עוגיות פרח ריבה נימוחות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות פרח ריבה נימוחות

עוגיות פרח ריבה נימוחות

מסע בארץ הזיכרונות, יש מתכונים שמחזירים אותי לעבר, סבתא היקרה שלי הייתה אופה בחסד גדלתי על העוגות המדהימות שלה, שוקולד, טורט, עוגות עם תותים וכל אחת יותר מדהימה מהשנייה.
אתם יודעים איך הסבתות מבשלות, ” קצת מזה ותוסיפי קצת מזה, תרגישי עד שזה נראה לך מספיק” הכל היה לה בראש שום דבר לא כתוב.
הצלחתי פה ושם לקחת איזה מתכון ממנה שיעבור לדורות הבאים, זה הצריך קצת עבודה והתאמות לכמויות מדויקות הכנתי את העוגיות של סבתא רכות נימוחות, עדינות מתחסלות במהירות, מתכון קל להכנה עם הרבה נוסטלגיה.
יש מתכונים שלא מרגישים שעברו 20 – 30 שנה הם טובים כל הזמן.

מרכיבים:

200 ג` חמאה
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
3 חלמונים
200 ג` סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
3 כפות מיץ תפוזים
ריבת תות

הכנות:

1. אני ממליצה לקרוא את זה לפני שמתחילים, לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר ולהוסיף את שאר המצרכים, להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד שיש גושי בצק, לא להגיע למצב של גוש בצק. לאסוף את הבצק לכדור ולהכניס למקרר ל 30 דקות.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות 10 דקות מראש.

3. לחלק את הבצק לשניים, חלק אחד לרדד לקרוץ פרחים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לרדד את החלק השני של הבצק לקרוץ פרחים  ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר ולהעביר לתבנית.

4. להכניס לתנור ולאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות ומעט רכות, לצנן.

5. לבזוק א. סוכר על העוגיות עם החור, להניח ריבה על העוגיות השלמות מעל להניח עוגייה נוספת (חור) ללחוץ מעט.

נהדרות!

כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא, נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.

18526 צפיות 29 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחות

עוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחות

גולשים מכינים וממליצים:

שרהלה : הי ניקי! אתמול עשיתי עם הילדים עוגיות פרח עם ריבה נימוחות ואני רוצה לציין שהם ממממדדדדהההימותתת!!!!!!!
אין עליהם. נתתי לחברה והיא פשוט נמסה מזה.
כל הכבוד!!!!!!

שירי : “זה כבר השבוע השלישי שאני מכינה מהמתכון הזה אוזני המן .
אתמול הכנתי בנוסף לאוזני המן , גם עוגיות פרח ריבה
יצא ממש טעים .
תודה רבה על האתר הנפלא.
יישר כוח.

115
תגובות

  הרשם  
עדכן
שם

היי ניקי !
עוד מתכון מוצלח !!!
תודה תודה !
אמרתי לבעלי לסדר אותן בקופסא… הוא פשוט לא התאפק… אחת לקופסא אחת לפה.. אחת לקופסא אחת לפה….
המשך שבוע מקסים 🙂

שם

יונית (לא רשום) | 16.06.2011 – 17:10
העוגיות פשוט נפלאות! נחטפו בשניה… תודה רבה וברכות על האתר החדש!

שם

לניקי
אני מאוד נהנת מהאתר שלך אני מוצאת את עצמי חוזרת לאתר שלך
כל מה שניסיתי יצא לי מעולה דואגת להעביר את המתכונים שלך
לאחיותי לחברות כולם מרוצות בודקת מה חדש תודה מראש דליה

שם

היי ניקי,
איך עושים את החור באמצע?
יש לי קורצנים של צורות אבל מה עם העיגול? צריכה לקנות קורץ מיוחד לטובת העיניין?

שם

היי ניקי, הכנתי, הן ייצאו רחבות מדי והחורים נסגרו בתפיחה. אבל- העוגיות עצמן טעימות להפליא!! שוות ממש! לא משנה מה היה בתיכנון, העיקר שבעלי מרוצה:) תודה רבה.

שם

היי ניקי, יש לך אתר מדהים ואני לוקחת מידי פעם רעיונות ממך!!

1. איזה מילוי אפשר לשם? ממרח תמרים הולך? ונטולה? (זה מה שיש לי כרגע בבית)
2. החור הזה באמצע, הוא חובה?? או שאפשר “סתם” סנדוויץ’?

מקווה שאצליח לעשות אותן היום הן נראות מעולות (ומתאים לי שניה וחצי לפני הלידה להכין משהו כזה) 🙂

שם

ביום שישי הייתי חייבת להכין את העוגיות, הפרדתי ביצים ושמתי חמאה במיקרו ואז גיליתי שאין קמח רגיל ושמתי קמח חיטה מלא.

הכנתי את העוגיות ואחרי האפייה גיליתי ששכחתי להוסיף סוכר )-:

לא התייאשתי ומילאתי אותן בריבה וחלק בנוטלה

חייבת להגיד שיצא יאמי וחיסלנו הכל!

1 2 3 8