עוגיות תות עם מרנג
אני בעד דברים קטנים וטעימים שמגיעים באריזות קטנות. הם נשארים לאורך זמן לא נגמרים כל כך מהר ותמיד יש משהו לנשנש כשמגיעים למטבח הם בגודל ביס להכניס לפה וזהו. אז השתעשעתי עם בצק פריך זהוב וטעים שמתי מעל ריבת תות בסוף מרנג ואת הכל אפיתי עד שהזהיב.
50 ריבועיות
מרכיבים:
200 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 ג' סוכר (חצי כוס)
3 חלמונים
420 ג' קמח (3 כוסות קמח)
ריבת תות איכותית
קצף:
3 חלבונים
100 ג' סוכר (חצי כוס)
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק ולקרר כשעה. לרדד לעלה גדול לקרוץ מרובעים ולהכניס לתנור חם.
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 7 דקות או עד הזהבה בתחתית. לצנן.
3. למרוח ריבה על כל מרובע, להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולהזליף / למרוח על על מרובע.
4. להחזיר לתנור לחלק העליון לעוד כמה דקות או עד שהמרנג מזהיב.
5. גירסא למי שלא רוצה לעבוד קשה:
לשטח את הבצק בתבנית משומנת לאפות עד שהוא מזהיב, לצנן ולמרוח ריבה מעל להזליף / למרוח קצף ולהחזיר לתנור ולאפות עד שהקצף מזהיב.
כמה טעים…