יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתוקים ללא ביצים עוגיות עוגיות מלוחות

כעכים מלוחים

10 יוני 2012
(Visited 156,216 times, 44 visits today)
כעכים מלוחים

כעכים מלוחים

בדרך כלל אוכלים את הכעכים האלה ליד כוס תה חם עם נענע, הבעיה היחידה שברגע שמתחילים לאכול אי אפשר להפסיק לנשנש אותם עוד אחד ורק עוד אחד ופתאום מגלים שחצי מכמות הכעכים חוסלה.
זה באמת אחד הדברים הכי ממכרים שיש. תחזיקו צנצנת על השיש ותהנו מהם (לאט לאט טוב ?)

30 כעכים

מרכיבים:

280 ג’ קמח (2 כוסות)
1/3 כפית א. אפיה
100 ג’ חמאה רכה
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
80 מ”ל מים (שליש כוס)
חצי כפית מלח קצת יותר
ביצה
סומסום

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות!

    עוגיות פטנט! תראו את הסרטון ותראו באיזה קלות אפשר להכין עוגיות שוקו וניל בדרך קצת שונה מהרגיל ואיזה תוצאה נהדרת עוגיות שיש יפהפיות. מחפשים להעסיק את הילדים ? במיוחד בתקופה הזאת זה המתכון בשבילכם, בצק פרווה על בסיס שמן שכיף להכין איתו עוגיות והשוס זה החלק השוקולדי. יש כאן פטנט נהדר להכנת עוגיות שיש. אני רק אומרת ממכרות, ממכרות, ממכרות, להכין להתאהב ובדרך להעסיק את הילדים 🙂

    כ 40 עוגיות

  • עוגיות מטבעות שוקולד ממכרות!

    רועי הילד מקסים שלי התגייס לצה”ל והוא עושה טירונות קרבית.
    באחד מסופי השבוע שהוא הגיע הוא ביקש שאני אכין עוגיות כדי שהוא יקח איתו לבסיס שיהיה לו מה לנשנש. רציתי להשקיע בכל זאת זה החייל שלי והתפקיד שלי לפנק אותו אז הלכתי על עוגיות שוקולד אבל לא סתם עוגיות פשוטות רציתי שיראה מושקע ועם טעם חזק של שוקולד.
    היו לי מטבעות שוקולד במזווה כבר התחלתי לדמיין את המתכון בראש ותוך שעה היו לי עוגיות מוכנות שרועי לקח איתו לבסיס.

    40 עוגיות

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ”ל

  • מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

    איזה עוגיות פינוק ליד הקפה הקר, אני מאוד אוהבת אגוזי מלך וכל הזמן מחפשת מה להכין איתם.
    בעצם הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה מעמולים, השילוב של התמרים עם האגוזי מלך והקינמון זה אהבה ממבט ראשון. הבצק של המעמולים נפלא, פריך, איזה כיף לתת ביס במעמול פריך עם מילוי נהדר.
    הדבר היחיד שהצטערתי שלא הכנתי כפול הם ממש ממש טובים.
    אז אל תחששו פשוט תכפילו. תוסיפו את הקפה הנהדר הזה ושיהיה לכם אחלה יום.

    20 יחידות

הכנות:

1. להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני שמתחילים להכין.

2. לשים במיקסר את הקמח, א. אפייה, חמאה, שמן, מים ומלח, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך להכניס למקרר ל 45 דקות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לקחת חתיכת בצק במשקל 12 ג’, לעשות גליל קטן באורך 10 ס”מ ליצור טבעת ולסגור בקצוות.

5. לטרוף ביצה לטבול את הטבעות משני הצדדים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לפזר סומסום בנדיבות על כל הטבעות.

ָָ*6. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות הכעכים מזהיבים.

