עוגיות שיבולת שועל ממכרות
מדובר במתכון לעוגיות שיבולת שועל בין הטובות שהכנתי, הן פריכות ממכרות וקלות ביותר להכנה, לא תאמינו באיזה מהירות הקטנות האלה מתחסלות, אני אוהבת לשחק איתן ולפעמים אני מוסיפה שוקולד צ'יפס שיותר מדבר לילדים.
אם בא לכם לפנק את הילדים בארוחת העשר אלו עוגיות קלאסיות לקופסת האוכל או לפתוח את הבוקר עם עוגיות טעימות ואם כבר מכינים עוגיות אז משיבולת שועל, מתכון של אמא שהכי מזכיר את הבית.
60 עוגיות
מרכיבים:
175 ג' חמאה רכה
100 ג' סוכר לבן (3/4 כוס)
100 ג' סוכר חום בהיר דמררה
2 ביצים L
2 כפיות סוכר וניל
בקערה לערבב:
210 ג' קמח (כוס וחצי)
200 ג' כוסות שיבולת שועל גסה
שליש כפית מלח
חצי כפית א. כפית סודה לשתייה
שלושת רבעי כפית קינמון
חצי כוס שוקולד צ'יפס לבן (לא חובה)
חצי כוס שוקולד צ'יפס חום (לא חובה)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. לשים במיקסר את החמאה והסוכרים ובעזרת הוו גיטרה להקציף במהירות בינונית כשתי דקות זה נראה כמו ממרח, להוסיף את הביצה לערבב עד שהיא נבלעת ולהוסיף ביצה נוספת.
3. להוסיף את הקערה עם היבשים לערבב במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
4. להכין כדורים במשקל 16 – 17 ג' לסדר בתבנית עם רווחים, לאפות כ 12 דקות ולצנן.
גולשים מכינים וממליצים:
איילת : "הכנתי עם מחמאה כדי שיהיה פרווה ושוקולד צ'יפס חום בלבד כי זה מה שהיה..
יצא מ-ע-ו-ל-ה!!!! תודה רבה"