מגולגלות טחינה וסילאן
מדברים על בצק פריך המילוי הראשון שעולה לראש זה שוקולד נכון ?
אז הפעם אין אפילו טיפת שוקולד.
אני אוהבת להכין רולדות במיוחד שהבצק כל כך נוח לעבודה קשה לפשל עם הבצק הזה הוא נותן תוצאה נהדרת.
רציתי למלא עם טחינה וסילאן, למי שעדיין לא מכיר טחינה וסילאן ביחד זה חלבה, הוספתי ממרח זה הפך את המילוי למושלם! טעים ברמה של לקחת כפית וכל רגע לטעום 🙂 אחלה עוגיות לסוף שבוע.
מרכיבים:
בצק:
280 ג' קמח (2 כוסות)
100 ג' חמאה קרה
60 ג' סוכר (רבע כוס)
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
5 ג' אבקת אפייה (כפית)
מילוי טחינה וסילאן:
3 כפות גדושות טחינה גולמית
3 כפות גדושות סילאן
כף גדושה ממרח חלבה
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות, לשים במיקסר את כל המצרכים ולהפעיל אותו על מהירות נמוכה (מגל) עד שיש פירורים גסים מאוד. לעצור את המיקסר ולאסוף את הפירורים לבצק אחיד.
2. לערבב טחינה סילאן וחלבה עד שנוצר ממרח כתמתם ויחסית קשה.
3. לחלק את הבצק לשניים ולרדד למלבן. למרוח מחצית מהמילוי על הבצק לגלגל לרולדה ולהקפיא לשעה פלוס.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. לחתוך את הרולדה לפרוסות בעובי 3 – 4 מ"מ ולסדר בתבנית, אפשרות נוספת לסמן חתכים על הרולדה בלי לחתוך לפרוסות.
*6. לאפות כ 25 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.
כדאי לדעת ש…
אפשר לשמור בקופסא על השיש 4 – 5 ימים, ניתן להקפיא, אני לא ממליצה לוותר על הממרח חלבה זה הרבה יותר טעים.