עוגיות שוקולד פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגיות שוקולד פרווה

תענוג לאוהבי השוקולד שמורגש טוב בכל ביס, עוגיות ממכרות וקלות, 20 דקות ויש עוגיות שוקולד חמות על השולחן. לחובבי השוקולד אלו עוגיות מופלאות.

40 עוגיות

מרכיבים:

200 ג’ שוקולד מריר
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
200 ג’ סוכר לבן (כוס)
2 ביצים
210 ג’ קמח (כוס וחצי)
שלושת רבעי כוס שוקולד צ’יפס לבן (לא חובה)

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות לפחות 10 דקות מראש.

2. להמיס שוקולד ושמן במיקרו, לערבב עד שהכל חלק וללא גושים. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף כדקה במהירות גבוהה להנמיך את המהירות ולהוסיף את השוקולד המומס באיטיות, להוסיף את הקמח ובסוף את השוקולד צ’יפס.

3. שתי אפשרויות הכנה:
להרטיב את הידיים ולעשות כדורים, לסדר בתבנית עם רווח קטן בין כדור לכדור ולשטח כל כדור. לאפות 8 דקות, העוגיות מתקשות אבל עדיין רכות ונוצרים סדקים.

אפשרות שנייה וצריך לעבוד מהר:
למלא שקית זילוף ולהזליף ערימות קטנות, העיסה לא הכי קלה להזלפה ורצוי לעבוד מהר כי היא מתקשה.

*4. להכניס לתנור ולאפות 8 – 9 דקות, חשוב להוציא מהתנור כשהעוגיות  מתקשות אבל עדיין רכות, נוצרים סדקים בעוגיות.

Dairy-Free Chocolate Cookies

כדאי לדעת ש…
לא חייבים לשים שוקולד צ’יפס, במידה ושמים לא להשתמש בשקית זילוף אלא להכין בידיים.

85535 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות השוקולד שבמתכון נותנות לנו להנות מיתרונותיו התזונתיים של השוקולד המריר. הקקאו הוא הכוכב שנמצא בשוקולד המריר ותורם לבריאות הלב וכלי הדם. במחקרים הוא נמצא כמפחית סיכון לשבץ והתקפי לב, משפר את ערכי הכולסטרול ומסייע בהורדת לחץ הדם. לכן כדאי להשתמש בשוקולד שמכיל אחוז גבוה של קקאו (70, 80 ואפילו 90%).

חשוב להדגיש שכל היתרונות של השוקולד מתייחסים לאכילת שוקולד בכמות קצובה- עד שורת שוקולד ביום, וכמובן במקום לאכול ממתקים או חטיפים אחרים..

הבצק עצמו ללא השוקולד צ’יפס הלבן מכיל 37 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), אם נכין 40 עוגיות יוצא שכל עוגיה מכילה פחות מיחידת אנרגיה אחת (כ80 קלוריות לעוגיה). 2 עוגיות כאלו מתאימות כארוחת ביניים אחר הצהריים, אפשר עם כוס תה ליד.

במידה ומוסיפים את השוקולד צ’יפס הלבן נגיע לקצת יותר מיחידת אנרגיה לעוגיה (כ120 קלוריות לעוגיה).

עוגיות שוקולד פרווהעוגיות שוקולד פרווהעוגיות שוקולד פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

טובה : “יצא טעים טעים טעים!!!”

מורן : “הכנתי עכשיו… הילדים חיכו בסבלנות רבה עד שיצא מהתנור ואז טרפנו ביחד, איזה טעים!! עוגיות מושלמות ושוקולדיות, תודה ניקי עשית לנו את הערב”

שלי : “יצאו מעולה!! תודה רבה על עוד מתכון קל וטעים!:)”

הדס : “עוגיות מעולות! מכינה שוב ושוב ומתחסל..
תודה רבה!”

אליענה: “אני אופה הרבה עוגיות ביומיום שלי אבל כאלו פשוט איןן
הן מושלמות ואין אחד שלא אוהב!
תודה ענקית על מתכון לנצח”

ניבה : “איזה כיף, קלילות להכנה וממש ממש טעימות! (גם בלי השוקולד לבן כי לא היה לי) מומלץ בחום!”

גילי : “הכנסתי לתנור ,הרגע הוצאתי יצא פשוט מושלם גם מבחינת מראה וגם טעם ,ממליצה בחום”

מרי : “מדהים עד כמה שטעים!
הכנתי מקמח כוסמין והיה טעים ומשובח ביותר!”

דבורי “זה פשוט מדהים!!!
כולם מטורפים על העוגיות”

264
תגובות

  הרשם  
עדכן
חנה

היי ניקי
אפשר להשתמש בשמן זית?

עינת

היי

רסק תפוחים במקום השמן יכוללהתאים? מבחינת מרקם וטעם?

תודה

עינת

היי ניקי
אפשר עם סוכר חום בהיר במקום סוכר לבן?
והבנתי שאפשר שוקולד ציפס במקום שוקולד מריר להשתמש באותה כמות של השוקולד המריר?
אז השוקוציפס המריר עם השוקוציפס הלבן? ישתלב טוב?

תודה מראש/

מיטל

היי ניקיון
אפשר להשתמש ב 200 גרם צימיקאו במקום שוקולד מריר?

אביטל

ניקי מהממת הכנתי את העוגיות אתמול בערב ואיך לא יצאו מדהים!! תודה רבה!!

מיטל

היי ניקי, יש לי רק ביצים בגודל M. איתן כמויות או להוסיף ביצה?

אפרת

היי ניקי,קודם כל קראתי את התגובות וממש נדהמתי לראות איך כולם אומרים שהעוגיות מצוינות.
יש לי שאלה קטנה-האם אפשר להפחית בסוכר ובשוקולד מריר,ואם כן אז כמה להפחית?
תודה רבה ניקי

1 16 17 18