אני מוסיפה עוד דרך להכין לדעתי יותר קלה:
אחרי סעיף 4 להקפיא את הטבעות לשעה ואפשר להשאיר בהקפאה אפילו כמה שעות, ברגע שהטבעות קפואות יותר לטבול בביצה בלי לחשוש שהן יתפרקו.

כדאי לדעת ש…
הכעכים לא קשים, הם נשמרים בקופסא סגורה 3 – 4 ימים על השיש. מתאימים לילדים, לפרווה להחליף את החמאה במחמאה אותה כמות.

כעכים מלוחיםכעכים מלוחיםכעכים מלוחים

גולשים מכינים וממליצים:

אשה טובה : “וואו, פשוט וואוו , הכנתי את הכעכים הללו , פעם ראשונה בחיי שאני מכינה כעכים בבית כי תמיד זה נראה לי שלא ייצא משהוא ויצא שלימות !!!
פריכות וטעם נפלאים !!
תודה רבה על המתכון !!”

ענבר : ניקי יקרה. פעם שניה שאני מכינה אותם תוך שבוע. ובשתי הפעמים הכפלתי כמויות מראש. מתכון קל קל ושווה שווה !!! הפעם לוקחת אותם לחמותי , אז תודה מראש על המחמאות שאקבל בזכותך…..וכמובן שאתן לך את הקרדיט:-)
נשיקות ושבת שלום.

מורן : עוגיות מעולות !!!! ממש כמו עוגיות עבאדי 🙂 אני שיניתי קצת את המתכון. השתמשתי ב 2 כוסות קמח מלא וחצי כוס שמן זית במקום חמאה ושמן רגיל. שמתי כפית שטוחה של מלח. יצא פצצה!!!!!ניקי את גדווווולה מתכון נח וקל! תודה!!!!!

ליטל : היי ניקי בוקר טוב….
לפי התגובות ישר הכפלתי כמויות העוגיות משגעות (כרגיל כמו הכל)
כבר שהיו בתנור הבעל צעק ״איזה ריח״ תודה רבה על מתכונים נפלאים ומוצלחים.
שיהיה לך שבת שלום.

אני : מתכון…..ליגה!!!! אפילו יותר טעימות מהעוגיות של חמותי שתחייה!

אוהבת את האתר: “וואי ניקי הכנתי את הכעכים האלו הם מטריפיםם עוד לא הספקתי להוציא מהתנור ובעלי כבר לקח אחד אחרי השני ובעבודה כל החברות התענגו עלזה!! איןעליך♥♥ את פשוט הצלה במטבח..
ועכשיו אני רצה להכין עוד קופסא כי הראשונה נגמרה מזמן”

עילי : “טוב…אז ככה…כבר לא סופרת כמה פעמים הכנתי,פשןט כי זה המתכון הקבוע בבית ולא מחליפה אותו!!! הוא כבר חלק מהמשפחה!!! ! במקרר מתקררת לה עוגת הגבינה ה מ ע ו ל ה שלך,ממש צמוד ל שכן המאד זמני שלה- הבצק של הכעכים,שאוטוט ייכנס לתנור! זהו! אנחנו מסודרים לימים הקרובים! מלאאאאן תודה יקירה!”

הרשם
עדכן
549 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי. זה מתאים למשלוחי מנות. או שזה ישבר?

אפשר בלי חמאה? ובלי מרגרינה? להוסיף במקום זה שמן או שיש פתרון אחר?

הי ניקי,
האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן???
תודה!!!

היי ניקי
אפשר במקום חמאה מרגרינה?

הי ניקי,
האם אני יכולה להכין הבצק ולהכניס אותו למקרר עד מחר לצורך קריצת העוגיות ואפייתם? אני באמצע. אשמח באם תגיבי לי. תודה מראש

היי ניקי! תודה על כל המתכונים המדהימים!
אפשרי להכניס את הבצק למקפיא לחצי מהזמן של המקרר?

הי ניקילה, אפשר להחליף את החמאה בנטורינה? אם כן באותה כמות?