עוגיות חמאה לימוניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות חמאה לימוניות

עוגיות חמאה לימוניות

עוגיות חמאה לימוניות, אחד הדברים שאני מאוד אוהבת זה שיש צנצנת מלאה עוגיות על השיש ומידי פעם אפשר לנשנש עוגייה. לא תמיד אני מצליחה למלא את הצנצנת כי עוד דבר שאני מאוד אוהבת זה לאכול ישר מהתבנית עוגיות חמות (אמא לא יהיה לי כאב בטן אל תדאגי, את מספיק דואגת) עוגיות חמאה מבחינתי הן העוגיות,
אין עוגיות יותר טובות מהן, פריכות, טעימות ההכנה שלהן כל כך קלה שזה פשע לא להכין אותן שוב ושוב.

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 ג’ קמח (שתים וחצי כוסות)
200 ג’ סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
חלמון
גרידה מלימון אחד
חצי לימון סחוט

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק, לקרר כשעה.

2. על משטח עבודה מקומח לרדד את הבצק לעלה גדול ולקרוץ צורות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות או עד שהדפנות מזהיבות.

21272 צפיות 29 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

גל : ווווווואאאאאוווו יצאו לי מושלמות!!!! ♡♡♡

אסתר : אני מרגישה כאילו המצאתי את הגלגל. השבוע כל מי שעבר אצלי בבית טעם מהעוגיות, נתן מבט של התפלאות ופשוט הפציץ במחמאות (ולקח כמה בשקית הביתה) אנשים שואלים איך למען ה’ איך הכנתי כאלה עוגיות טעימות. ואני ממהרת להחזיר את הכבוד למי שבאמת מגיעה לה- ניקי היקרה. מוזמנת גם לבוא לטעום 🙂

חגית : “פשוט עוגיות מושלמות, כול כך פריכות ולימוניות העוגיות הכי מוצלחות שאכלתי:)”

ליבי : “ניקי יקרה, אני שבועיים אחרי לידה והתחשק לי להקדיש קצת זמן לילדה הבכורה (כמעט בת 3). לקח לי 10 דקות להכין את הבצק (ידנית) ואז אני והקטנטונת הכנו יחד את העוגיות, עם קורצנים של פו הדוב וטיגר. יצאו לנו עוגיות יפיפיות, עדינות וטעימות ביותר (ציטוט של בעלי- “מושלמות ליד הקפה”). אז מרוויחים פה גם זמן איכות עם הקטנים וגם טעם נפלא! 🙂 (דרך אגב בשבוע שעבר הכנתי את הלזניה שלך עם הגבינות ועגבניות שרי, וגם יצא נהדר). תודה רבה!”

148
תגובות

  הרשם  
עדכן
==== ברלה ====

היי ניקי, אני מחפשת להכין עוגיות ועוברת על כל האוצר שלך ונתקלתי באלה. גרד מלימון שלם – האם הכוונה רק לקליפה ?

מירי

היי ניקי,
האם יש אפשרות במתכוו זה להמיר את הקמח לקמח מלא וסוכר חום?
תודה על שאת חולקת איתנו את כישוריך המופלאים במטבח!

אסתר

אני מרגישה כאילו המצאתי את הגלגל. השבוע כל מי שעבר אצלי בבית טעם מהעוגיות, נתן מבט של התפלאות ופשוט הפציץ במחמאות (ולקח כמה בשקית הביתה) אנשים שואלים איך למען ה’ איך הכנתי כאלה עוגיות טעימות. ואני ממהרת להחזיר את הכבוד למי שבאמת מגיעה לה- ניקי היקרה. מוזמנת גם לבוא לטעום 🙂

פטריסיה

הכנתי ויצא טעים.. אבל לא הייתי מוסיפה 200 גרם סוכר יצא יותר מידי מתוק.. 🙂
תודה על המתכון 🙂

שם

היי ניקי הכנתי את העוגיות והן יצאו מעולות , בזכותך קיבלתי המון מחמאות . רק יש לי שאלה קטנה:
כשעבדתי עם הבצק היה לי לא פשוט הוא היה יבש מדיי השאלה אם זה יכול להיות בגלל שהשתמשתי בטעות בחמאה לא קרה?
תודה ושבוע נפלא

שם

המתכון מצויין! אני מכינה את העוגיות עם הבת שלי (בת 5) וכל פעם ״מאתגרות״ את עצמנו עם צורות שונות! תענוג … וכמה טעים!!!
תודה רבה

שם

עשיתי את העוגיות היום ויצא מדהים !!!! כבר מלא זמן אני מחפשת מתכון כזה: פשוט , טעים, עם חמאה אמיתית וסוף סוף מצאתי ! הבת שלי בת השנתיים מאוד אהבה, ואחרי שבעלי טעם לא ראיתי יותר עוגיות :)))) תודה רבה 🙂

1 2 3 10