

עוגיות שוקולד פרווה
תענוג לאוהבי השוקולד שמורגש טוב בכל ביס, עוגיות ממכרות וקלות, 20 דקות ויש עוגיות שוקולד חמות על השולחן. לחובבי השוקולד אלו עוגיות מופלאות.
40 עוגיות
מרכיבים:
200 ג’ שוקולד מריר
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
200 ג’ סוכר לבן (כוס)
2 ביצים
210 ג’ קמח (כוס וחצי)
שלושת רבעי כוס שוקולד צ’יפס לבן (לא חובה)
הכנות:
- 1. לחמם תנור ל 180 מעלות לפחות 10 דקות מראש.
2. להמיס שוקולד ושמן במיקרו, לערבב עד שהכל חלק וללא גושים. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף כדקה במהירות גבוהה להנמיך את המהירות ולהוסיף את השוקולד המומס באיטיות, להוסיף את הקמח ובסוף את השוקולד צ’יפס.
3. שתי אפשרויות הכנה:
להרטיב את הידיים ולעשות כדורים, לסדר בתבנית עם רווח קטן בין כדור לכדור ולשטח כל כדור. לאפות 8 דקות, העוגיות מתקשות אבל עדיין רכות ונוצרים סדקים.
אפשרות שנייה וצריך לעבוד מהר:
למלא שקית זילוף ולהזליף ערימות קטנות, העיסה לא הכי קלה להזלפה ורצוי לעבוד מהר כי היא מתקשה.
*4. להכניס לתנור ולאפות 8 – 9 דקות, חשוב להוציא מהתנור כשהעוגיות מתקשות אבל עדיין רכות, נוצרים סדקים בעוגיות.
כדאי לדעת ש…
לא חייבים לשים שוקולד צ’יפס, במידה ושמים לא להשתמש בשקית זילוף אלא להכין בידיים.
עוגיות השוקולד שבמתכון נותנות לנו להנות מיתרונותיו התזונתיים של השוקולד המריר. הקקאו הוא הכוכב שנמצא בשוקולד המריר ותורם לבריאות הלב וכלי הדם. במחקרים הוא נמצא כמפחית סיכון לשבץ והתקפי לב, משפר את ערכי הכולסטרול ומסייע בהורדת לחץ הדם. לכן כדאי להשתמש בשוקולד שמכיל אחוז גבוה של קקאו (70, 80 ואפילו 90%).
חשוב להדגיש שכל היתרונות של השוקולד מתייחסים לאכילת שוקולד בכמות קצובה- עד שורת שוקולד ביום, וכמובן במקום לאכול ממתקים או חטיפים אחרים..
הבצק עצמו ללא השוקולד צ’יפס הלבן מכיל 37 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), אם נכין 40 עוגיות יוצא שכל עוגיה מכילה פחות מיחידת אנרגיה אחת (כ80 קלוריות לעוגיה). 2 עוגיות כאלו מתאימות כארוחת ביניים אחר הצהריים, אפשר עם כוס תה ליד.
במידה ומוסיפים את השוקולד צ’יפס הלבן נגיע לקצת יותר מיחידת אנרגיה לעוגיה (כ120 קלוריות לעוגיה).
גולשים מכינים וממליצים:
טובה : “יצא טעים טעים טעים!!!”
מורן : “הכנתי עכשיו… הילדים חיכו בסבלנות רבה עד שיצא מהתנור ואז טרפנו ביחד, איזה טעים!! עוגיות מושלמות ושוקולדיות, תודה ניקי עשית לנו את הערב”
שלי : “יצאו מעולה!! תודה רבה על עוד מתכון קל וטעים!:)”
הדס : “עוגיות מעולות! מכינה שוב ושוב ומתחסל..
תודה רבה!”
אליענה: “אני אופה הרבה עוגיות ביומיום שלי אבל כאלו פשוט איןן
הן מושלמות ואין אחד שלא אוהב!
תודה ענקית על מתכון לנצח”
ניבה : “איזה כיף, קלילות להכנה וממש ממש טעימות! (גם בלי השוקולד לבן כי לא היה לי) מומלץ בחום!”
גילי : “הכנסתי לתנור ,הרגע הוצאתי יצא פשוט מושלם גם מבחינת מראה וגם טעם ,ממליצה בחום”
מרי : “מדהים עד כמה שטעים!
הכנתי מקמח כוסמין והיה טעים ומשובח ביותר!”
דבורי “זה פשוט מדהים!!!
כולם מטורפים על העוגיות”
שלום ניקי,
האם במקום שוקולד אפשר לשים קקאו וכוד משהו כדי שיצליח?
לאנשים כמוני שמערבבים הכל ואז קוראים את ההוראות- במקום להקציף הוספתי 2 כפיות אבקת סודה לשתייה. יצא אותו דבר כמו הפעם הראשונה שכן הקצפתי… מושלמותתתת!! אל תגלו שהכנתם שלא יאכלו לכם 🙂
מומלץ ממש אחרי שמסדרים על המגש, להוסיף רבעי אוראו. העוגיות פרווה מהממות עם אוראו
ממש ממש טעים תודה רבה
לא צריך אבקת אפיה?
או שהכוונה לקמח תופח?
שלום ניקי
קודם רוצה להחמיא לך ולהודות לך על מתכונים נפלאים. כבר שנים שאני מכינה מתכונים מהאתר שלך והכל יוצא נפלא.
שאני מנסה מתכונים ממקום אחר אני תמיד בספק אם זה יצליח – יש תמונות מתכונים קלים ומשום מה זה אף פעם לא יוצא ככה ותמיד אני מתאכזבת. אבל שאני מכינה מתכון שלך – אני מכינה אותו בבטחון, בשמחה, בהתלבות כי אין לי שום ספק שזה יצא טעים ושכולם יהנו. אז המון תודה❤
לגבי המתכון הנ”ל יש לי שאלה- באיזו כוס מדידה להשתמש- ספל, כוס פלסטיק לשתיה קרה/חמה?
וווואי יצא ממש ממש טעים
תודה רבה