


עוגיות פרח ריבה נימוחות
מסע בארץ הזיכרונות, יש מתכונים שמחזירים אותי לעבר, סבתא היקרה שלי הייתה אופה בחסד גדלתי על העוגות המדהימות שלה, שוקולד, טורט, עוגות עם תותים וכל אחת יותר מדהימה מהשנייה.
אתם יודעים איך הסבתות מבשלות, ” קצת מזה ותוסיפי קצת מזה, תרגישי עד שזה נראה לך מספיק” הכל היה לה בראש שום דבר לא כתוב.
הצלחתי פה ושם לקחת איזה מתכון ממנה שיעבור לדורות הבאים, זה הצריך קצת עבודה והתאמות לכמויות מדויקות הכנתי את העוגיות של סבתא רכות נימוחות, עדינות מתחסלות במהירות, מתכון קל להכנה עם הרבה נוסטלגיה.
יש מתכונים שלא מרגישים שעברו 20 – 30 שנה הם טובים כל הזמן.
מרכיבים:
200 ג` חמאה
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
3 חלמונים
200 ג` סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
3 כפות מיץ תפוזים
ריבת תות
הכנות:
1. אני ממליצה לקרוא את זה לפני שמתחילים, לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר ולהוסיף את שאר המצרכים, להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד שיש גושי בצק, לא להגיע למצב של גוש בצק. לאסוף את הבצק לכדור ולהכניס למקרר ל 30 דקות.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות 10 דקות מראש.
3. לחלק את הבצק לשניים, חלק אחד לרדד לקרוץ פרחים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לרדד את החלק השני של הבצק לקרוץ פרחים ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר ולהעביר לתבנית.
4. להכניס לתנור ולאפות 10 דקות העוגיות מזהיבות ומעט רכות, לצנן.
5. לבזוק א. סוכר על העוגיות עם החור, להניח ריבה על העוגיות השלמות מעל להניח עוגייה נוספת (חור) ללחוץ מעט.
נהדרות!
כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא, נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.
גולשים מכינים וממליצים:
שרהלה : הי ניקי! אתמול עשיתי עם הילדים עוגיות פרח עם ריבה נימוחות ואני רוצה לציין שהם ממממדדדדהההימותתת!!!!!!!
אין עליהם. נתתי לחברה והיא פשוט נמסה מזה.
כל הכבוד!!!!!!
שירי : “זה כבר השבוע השלישי שאני מכינה מהמתכון הזה אוזני המן .
אתמול הכנתי בנוסף לאוזני המן , גם עוגיות פרח ריבה
יצא ממש טעים .
תודה רבה על האתר הנפלא.
יישר כוח.
מצאתי את המתכון “עוגיות פרח ריבה” לזה התכוונת? ולגבי אוזני ההמן, לא הבנתי את מה שכתבת… מה שם המתכון שאני אכתוב את שמו?
ניקי צהריים טובים,
מה ההבדל בין המתכונים של עוגיות הפרחים שלך ומה המתכון המועדף? וכן, ראיתי שגם לאוזני המן יש אצלך שפע של מתכונים.. ואני לא יודעת במה לבחור.. אודה אם תבחרי מתוכם את ההכי טוב ותמליצי לי עליו 🙂
היי ניקי, רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את העוגיות?ואם כן- איך? מיד אחרי שיוצאות מהתנור? וואיך מפשירים?
תודה רבה!!!
היי ניקי.
החמאה צריכה להיות קרה?
היי ניקי
מה אני יכולה לשים במקום מיץ תפוזים?
בוקר טוב! אני בבוקר כיף עם הבנות שנשארו בבית.. הכנו את הבצק, הקפדנו על כמויות, אך הבצק יצא קצת יבש ופירורי.. ככה זה??? בסוף התאחד אבל הבצק די קשה..
ניקי שלום האם כוס חד פעמית היא הכוס המתאימה לכמות שאת כותבת כוס ואם לא האם תוכולי לומר לפי כוס חד פעמית מפלסטיק מה הכמות.את מקסימה תודה