עוגיות חמאה לימוניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות חמאה לימוניות

עוגיות חמאה לימוניות

עוגיות חמאה לימוניות, אחד הדברים שאני מאוד אוהבת זה שיש צנצנת מלאה עוגיות על השיש ומידי פעם אפשר לנשנש עוגייה. לא תמיד אני מצליחה למלא את הצנצנת כי עוד דבר שאני מאוד אוהבת זה לאכול ישר מהתבנית עוגיות חמות (אמא לא יהיה לי כאב בטן אל תדאגי, את מספיק דואגת) עוגיות חמאה מבחינתי הן העוגיות,
אין עוגיות יותר טובות מהן, פריכות, טעימות ההכנה שלהן כל כך קלה שזה פשע לא להכין אותן שוב ושוב.

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 ג’ קמח (שתים וחצי כוסות)
200 ג’ סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
חלמון
גרידה מלימון אחד
חצי לימון סחוט

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק, לקרר כשעה.

2. על משטח עבודה מקומח לרדד את הבצק לעלה גדול ולקרוץ צורות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות או עד שהדפנות מזהיבות.

18283 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

גל : ווווווואאאאאוווו יצאו לי מושלמות!!!! ♡♡♡

אסתר : אני מרגישה כאילו המצאתי את הגלגל. השבוע כל מי שעבר אצלי בבית טעם מהעוגיות, נתן מבט של התפלאות ופשוט הפציץ במחמאות (ולקח כמה בשקית הביתה) אנשים שואלים איך למען ה’ איך הכנתי כאלה עוגיות טעימות. ואני ממהרת להחזיר את הכבוד למי שבאמת מגיעה לה- ניקי היקרה. מוזמנת גם לבוא לטעום 🙂

חגית : “פשוט עוגיות מושלמות, כול כך פריכות ולימוניות העוגיות הכי מוצלחות שאכלתי:)”

ליבי : “ניקי יקרה, אני שבועיים אחרי לידה והתחשק לי להקדיש קצת זמן לילדה הבכורה (כמעט בת 3). לקח לי 10 דקות להכין את הבצק (ידנית) ואז אני והקטנטונת הכנו יחד את העוגיות, עם קורצנים של פו הדוב וטיגר. יצאו לנו עוגיות יפיפיות, עדינות וטעימות ביותר (ציטוט של בעלי- “מושלמות ליד הקפה”). אז מרוויחים פה גם זמן איכות עם הקטנים וגם טעם נפלא! 🙂 (דרך אגב בשבוע שעבר הכנתי את הלזניה שלך עם הגבינות ועגבניות שרי, וגם יצא נהדר). תודה רבה!”

144
תגובות

  הרשם  
עדכן
פרח

היי ניקי
מה שלומך? סוף סוף יצא לי לחזור ולהכין מתכונים מהאתר שלך די אילתרתי לאחרונה ; )
הבצק במקרר מ 7 בערב למרבה הפתעתי יצא אחיד ולא מתפורר (מקווה שזה בסדר…) ורציתי לשאול האם אפשר מחר להכין את העוגיות ומה הזמן המקסימלי שבצק כזה יכול להחזיק במקרר בהתחשב בלימון?
תודה תודה 🙂

חבצלת

קניתי מיקסר חדש שטפתי אןתו כמובן לפני השימוש וכל הבצק יצא לי שחור

אלירז

שלום ניקי,
אפשר להתשמש במיץ לימון משומר?
תודה!

אושר

ניקי יקרה, שבוע טוב!:)
ממש יש לי חשק לעוגיות חמאה שלך, במיוחד לאלה… רציתי להתייעץ:
יש לי חותמת להטבעה על עוגיות. האם לדעתך החותמת תתפוס על הבצק הזה?אם לא, אשמח ממך להמלצה לעוגיות בסגנון או אחרות שמתאימות לתה ואפשר להטביע עליהן עם חותמת:)
תודה רבה!!

עדי

היי ניקי,
אפשר לעשות על העוגיות האלו ציפוי של רויאל אייסינג?
תודה

עדי.

רעות

יש מצב להפחית טיפה מכמות החמאה?? זה נשמע לי המון 200גר’ על ככ מעט קמח…..

מה אומרות?

עדן

יצא מווושלם גם יפווות וגם טעימות שוות כל רגע של עבודה 🙂