עוגיות פרח ריבה נימוחות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות פרח ריבה נימוחות

עוגיות פרח ריבה נימוחות

מסע בארץ הזיכרונות, יש מתכונים שמחזירים אותי לעבר, סבתא היקרה שלי הייתה אופה בחסד גדלתי על העוגות המדהימות שלה, שוקולד, טורט, עוגות עם תותים וכל אחת יותר מדהימה מהשנייה.
אתם יודעים איך הסבתות מבשלות, ” קצת מזה ותוסיפי קצת מזה, תרגישי עד שזה נראה לך מספיק” הכל היה לה בראש שום דבר לא כתוב.
הצלחתי פה ושם לקחת איזה מתכון ממנה שיעבור לדורות הבאים, זה הצריך קצת עבודה והתאמות לכמויות מדויקות הכנתי את העוגיות של סבתא רכות נימוחות, עדינות מתחסלות במהירות, מתכון קל להכנה עם הרבה נוסטלגיה.
יש מתכונים שלא מרגישים שעברו 20 – 30 שנה הם טובים כל הזמן.

מרכיבים:

200 ג` חמאה
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
3 חלמונים
200 ג` סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
3 כפות מיץ תפוזים
ריבת תות

הכנות:

1. אני ממליצה לקרוא את זה לפני שמתחילים, לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר ולהוסיף את שאר המצרכים, להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד שיש גושי בצק, לא להגיע למצב של גוש בצק. לאסוף את הבצק לכדור ולהכניס למקרר ל 30 דקות.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות 10 דקות מראש.

3. לחלק את הבצק לשניים, חלק אחד לרדד לקרוץ פרחים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לרדד את החלק השני של הבצק לקרוץ פרחים  ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר ולהעביר לתבנית.

4. להכניס לתנור ולאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות ומעט רכות, לצנן.

5. לבזוק א. סוכר על העוגיות עם החור, להניח ריבה על העוגיות השלמות מעל להניח עוגייה נוספת (חור) ללחוץ מעט.

נהדרות!

כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא, נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.

35278 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחות

עוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחות

גולשים מכינים וממליצים:

שרהלה : הי ניקי! אתמול עשיתי עם הילדים עוגיות פרח עם ריבה נימוחות ואני רוצה לציין שהם ממממדדדדהההימותתת!!!!!!!
אין עליהם. נתתי לחברה והיא פשוט נמסה מזה.
כל הכבוד!!!!!!

שירי : “זה כבר השבוע השלישי שאני מכינה מהמתכון הזה אוזני המן .
אתמול הכנתי בנוסף לאוזני המן , גם עוגיות פרח ריבה
יצא ממש טעים .
תודה רבה על האתר הנפלא.
יישר כוח.

135
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפה ז

הי ניקי,

הכנתי את הבצק הוא היה במקרר בערך שעתיים, הוצאתי והוא ממש דביק,
ניסיתי לרדד על נייר אפיה עם קמח, ועכשיו זה נדבק לנייר, ואני לא מצליחה לחתוך צורות ולהוריד מהנייר,הבצק ממש דביק מה עושים??

יפה ז

הי ניקי,
מה ההבדל במרקם בין העוגיות האלו לשני המתכונים האחרים של עוגיות פרח ריבה?
אני מתלבטת איזה להכין, אוהבת את הבצק של העוגיות ריבה במאפיות…

שני לוי

היי ניקי,אפשר להשתמש במרגרינה במקום בחמאה / מחמאה?תודה

94949

ניקי אמרת שיש גולשים ששינו את הבצק לבצק של אוזן המן פרווה אני לא מוצאת את זה את יכולה לשלוח לי קישור?

אביה

ניקי המדהימה
הכנתי את הבצק ויצא ממש דביק ,מה לעשות?

1 7 8 9