגיות שאני עושה מהאתר, דרך אגב אני עושה אותם במכונה, ובאמת שלא תחסרי לנו אף פעם את אלופה.

204
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיטל

היי ניקי,

אנחנו לא אוהבים קוקוס, והמתכון נראה מעולה גם בלי.
כמה קמח צריך להוסיף אם אני לא אשתמש בקוקוס?

תודה רבה 🙂

הודי קודי

ניקי היקרה עזרה דחוף שמתי קמח רגיל בלי אבקת אפיה והכנסתי לתנור, מה עושים?לזרוק את העוגיות?

קרן

עוגיות מדהימות תודה רבה לך

הילה

הכנתי את העוגיות יצא מעולה!!!
אין על המתכונים שלך
תודה רבה
וחג שמח

לימור

היי ניקי, האם צריך לתת לבצק לנוח קצת אחרי הלישה או לחילופין לשים במקרר להתייצבות בימות הקיץ כמו כל הבצקים הפריכים שלך?

לימור

היי ניקי,
כשאת כותבת לעבד האם זה בידיים?

לימור

היי ניקי, הכנתי עכשיו, אבל כשהם קצת הזהיבו הוצאתי אותן והן נורא רכות, להחזיר לתנור לעוד כמה דקות, או שככה זה אמור להיות?