עוגיות שיש שוקו וניל
טעימות טעימות ולא תאמינו איך הן נחטפות, אני לא עומדת בפניהן, עוד אחת ועוד אחת ורק עוד אחת ותראו איך הצנצנת התרוקנה ובחיי שהכנתי המון עוגיות. הן לא קשות ומתאימות לילדים. מתכון מעולה קל וטעים לעוגיות משגעות.
60 עוגיות
מרכיבים:
230 ג' חמאה
220 ג' סוכר (כוס + כף)
2 ביצים
280 ג' קמח (2 כוסות)
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אינסטנט וניל
כפית סוכר וניל
כפית אבקת קקאו
כפית אבקת שוקולית
הכנות:
1. להוציא את החמאה 15 דקות מהמקרר.
- 2. לשים במיקסר את החמאה והסוכר להקציף שתי דקות במהירות גבוהה (וו גיטרה), להוסיף את הביצים להמשיך להקציף עד שהן נבלעות זה נראה כמו קוטג'.
3. להוסיף את הסודה לשתייה אינסטנט ואת הקמח לעבד לבצק דביק, להוציא חצי מהכמות החוצה וקצת יותר, למה שנותר במיקסר להוסיף את הקקאו והשוקולית ולעבד לבצק חום דביק.
4. להחזיר את הבצק הבהיר למיקסר, להפעיל את המיקסר לזמן קצרצר ולהפסיק אמורים להראות שני צבעים מעורבבים.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
4. להרטיב את הידיים וליצור כדורים קטנים (12 ג'), להכין תבנית עם נייר אפייה לסדר את הכדורים עם רווח בין אחד לשני, לאפות 10 דקות או עד שהדפנות מזהיבות ולצנן, לא לגעת בעוגיות עד שהן מתקררות.
כדאי לדעת ש…
העוגיות רכות, אפשר לשמור 3 – 4 ימים בקופסא סגורה על השיש.