עוגיות קינמון וריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות קינמון וריבה

עוגיות קינמון וריבה

עוגיות קינמון וריבה,  שנים הייתי מכינה את העוגיות האלה באופן הכי פשוט שיש, מרדדת וקורצת.
ריח הקינמון שנישא בתוך הבית כשהעוגיות האלה בתנור אח תענוג, אני אפילו לא עוזבת את המטבח אלא נשארת ונהנית מהריח. בהמשך הוספתי עוד דברים טעימים לעוגיות כמו ריבה ושוקולד בתוספת הקינמון זה הפך אותן למשגעות.
השם המקורי של העוגיות האלה היה “עוגיות פרפרי קינמון” כי בפעם הראשונה שהכנתי אותן אני והילדים קרצנו צורות של פרפרים ומאז השם נדבק אליהן. יש להם מנהג נחמד להתעופף מהתבנית ישר לפה של מי שעובר בסביבה.

מרכיבים:

200 ג` חמאה קרה
150 ג` סוכר (3/4 כוס)
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
כוס שקדים טחונים
2 ביצים
כפית קינמון
קורט מלח
כפית סוכר וניל
2 כפות חלב

מילוי:
ריבת תות
השחר העולה
רוזמרי
נוגט
כל מילוי שאוהבים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לצנן שעה במקרר.

2. לחלק את הבצק לשניים, לרדד את שני חלקי הבצק, לקרוץ צורות. על חלק אחד של הבצק לקרוץ עיגול קטן בתוך הפרח שקרצנו.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני. העוגיות מוכנות שהדפנות מזהיבות מעט, כמה דקות, לצנן.

4. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור. למרוח ריבה או כל מילוי שאוהבים על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגייה נוספת (חור)

2532 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

18
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל

הי ניקי
ראיתי שלא כתוב אבקת אפיה או קמח תופח
למה?