עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות
צנצנת העוגיות התרוקנה והגיע הזמן למלא אותה. הלכתי על עוגיות שוקולד צ'יפס אבל הוספתי משהו נוסף שנתן טעם נהדר, יש כאן שילוב של חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס שזה פשוט קסם יצא טעים ביותר.
40 עוגיות
מרכיבים:
150 ג' חמאה
220 ג' סוכר (כוס + כף)
ביצה
כפית סוכר וניל
חצי כפית סודה לשתייה
2 כפות אבקת קקאו
280 ג' קמח (2 כוסות)
חצי כוס נטיפי חמאת בוטנים
2 – 3 כפות שוקולד צ'יפס לבן
הכנות:
- 1. להוציא את החמאה 15 דקות לפני ההכנה מהמקרר.
2. לשים את החמאה במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף שתי דקות במהירות בינונית, להוסיף את הביצה להמשיך להקציף עד שהיא נבלעת, להוסיף את הסודה לשתייה קקאו ובסוף את הקמח.
3. להוסיף את את נטיפי חמאת הבוטנים להשאיר בצד 2 – 3 כפות ולערבב לעיסה אחידה.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. להכין כדורים להניח בתבנית עם נייר אפייה במרווח אחד מהשני, להכניס לתנור ולאפות 9 – 10 דקות, העוגיות עדיין רכות החלק העליון מעט קשה.
*6. מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור לנעוץ בכל עוגייה 3 – 4 נטיפי חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס, צריך לעבוד מהר לפני שהן מתקררות. אפשר לוותר על הסעיף הזה ולהכניס הכל לתוך עיסת הבצק. לתת לעוגיות להתקרר.
כדאי לדעת ש…
אפשר לשים סך הכל 3/4 כוס שוקולד צ'יפס במתכון ולוותר על הנטיפי חמאת בוטנים, העוגיות נשמרות 3 – 4 ימים בצנצנת סגורה.