אלפחורס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אלפחורס

קסם של עוגיות משגעות! כשמתחשק משהו מתוק אין כמו אלפחורס זאת העוגייה הכי טעימה ליד הקפה.
תרשו לי לספר לכם על הבצק הנהדר כל פעם שאני מכינה את העוגיות אני מופתעת מחדש כמה הבצק הזה נוח ואיזה עוגיות רכות, מפנקות ועם מרקם נהדר, פשוט מושלמות יוצאות כאן.
בצק פריך עדין משגע עם מילוי של ריבת חלב מתוק וטעים, נגיעות עדינות של קוקוס. אתם חייבים להכין אותן אי אפשר לעמוד בפניהן.
לא בא לכם ריבת חלב ? ממרח שוקולד, ריבה או כל ממרח שאתם אוהבים,
אל תוותרו על הבצק הנהדר הזה.

26 עוגיות (עוגיות סנדוויץ כפולות)

מרכיבים:

150 ג’ קורנפלור (כוס + כף נוספת)
230 ג’ קמח (כוס וחצי + 2 כפות )
כפית אבקת אפייה
כף אבקת אינסטנט וניל
150 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
120 ג’ סוכר (חצי כוס)
חלמון
ביצה
כף חומץ

ריבת חלב
קוקוס

הכנות:

1. להקציף חמאה וסוכר, זה נראה משחתי כזה להוסיף חלמון להמשיך להקציף עד שהוא נבלע לגמרי ואז להוסיף את הביצה ואותו דבר להקציף עד שהיא נבלעת לגמרי.

2. להוסיף את החומץ למיקסר, בקערה נפרדת לערבב את כל היבשים ולהוסיף לשאר המצרכים במיקסר, לעבד עם וו הגיטרה לבצק עם גושים גסים ולעצור, לאסוף לכדור ולקרר כשעה.

3. לחלק את הבצק לשניים (לא חובה) לרדד לעלה ולקרוץ עיגולים. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות את העוגיות 10 דקות הן נותרות לבנות ולצנן.

4. להזליף ריבת חלב על כל עוגייה או לשים כחצי כפית במקום להזליף, מעל להניח עוגייה נוספת וללחוץ, את הדפנות של ריבת החלב לצפות עם קוקוס.

Alfajores dulce de leche sandwich cookies

כדאי לדעת ש…
לא חייבים את החומץ, אי אפשר לוותר על הקורנפלור, ריבת חלב קומידה בלבד היא היחידה שמספיק מוצקה למילוי.
הכנתי גם עם ממרח שוקולד ויצא אליפות! שלחתי לבית הספר והילדים בכיתה חגגו על זה.

132120 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אלפחורס הן עוגיות דרום אמריקאיות, בעלות מרקם פריך להפליא. במתכון הזה ניקי מגלה לנו את סוד הקסם- המפגש בין הקורנפלור והחמאה המוקצפת הוא מה שמביא למרקם העדין והייחודי כל כך. הקורנפלור הוא עמילן התירס, המופק מהחלק הפנימי של נבט התירס ומכיל פחמימה נקייה מאוד, ללא שומן וכמעט ללא חלבון. הוא נטול גלוטן ולכן מותאם גם לאוכלוסיית הצליאקים.

בכל אלפחורס יש כ160 קלוריות (כל אלפחורס כולל 2 עוגיות וחצי כפית ממרח ריבת חלב ביניהם). האלפחורס נחשבת עוגייה עשירה בקלוריות- גם מכיוון שהיא כוללת עוגייה כפולה וגם בזכות הכמות היפה של החמאה בבצק. עדיין, פינוק טעים ושווה כל ביס!
קחו לכם עוגיה או שתיים כפינוק בין הארוחות. אתם כבר מכירים את העיקרון- לא ישר מהתבנית, להניח בצלחת עם כוס תה או קפה מפנק ליד ולהתענג על כל רגע.

אלפחורסאלפחורס

@nikib101עוגיות אלפחורס מתכון מנצח! #niki #nikib #nikibrecpies #sweetrecipe #cookies #cookiesrecipes #nikicookies #foryou #foryoupage #eazyrecipes #goodfood♬ original sound – Nikib – ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

תמר : “אני מתה על העוגיות האלו אני תמיד שומרת לי כמה במחבוא שלי שלא יחטפו וזה יגמר מהר…”

מלכה : “ניקי….אני לא האמנתי שאני מסוגלת להכין את זה …
יצא מדהים בעלי לא מפסיק לנשנש ולהאמין…אין מילים תודה על אתר נפלא!”

