יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

נישנושים טעימים עוגות ועוגיות עם שמן עוגיות בריאות

חטיף שומשום

15 אוגוסט 2012
(Visited 11,273 times, 2 visits today)
חטיף שומשום

חטיף שומשום

חטיף שומשום, אני לא קונה דברים מוכנים, אני מאוד משתדלת להכין מה שאפשר בבית (כל כך חבל שאי אפשר להכין קוטג' בבית). בסופר יש כל מיני חטיפים סגורים בשקיות קטנות שהילדים מאוד אוהבים, "התיקני לי" מאוד חזק שם.
הבחנתי שם בחטיף שומשום קטן וחמוד והתחלתי להרהר לעצמי מה הבעיה להכין את זה בבית ? זה לא נראה מסובך כל כך ואם זה יצליח זה יהיה אחלה חטיף שהילדים יקחו לבית הספר ונראה לי יחסית בריא לעומת החטיפים האחרים. הדיגדוג חזר במלוא עוצמתו, חיש קל מיהרתי למטבח ותראו איזה חטיפים קטנים וחמודים יצאו לי, איזה כיף עוד משהו שאפשר להכין בבית ולא לקנות. הכי חשוב החטיף פרווה שכחתי לציין.
מצחיק הקדמה יותר ארוכה מהמתכון עצמו יאללה למתכון…

תבנית 22X23

מרכיבים:

400 ג' שומשום (2 שקיות)
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
3 ביצים
3/4 כוס שמן
210 ג' קמח תופח (כוס וחצי)
כפית קינמון
2 כפות דבש

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • עוגיות רולדה פרווה הכי ממכרות שיש!

    בצק מופלא! והכי טוב בבצק הזה שהוא פרווה הוא נוח לעבודה ויוצאות עוגיות מדהימות.
    אם כבר עוגיות ליד הקפה משהו מתוק בקטנה אז רק העוגיות האלה, הן נחטפות!
    אני רוצה לומר לכם שאין בהן הרבה שמן ואפילו הורדתי בכמות הסוכר העיקר שיהיה כיף לאכול בלי ריגשי אשם.
    תמיד רציתי שתיהיה לי רולדה ללא חמאה או מרגרינה ושהבצק יהיה קל לעבודה (לא דבר פשוט לבצע) והצלחתי!
    הבצק הזה מעולה והוא נותן תוצאה נהדרת.

    2 רולדות

  • עוגיות מושלגות פרווה

    אני מכינה את העוגיות סוג האלה כבר מספר שנים וזה תמיד פרויקט להכין אותן אבל בסופו של דבר שוות ביותר.
    רציתי מתכון לעוגיות מושלגות או בשם השני שלהן עוגיות עם סדקים אבל מתכון פשוט יותר להכנה ורציתי עוגיות פרווה.
    תוך כדי הכנה עליתי על פטנט נהדר לציפוי העוגיות ופתאום גיליתי כמה פשוט להכין את העוגיות המושלגות האלה,
    איזה כיף כשדבר כזה קורה מומלץ לראות את הסרטון.
    הכנתי עוגיות שוקולדיות פאדג'יות יפהפיות ואיזה יפה השילוב של השוקולד הכהה עם הציפוי הלבן יצא משגע.
    מתקבלות עוגיות לבנות עם סדקים שחורים ואוו זה נראה נהדר ועל בסיס שמן. עכשיו אני מתלבטת מה להכין קפה או שוקו ? 🙂

    30 עוגיות

  • עוגיות עבאדי ממכרות בטירוף!

    אין אירוח שהעוגיות המופלאות האלה לא מופיעות על השולחן, עוד לא מצאתי מישהו שלא אוהב אותן, לומר ממכרות ?
    הרבה יותר מזה, מתכון שלא תפסיקו להכין.
    קבלו מתכון לעוגיות ממכרות בטירוף, רגע רגע אני יודעת שאפשר לקנות את העוגיות ובשביל מה לטרוח להכין בבית ?
    כי הן טובות יותר בהכנה ביתית ואתם יודעים בדיוק מה הכנסתם פנימה וההכנה כל כך קלה שחייבים להכין בבית.
    אתם לא תפסיקו לאכול את הכעכים האלה קבלו את הגרסה הביתית לכעכים המלוחים הכי טובים שהכנתם.
    עוגיות מלאות בשומשום פריכות ונחטפות תמלאו את צנצנת העוגיות ותראו באיזה מהירות היא מתרוקנת.
    יוצאות המון עוגיות וזה בקושי מצליח להחזיק חצי יום על השיש כל רגע ניגש מישהו לקחת. חשוב לומר העוגיות על בסיס שמן בלי חמאה או מרגרינה נסו תופתעו פיצוץ של עוגיות מלוחות.

    60 עוגיות

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים לשטח בתבנית, לחמם תנור ל150 מעלות ולאפות כ 40 דקות, לצנן כמה דקות ולחתוך לריבועים.

חטיף שומשום

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : "ניקייי יצא חטיף טעיםםם
נגמר מהר אז כבר הכנתי נגלה שניה ונראה לי גם השלישית בדרך…
פשוטט וטעיםםם"

גנית : "ניקי היקרה !
זה כל כך טעים !!!
הבעיה שזה ממכר
אי אפשר לאכול רק אחד !"

הרשם
עדכן
142 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
יש לי 300 גרם שומשום. יש מצב להשלים עם גרעיני חמניות? קשור?

הי ניקי,
פשוט אוהבת את האתר שלך!אין יום שבו הוא לא נפתח ואני עושה עוד מתכון נהדר,אז קודם כל תודה.אשמח לתת טיפ לגבי המתכון הזה מכיוון שראיתי שכולם ציפו לחטיף קשה כמו שאנחנו זוכרות מהילדות בעוד שזה מעט רך,לכן מה שאני עשיתי…אפיתי את המתכון כמו שכתבת עד השלב של החיתוך לקוביות אך לאחר שחתכתי הנמכתי את התנור ל-130 מעלות והנחתי את קוביות השומשום בתבנית תנור ברווחים ואפיתי עוד כחצי שעה וכך הם קבלו קריספיות גם מסביב להן ומעט התקשו.
מקווה שעזרתי.
שוב תודה על כל המתכונים הנפלאים.
המשיכי כך!

נראה לי שקוטג' ביתי זה גבינה מלח וקצת מיץ לימון.משהו כזה.

אפשר לעשות עם חצי כמות? כמה בייצים?

יצא טעים ממש. לכמה זמן ניתן לשמור את החטיף בתוך מיכל?

היוש, הכנתי אתמול את החטיף הזה, יצא טעים מאוד אבל לא קשה כזה כמו בחנות. הבפנים יצא יחסית רך. ככה צריך להיות? יש תקנה אם לא?

שלו, הכנתי טת המתכון אבל זה יצא לי רך מידי, אולי בגלל ששימנתי את התבנית?