עוגיות חמאה לימוניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות חמאה לימוניות

עוגיות חמאה לימוניות

עוגיות חמאה לימוניות, אחד הדברים שאני מאוד אוהבת זה שיש צנצנת מלאה עוגיות על השיש ומידי פעם אפשר לנשנש עוגייה. לא תמיד אני מצליחה למלא את הצנצנת כי עוד דבר שאני מאוד אוהבת זה לאכול ישר מהתבנית עוגיות חמות (אמא לא יהיה לי כאב בטן אל תדאגי, את מספיק דואגת) עוגיות חמאה מבחינתי הן העוגיות,
אין עוגיות יותר טובות מהן, פריכות, טעימות ההכנה שלהן כל כך קלה שזה פשע לא להכין אותן שוב ושוב.

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
350 ג’ קמח (שתים וחצי כוסות)
200 ג’ סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
חלמון
גרידה מלימון אחד
חצי לימון סחוט

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק, לקרר כשעה.

2. על משטח עבודה מקומח לרדד את הבצק לעלה גדול ולקרוץ צורות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות או עד שהדפנות מזהיבות.

17254 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

גל : ווווווואאאאאוווו יצאו לי מושלמות!!!! ♡♡♡

אסתר : אני מרגישה כאילו המצאתי את הגלגל. השבוע כל מי שעבר אצלי בבית טעם מהעוגיות, נתן מבט של התפלאות ופשוט הפציץ במחמאות (ולקח כמה בשקית הביתה) אנשים שואלים איך למען ה’ איך הכנתי כאלה עוגיות טעימות. ואני ממהרת להחזיר את הכבוד למי שבאמת מגיעה לה- ניקי היקרה. מוזמנת גם לבוא לטעום 🙂

חגית : “פשוט עוגיות מושלמות, כול כך פריכות ולימוניות העוגיות הכי מוצלחות שאכלתי:)”

ליבי : “ניקי יקרה, אני שבועיים אחרי לידה והתחשק לי להקדיש קצת זמן לילדה הבכורה (כמעט בת 3). לקח לי 10 דקות להכין את הבצק (ידנית) ואז אני והקטנטונת הכנו יחד את העוגיות, עם קורצנים של פו הדוב וטיגר. יצאו לנו עוגיות יפיפיות, עדינות וטעימות ביותר (ציטוט של בעלי- “מושלמות ליד הקפה”). אז מרוויחים פה גם זמן איכות עם הקטנים וגם טעם נפלא! 🙂 (דרך אגב בשבוע שעבר הכנתי את הלזניה שלך עם הגבינות ועגבניות שרי, וגם יצא נהדר). תודה רבה!”

144
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלית

בוקר טוב ניתן לותר על הביצה לשים משהו אחר פשוט אני רוצה להביא את זה למישהי טיבעונית והיא לא אוכלת ביצים

לימור

הי ניקי!
שאלונת: אם אין לי כחמ לרדד את הבצק האם ניתן ליצור עיגולים קטנים מהבצק ולשטח אותם או שלא מומלץ?
תודה 🙂

מירב

היי ניקי, האם אפשר לשים ביצה שלמה??

שרה

הי, מה יקרה אם אנילא אקרר את הבצק שעה?

שירן

שלום ניקי,
רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה “לעבד” בצק פריך – אני כל הזמן מוצאת את עצמי עם חצי בצק-חצי קמח עם קוביות חמאה בפנים שלא התאחדו..

שבות

פשוט מעולה! פריך ונעים.
שמתי חצי מכמות הסוכר, והשתמשתי בקמח מלא. יצא נפלא!
תודה!

שיר

היי ניקי
אין לי המון ניסיון עם בצקים.. הבצק אמור לצאת דביק? הוא מתקשה במקרר? הוא מרגיש לי קצת נוזלי..
ולפי הכוסות מדידה שלי 350 גרם קמח יצא כוס וחצי (והוספתי עוד קצת אחר כך..)
בנתיים הבצק במקרר
אשמח לתשובה:) תודה!