עוגיות חמאה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות חמאה

עוגיות חמאה

הכי עוגיות שבעולם אין על העוגיות חמאה, בסופו של דבר אני תמיד חוזרת אל העוגיות הפשוטות והקלות האלה. נכון שאין כמו עוגיות חמאה ליד הקפה ? הפריכות הנהדרת הזאת הטעם הנהדר, אפילו לא מרגישים שמחסלים אותן אחת אחרי השנייה. מזל שיוצאות די הרבה עוגיות שאפשר להנות מהן בכיף.
העוגיות האלה מושלמות קלילות וטעימות, מי מכין קפה ?

60- 70 עוגיות

מרכיבים:

200 ג` חמאה קרה
180 ג` סוכר (כוס פחות כף)
40 ג` אבקת סוכר (חצי כוס פחות 2 כפות)
2 כפיות סוכר וניל
ביצה
חלמון
320 ג` קמח (2 כוסות + 4 כפות)


הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר, להוסיף את הקמח ואת שאר המצרכים.

2. לעבד את המצרכים לפירורים גסים מאוד לקראת בצק אחיד, לעצור את המיקסר ולאסוף לכדור.

3. להכניס למקרר לשעה.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. להכין תבנית עם נייר אפייה. לחתוך את הבצק לשני חלקים  לרדד לעלה לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה. אותו דבר לעשות עם החצי השני של הבצק.

*6. לאפות 10 דקות או עד שהדפנות מזהיבות.

מערוך לרידוד בצק בצורות שונות

כדאי לדעת ש…
לפני שמתחילים כדאי לקרוא את זה, העוגיות יוצאות רכות מהתנור ומתקשות בחוץ, לא להגיע למצב שהעוגיות יוצאות מהתנור קשות. מי רוצה לוותר על האבקת סוכר שישים בסך הכל כוס סוכר. נשמרות בקופסה סגורה 4 – 5 ימים.
ניתן להקפיא. אפשר להכין את הבצק ולשמור בקירור 24 שעות, מומלץ להוציא כחצי שעה לפני שיהיה יותר קל לעבוד איתו, אפשר לקחת את זה צעד קדימה להכין את העוגיות ולשמור במקרר כמה שעות לפני שרוצים לאפות.
כדי להכין עוגיות שוקולד תחליפו כף קמח בכף אבקת שוקולית וכפית קקאו.
להכין את העוגיות פרווה מומלץ להשתמש במחמאה, שמן לא מתאים.

231161 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

עוגיות חמאהעוגיות חמאהעוגיות חמאה

עוגיות חמאהעוגיות חמאהעוגיות חמאה

גולשים מכינים וממליצים:

טל : “יואווווו ניקי!! איזה עוגיות מושלמות!
פריכות אבל נימוחות, והטעם מדהיםםםם!”

דניאל : עוגיות מצויינות- לעשות מראש כמות כפולה ולידע כללי- הבצק טוב גם למכונה

שוש : עוגיות מטריפות!!!

ג’ני : ניקי, העוגיות ממש נפלאות. תודה רבה וחג שמח!

אלינור אורן : בוקר טוב ניקי, מה שלומך? איך עברה השבת?
אצלי היא עברה באכילת מרק הפטריות ותפו”א שלך ובאפיית עוגיות החמאה יחד עם בתי, שהבטחתי לה שנכין. חצי מכמות העוגיות הלכה לביה”ס, כי היום הילדים מקבלים חיסון והבת שלי רצתה להמתיק לכל הילדים את הכאב (נשמה של אמא… ). פשוט לא להאמין כמה העוגיות פשוטות להכנה וכמה הן טעימות. מומלץ בחום!! אז שיהיה שבוע טוב.

שם : ניקי הכנתי כמות כפולה של העוגיות חמאה והן יצאו פשוט מעולה !! אני ובעלי כבר חיסלתנו רבע 🙂 תודה

שם : היי ניקי!! איזה כייף האתר שלך!! כל פעם שאני צריכה מתכון אני בודקת קודם כל פה. הפעם הילדים בקשו להכין עוגיות, וסוף סוף מצאתי מתכון שהבצק שלו יצא טוב, והעוגיות יצאו טעימות טעימות. גם בזכות ההסברים המפורטים, והתשובות לשאלות שאני קוראת לפני כי זה פותר הרבה דילמות! תודה רבה !!

שם :  הכנתי ויצא מעולהההה!!! טעים טעים טעים!!! תודה רבה!!!

שם : עוגיות מדהימות, נימוחות ופשוטות כלכך !! תודה רבה לך ניקי על המתכון המוצלח!

שם : פשוט מדהים אין לי מילים כאלה עוגיות לא טעמתי מזמן פשוט מזכירות טעם של פעם וגם דרך מצוינת לבלות עם הילד

שם : עוגיות מעולות!! התמכרתי לאתר…החלפתי את החמאה במחמאה,ויצא גם מצויין! תודה

טליה : “אליפותתת… עוגיות חמאה הן האהובות עלי והמתכון הזה אהוב עלי יותרר!!
תודה ניקי האהובה!!”


342
תגובות

  הרשם  
עדכן
רות

סליחה על הבורות אבל מה הכוונה ביצה וחלמון? ז”א ביצה וחצי?

אנאל

צהריים טובים, אם אני רוצה שחצי מהבצק הזה יהיה לבן וחצי חום, איך זה יכול לעבוד מבלי שאצטרך להכין במיוחד פעם נוספת בצק פעם עם כף קקאו במקום קמח?

לירוני

היי ניקי, לא שמתי לב ושמתי קמח תופח… יצאו לי לחמניות ? חחח
לא יודעת אם לטרוח ולהכין מזה או לזרוק ולהתחיל מההתחלה

דליה הרר

היי יצאו מתוקות דבש
אפשר להוריד סוכר אין ספק
שימי לב
ליחס בין הקמח לסוכר..תודה

דניאל

אפשר עם קמח תופח? אין לי קמח אחר בבית

1 22 23 24