מגולגלות טחינה וסילאן

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מגולגלות טחינה וסילאן

מגולגלות טחינה וסילאן

מדברים על בצק פריך המילוי הראשון שעולה לראש זה שוקולד נכון ?
אז הפעם אין אפילו טיפת שוקולד.
אני אוהבת להכין רולדות במיוחד שהבצק כל כך נוח לעבודה קשה לפשל עם הבצק הזה הוא נותן תוצאה נהדרת.
רציתי למלא עם טחינה וסילאן, למי שעדיין לא מכיר טחינה וסילאן ביחד זה חלבה, הוספתי ממרח זה הפך את המילוי למושלם!  טעים ברמה של לקחת כפית וכל רגע לטעום 🙂 אחלה עוגיות לסוף שבוע.

מרכיבים:

בצק:
280 ג’ קמח (2 כוסות)
100 ג’ חמאה קרה
60 ג’ סוכר (רבע כוס)
80 מ”ל חלב (שליש כוס)
5 ג’ אבקת אפייה (כפית)

מילוי טחינה וסילאן:
3 כפות גדושות טחינה גולמית
3 כפות גדושות סילאן
כף גדושה ממרח חלבה

הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות, לשים במיקסר את כל המצרכים ולהפעיל אותו על מהירות נמוכה (מגל) עד שיש פירורים גסים מאוד. לעצור את המיקסר ולאסוף את הפירורים לבצק אחיד.

2. לערבב טחינה סילאן וחלבה עד שנוצר ממרח כתמתם ויחסית קשה.

3. לחלק את הבצק לשניים ולרדד למלבן. למרוח מחצית מהמילוי על הבצק לגלגל לרולדה ולהקפיא לשעה פלוס.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לחתוך את הרולדה לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ ולסדר בתבנית, אפשרות נוספת לסמן חתכים על הרולדה בלי לחתוך לפרוסות.

*6. לאפות כ 25  דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
אפשר לשמור בקופסא על השיש 4 – 5 ימים, ניתן להקפיא, אני לא ממליצה לוותר על הממרח חלבה זה הרבה יותר טעים.

5355 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מגולגלות טחינה וסילאןמגולגלות טחינה וסילאןמגולגלות טחינה וסילאן

מגולגלות טחינה וסילאןמגולגלות טחינה וסילאןמגולגלות טחינה וסילאן

17
תגובות

  הרשם  
עדכן
רומי

היי ניקי,
יש איזו חלופה לממרח חלבה?
או שאפשר לוותר?

נאוה

אלה המתכונים של ניקי הנהדרת כל אחד ואחת יכול\ה לנסות להבריא לשנות כראות עיניו . ואם השינוי מצליח נשמח גם לשיתוף

אלונה

הי, הכנתי את המגולגלות והכפלתי כמויות,יצאו לו 4 רולדות, הקפאתי לפני התנור. הם “נקרעו” לי מלמעלה, ממה זה יכול להיות ?

חיה

אין לי סילאן אפשר דבש או מייפל?
ובגירסא פרווה, מחמאה במקום חמאה ומים במקום חלב יילך?

אלונה

לצערי טחינה אצלי לא תעבור גם כמתוק, אני רוצה לנסות שוקולד השחר וממרח חלבה, זה שילוב בסדר או נוזלי מידי ?
תודה

דלית

איך מורחים את המלית מבלי שהבצק יקרע ואיך עושים שהוא לא יברח החוצה בזמן האפיה?

בתיה

שלום ניקי
אפשר למלא עם תמרים ואגוזים? אצלינו לא אוהבים חלבה תודה בתיה