כעכים מלוחים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כעכים מלוחים

כעכים מלוחים

בדרך כלל אוכלים את הכעכים האלה ליד כוס תה חם עם נענע, הבעיה היחידה שברגע שמתחילים לאכול אי אפשר להפסיק לנשנש אותם עוד אחד ורק עוד אחד ופתאום מגלים שחצי מכמות הכעכים חוסלה.
זה באמת אחד הדברים הכי ממכרים שיש. תחזיקו צנצנת על השיש ותהנו מהם (לאט לאט טוב ?)

30 כעכים

מרכיבים:

280 ג’ קמח (2 כוסות)
1/3 כפית א. אפיה
100 ג’ חמאה רכה
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
80 מ”ל מים (שליש כוס)
חצי כפית מלח קצת יותר
ביצה
סומסום

הכנות:

1. להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפני שמתחילים להכין.

2. לשים במיקסר את הקמח, א. אפייה, חמאה, שמן, מים ומלח, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך להכניס למקרר ל 45 דקות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לקחת חתיכת בצק במשקל 12 ג’, לעשות גליל קטן באורך 10 ס”מ ליצור טבעת ולסגור בקצוות.

5. לטרוף ביצה לטבול את הטבעות משני הצדדים ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לפזר סומסום בנדיבות על כל הטבעות.

ָָ*6. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות הכעכים מזהיבים.

אני מוסיפה עוד דרך להכין לדעתי יותר קלה:
אחרי סעיף 4 להקפיא את הטבעות לשעה ואפשר להשאיר בהקפאה אפילו כמה שעות, ברגע שהטבעות קפואות יותר לטבול בביצה בלי לחשוש שהן יתפרקו.

כדאי לדעת ש…
הכעכים לא קשים, הם נשמרים בקופסא סגורה 3 – 4 ימים על השיש. מתאימים לילדים, לפרווה להחליף את החמאה במחמאה אותה כמות.

40237 צפיות 59 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כעכים מלוחיםכעכים מלוחיםכעכים מלוחים

גולשים מכינים וממליצים:

אשה טובה : “וואו, פשוט וואוו , הכנתי את הכעכים הללו , פעם ראשונה בחיי שאני מכינה כעכים בבית כי תמיד זה נראה לי שלא ייצא משהוא ויצא שלימות !!!
פריכות וטעם נפלאים !!
תודה רבה על המתכון !!”

ענבר : ניקי יקרה. פעם שניה שאני מכינה אותם תוך שבוע. ובשתי הפעמים הכפלתי כמויות מראש. מתכון קל קל ושווה שווה !!! הפעם לוקחת אותם לחמותי , אז תודה מראש על המחמאות שאקבל בזכותך…..וכמובן שאתן לך את הקרדיט:-)
נשיקות ושבת שלום.

מורן : עוגיות מעולות !!!! ממש כמו עוגיות עבאדי 🙂 אני שיניתי קצת את המתכון. השתמשתי ב 2 כוסות קמח מלא וחצי כוס שמן זית במקום חמאה ושמן רגיל. שמתי כפית שטוחה של מלח. יצא פצצה!!!!!ניקי את גדווווולה מתכון נח וקל! תודה!!!!!

ליטל : היי ניקי בוקר טוב….
לפי התגובות ישר הכפלתי כמויות העוגיות משגעות (כרגיל כמו הכל)
כבר שהיו בתנור הבעל צעק ״איזה ריח״ תודה רבה על מתכונים נפלאים ומוצלחים.
שיהיה לך שבת שלום.

אני : מתכון…..ליגה!!!! אפילו יותר טעימות מהעוגיות של חמותי שתחייה!

אוהבת את האתר: “וואי ניקי הכנתי את הכעכים האלו הם מטריפיםם עוד לא הספקתי להוציא מהתנור ובעלי כבר לקח אחד אחרי השני ובעבודה כל החברות התענגו עלזה!! איןעליך♥♥ את פשוט הצלה במטבח..
ועכשיו אני רצה להכין עוד קופסא כי הראשונה נגמרה מזמן”

עילי : “טוב…אז ככה…כבר לא סופרת כמה פעמים הכנתי,פשןט כי זה המתכון הקבוע בבית ולא מחליפה אותו!!! הוא כבר חלק מהמשפחה!!! ! במקרר מתקררת לה עוגת הגבינה ה מ ע ו ל ה שלך,ממש צמוד ל שכן המאד זמני שלה- הבצק של הכעכים,שאוטוט ייכנס לתנור! זהו! אנחנו מסודרים לימים הקרובים! מלאאאאן תודה יקירה!”

436
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל גדות

אפשר להחליף את החמאה בשמן?

שירלי

הי ניקי,
תודה על כל המתכונים המדהימים שלך .
אני רוצה להכין את הכעכים אך ניתקעתי עם קמח תופח בלבד , האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תופח ופשוט לא להוסיף את א. אפיה?

ורד

וואי ניקי פשוט שלמות!!!!אין מילים אלופה!! תודה רבה על המתכונים המעלפים שלך

יעל

חצי כפית כמון תעיף את העוגיות האלה למקום אחר לגמרי

אני

היי ניקי
באמצע להכין את הבצק כנראה הוספתי קצת יותר מדיי מים והוא ממש דביק ונוזלי מה ניתן לעשות??
אשמח לתשובה דחופה!

שיר

היי ניקי, הכנתי פעם אחת והיה מאוד טעים, אני רוצה להכין כמות כפולה כדאי לי להכין בפעמיים את הבצק? אני לשה ידנית..

יעל

יצא מעולה!!!