מגולגלות שוקולד פרווה
מה לעשות כשרוצים לפנק את הילדים עם שבלולי שוקולד ? מהסוג שכיף לנשנש אחר הצהריים עם שוקו ליד. לא הלכתי על הרולדה הרגילה שלי כי היא על בסיס חמאה ורציתי להכין על בסיס שמן.
קלות הכנה טעימות בטירוף, עוגיות מקסימות ביותר שאי אפשר להפסיק לאכול.
כ 30 עוגיות
מרכיבים:
400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כף חומץ
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
100 מ"ל מים (שליש כוס + 2 כפות)
הכנות:
1. לשים את כל המצרכים במיקסר להפעיל במהירות בינונית כ 2 – 3 דקות עד שיש בצק.
2. לחלק את הבצק לשני חלקים ולרדד לריבוע בגודל 24X24, למרוח שכבת שוקולד ולגלגל לגליל.
3. לסמן חתכים ברוחב 2 ס"מ בין חתך לחתך, לקרר כ 30 דקות.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, לאפות את הרולדות כ 30 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.
5. לקרר לבזוק אבקת סוכר ולפרוס לפרוסות.
*6. אפשרות הכנה נוספת:
לקרר את הגליל שעה במקרר לפרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ לסדר בתבנית על נייר אפייה ולאפות כ 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.
גולשים מכינים וממליצים:
חוה : " העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה!!!! קלות וטעימות בטרוף!!"