עוגיות פרח ריבה נימוחות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות פרח ריבה נימוחות

עוגיות פרח ריבה נימוחות

מסע בארץ הזיכרונות, יש מתכונים שמחזירים אותי לעבר, סבתא היקרה שלי הייתה אופה בחסד גדלתי על העוגות המדהימות שלה, שוקולד, טורט, עוגות עם תותים וכל אחת יותר מדהימה מהשנייה.
אתם יודעים איך הסבתות מבשלות, ” קצת מזה ותוסיפי קצת מזה, תרגישי עד שזה נראה לך מספיק” הכל היה לה בראש שום דבר לא כתוב.
הצלחתי פה ושם לקחת איזה מתכון ממנה שיעבור לדורות הבאים, זה הצריך קצת עבודה והתאמות לכמויות מדויקות הכנתי את העוגיות של סבתא רכות נימוחות, עדינות מתחסלות במהירות, מתכון קל להכנה עם הרבה נוסטלגיה.
יש מתכונים שלא מרגישים שעברו 20 – 30 שנה הם טובים כל הזמן.

מרכיבים:

200 ג` חמאה
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
3 חלמונים
200 ג` סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
3 כפות מיץ תפוזים
ריבת תות

הכנות:

1. אני ממליצה לקרוא את זה לפני שמתחילים, לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר ולהוסיף את שאר המצרכים, להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד שיש גושי בצק, לא להגיע למצב של גוש בצק. לאסוף את הבצק לכדור ולהכניס למקרר ל 30 דקות.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות 10 דקות מראש.

3. לחלק את הבצק לשניים, חלק אחד לרדד לקרוץ פרחים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לרדד את החלק השני של הבצק לקרוץ פרחים  ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר ולהעביר לתבנית.

4. להכניס לתנור ולאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות ומעט רכות, לצנן.

5. לבזוק א. סוכר על העוגיות עם החור, להניח ריבה על העוגיות השלמות מעל להניח עוגייה נוספת (חור) ללחוץ מעט.

נהדרות!

כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא, נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.

19570 צפיות 43 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחות

עוגיות פרח ריבה נימוחותעוגיות פרח ריבה נימוחות

גולשים מכינים וממליצים:

שרהלה : הי ניקי! אתמול עשיתי עם הילדים עוגיות פרח עם ריבה נימוחות ואני רוצה לציין שהם ממממדדדדהההימותתת!!!!!!!
אין עליהם. נתתי לחברה והיא פשוט נמסה מזה.
כל הכבוד!!!!!!

שירי : “זה כבר השבוע השלישי שאני מכינה מהמתכון הזה אוזני המן .
אתמול הכנתי בנוסף לאוזני המן , גם עוגיות פרח ריבה
יצא ממש טעים .
תודה רבה על האתר הנפלא.
יישר כוח.

117
תגובות

  הרשם  
עדכן
hila

זה הזמן להגיד תודה על המתכונים הנפלאים
הכנתי את העוגיות האלה ופשוט לא נשאר מהם פירור
טעימות,פריכות ונימוחות בפה
פשוט חבל על הזמן

יעל

היי ניקי,
שאלה- בעקבות אילוץ מסויים-
האם אפשרי להכין את הבצק- להשאיר אותו שני לילות במקרר, ואז להוציא, לתת לו לנוח בחוץ ולעבוד איתו?
תודה,
יעל

יעל

היי ניקי,
הבוקר הכנתי את הבצק לעוגיות, שמתי במקרר ונאלצתי לצאת מהבית עד עכשיו. הוצאתי את הבצק מהמקרר והוא קשה. זה אבוד? אני צריכה לזרוק ולהכין חדש?
תודה

יעל

היי ניקי,

מאד מעניין אותי לדעת: מה ההבדל בין העוגיות האלו לעוגיות פרח נפלאות? ראיתי שיש יש שינוי קטן במרכיבים, אך האם זה משפיע משמעותית על הטעם/ מרקם? במה?

האם גם בעוגיות האלו, ניתן להכניס מילויים שונים, כמו שוקולד, חלבה וכד’, או שהטעם כאן מסתדר רק עם ריבה?

תודה 🙂

מירב

הי ניקי
יש כאן 3 מתכונים לעוגיות ריבה ואני רוצה היום להכין
איזה מהם הוא המוצלח ביותר שלך? איזה סוג את ממליצה לי לעשות?
תודה
מירב

עינבל

האם ניתן הקפיא עוגיות אלו?
תודה ויום נפלא :0)

יעלי

היי ניקי יקרה,
היום החלטתי ללכת על העוגיות ריבה. בא לי לעשות אותן מקמח מלא, את חושבת שאפשרי? הן עדיין יצאו נימוחות?