חטיף שומשום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חטיף שומשום

חטיף שומשום

חטיף שומשום, אני לא קונה דברים מוכנים, אני מאוד משתדלת להכין מה שאפשר בבית (כל כך חבל שאי אפשר להכין קוטג’ בבית). בסופר יש כל מיני חטיפים סגורים בשקיות קטנות שהילדים מאוד אוהבים, “התיקני לי” מאוד חזק שם.
הבחנתי שם בחטיף שומשום קטן וחמוד והתחלתי להרהר לעצמי מה הבעיה להכין את זה בבית ? זה לא נראה מסובך כל כך ואם זה יצליח זה יהיה אחלה חטיף שהילדים יקחו לבית הספר ונראה לי יחסית בריא לעומת החטיפים האחרים. הדיגדוג חזר במלוא עוצמתו, חיש קל מיהרתי למטבח ותראו איזה חטיפים קטנים וחמודים יצאו לי, איזה כיף עוד משהו שאפשר להכין בבית ולא לקנות. הכי חשוב החטיף פרווה שכחתי לציין.
מצחיק הקדמה יותר ארוכה מהמתכון עצמו יאללה למתכון…

תבנית 22X23

מרכיבים:

400 ג’ שומשום (2 שקיות)
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
3 ביצים
3/4 כוס שמן
210 ג’ קמח תופח (כוס וחצי)
כפית קינמון
2 כפות דבש

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים לשטח בתבנית, לחמם תנור ל150 מעלות ולאפות כ 40 דקות, לצנן כמה דקות ולחתוך לריבועים.

23159 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חטיף שומשום

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “ניקייי יצא חטיף טעיםםם
נגמר מהר אז כבר הכנתי נגלה שניה ונראה לי גם השלישית בדרך…
פשוטט וטעיםםם”

גנית : “ניקי היקרה !
זה כל כך טעים !!!
הבעיה שזה ממכר
אי אפשר לאכול רק אחד !”

142
תגובות

  הרשם  
עדכן
אסתר

היי ניקי,
יש לי 300 גרם שומשום. יש מצב להשלים עם גרעיני חמניות? קשור?

יעל

הי ניקי,
פשוט אוהבת את האתר שלך!אין יום שבו הוא לא נפתח ואני עושה עוד מתכון נהדר,אז קודם כל תודה.אשמח לתת טיפ לגבי המתכון הזה מכיוון שראיתי שכולם ציפו לחטיף קשה כמו שאנחנו זוכרות מהילדות בעוד שזה מעט רך,לכן מה שאני עשיתי…אפיתי את המתכון כמו שכתבת עד השלב של החיתוך לקוביות אך לאחר שחתכתי הנמכתי את התנור ל-130 מעלות והנחתי את קוביות השומשום בתבנית תנור ברווחים ואפיתי עוד כחצי שעה וכך הם קבלו קריספיות גם מסביב להן ומעט התקשו.
מקווה שעזרתי.
שוב תודה על כל המתכונים הנפלאים.
המשיכי כך!

י

נראה לי שקוטג’ ביתי זה גבינה מלח וקצת מיץ לימון.משהו כזה.

ריקי

אפשר לעשות עם חצי כמות? כמה בייצים?

1 9 10 11