אללישבע : “שבוע טוב ניקי העוגיות יצאו מאלפווווות פריכות טעימות וממכרות בטירוף
תודה רבההההה!!!!”

מרב : “ניקי את פשוט אלופה. פעם ראשונה שלי עם אלפחורס . רק סיימתי להכין וכמעט נגמר.”

קרינה : “אני אורחת קבועה באתר ולא מרבה להגיב,
הפעם ניסיתי את המתכון הזה ואמרתי אני חייבת להגיב
חייבת לספר לך שהעוגיות יצאו טעימות ופריכות
ניסיתי הרבה מתכונים וזה ה-מ-ת-כ-ו-ן הכי קל וטעים בטירוף!!”

ללי : ניקי היקרה
הכנתי לפני שעה את העוגיות וכבר כמעט הכל חוסל
מתכון מדהים וקל, תודה”

ליאל : “פשוט מושלמות!!!מתכון מנצח עוגיות מהממות במראה ובטעם יוצאות בדיוק כמו מהמאפיה! לא מאמינים שהכנתי אותן בבית:-)”

יעל : “איזה תענוג!!! חלמתי להכין תעוגיות האלה.. לא האמנתי שיצליח ושיצא טעים!!! האתר שלך זה מתכון בדוק להצלחה! אין לי מספיק מילים… רק להגיד תודה לאל שיש לנו אותך. עשית לנו את החיים יפים יותר!!”

אילה : “*לניקי המדהימה* תודה על האלפחורס גם על השוטים של המוס עפו על זה זה היה מטריף תודה לך:)”

נופר : “תודה רבה על עוד מתכון נהדר (: יצא מדהיםםםם כמו בחנותתת ויפהיפיים!!!”

אורית : “הילדים כ”כ בקשו, אז תפסתי אומץ ועשינו ביחד חוץ מהחוויה המשותפת יצא מדהים.
ושוב…. תודות.”

הדס : “ניקי עוגיות האלפחורס יצאו מדהימות!!
הן בטעם והן במראה !”

לינוי : “וואוו!!!! ניקי העוגיות האלה ממכרות.
הכנתי לאחרי הצום ופשוט חיסלו את הכל.
תודה רבה לך על עוד מתכון מושלם.”

מירב : ” ניקי יקרה!
עם הגשם הראשון ניסיתי,
יצא מדהים!!!  קל להכנה וטעים טעים,
המומחים במשפחה אהבו מאוד!
תודה רבה.”

דיקלה : “תודה על עוד מתכון נדיררר העוגיות יצאו מושלמות כמו כל המתכונים הטעימים שלך,”

ש. מ: “פעם ראשונה עם האלפחורס.. ופשוטטט ח ג י ג ה!!
תמשיכי לפנק שנוכל להתפנק..”

אודליה : “אני לא יודעת מה איתך
אבל בשבילי העוגיות האלה הן פשוט סכנה!!!
יוווו זה פשוט לא מציאותי שהצלחתי בעשר אצבעותי להכין ת’דבר המטורף הזה!
טעים טעים טעים טעים
ראו הוזהרתם”

679
תגובות

  הרשם  
עדכן
שלי

וואו חייבת להגיד שפעם ראשונה מכינה אלפחורס ויצא מושלם!!! הבצק מעולה!

עדי

היי ניקי,
האם ניתן לעשות ללא גלוטן? אם כן, באילו תחליפים כדאי להשתמש?

סיון

מה אפשר לעשות אם אין לי חומץ? אפשר בלי פשוט?

חנה

הי ניקי סליחה על החפירה הכנתי עכשיו את העוגיות
(בלי תמונה)וזה יצא פשוט מוששששלם אבל ראיתי שכתבת לאחסן בקופסא סגורה על השיש ושמתי ריבת חלב ויש בזה חמאה אז זה לא יכול להתקלקל?תודה

חנה

דרך האפליקציה בסמארטפון
וחוץ מזה יש לי סינון אז את ההסרטה אני לא יכולה לפתוח
ושוב זה פעם כן היה נפתח לי וחלק מתכונים כן נפתחים
תודה מקווה שהבנת

חנה

הי ניקי בזמן האחרון יש לי בעיה שרוב המתכונים אני לא רואה את התמונות שלהם
הבעיה אצלי או באתר?
והמתכונים שלך אלופפפים בזמן האחרון אני רק במטבח

אילה

הי ניקי
יש לי מקסר ידני שלא מגיעה למהירויות גבוהות זה בסדר?