יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לסוכות מתכונים לפורים עוגות וקינוחים עוגות לפסח קינוחים

מוס שוקולד באלכסון

30 ספטמבר 2015
(Visited 27,576 times, 1 visits today)
מוס שוקולד באלכסון

מוס שוקולד באלכסון

אני יכולה לכתוב מפה ועד הודעה חדשה שזה טעים ותאמינו לי שזה שווה ברמות אבל מה שלוקח כאן אליפות זאת הצורה היפהפייה של המוס, הוא יוצא מרהיב!
זה פשוט ביותר להכנה ומשאיר רושם על האורחים.
אל תספרו כמה שזה היה קל להכין תשאירו בינינו ותרוצו להכין זה כל כך טעים.

17 כוסיות

מרכיבים:

מוס שוקולד:
100 ג’ שוקולד מריר
כפית ג’לטין
80 מ”ל חלב (שליש כוס)
2 כפות חלב
250 מ”ל שמנת מתוקה
כפית אבקת אינסטנט וניל
כף סוכר

מוס שוקולד לבן:
100 ג’ שוקולד לבן
כפית ג’לטין
80 מ”ל חלב (שליש כוס)
2 כפות חלב
250 מ”ל שמנת מתוקה
כפית אבקת אינסטנט וניל
כף סוכר

אולי תאהב גם את...♥

  • אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

    איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
    אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
    בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
    לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
    לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

    30 אוזני המן

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. לערבב ג’לטין ושתי כפות חלב להמתין כ 10 דקות להכניס למיקרו ל 30 שניות.

2. להמיס שוקולד מריר ושליש כוס חלב להוסיף את הג’לטין, להמתין דקה שניים.

3. במיקסר להקציף שמנת אינסטנט וכף סוכר לקצפת יציבה ולקפל את השוקולד לקצפת, זה יוצא קצת נוזלי וזה בסדר.

4. לקחת קרטון ביצים לשים את הכוסית באלכסון ולמלא במוס יוצאת זווית אלכסונית, להכניס לקירור לשעתיים אם רוצים לזרז שעה הקפאה.

5. להכין את המוס הלבן כמו הקודם ולמלא את הכוסיות, אין בעיה להחזיק אותן ישר המוס הכהה יציב ולא יזוז.

6 לקרר כשעתיים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין שבוע מראש ולשמור בהקפאה, אין אפשרות לוותר על הג’לטין, לפרווה עדיף להכין משהו אחר.

מוס שוקולד באלכסוןמוס שוקולד באלכסוןמוס שוקולד באלכסון

מוס שוקולד באלכסוןמוס שוקולד באלכסוןמוס שוקולד באלכסון

גולשים מכינים וממליצים:

שני : “עשיתי אתמול לערב חג ויצא פשוט אליפות!!! אני חובבת גדולה של מוסים וזה מהטובים שאכלתי, הגשה מהממת קצר מחמאות רבות מומלץ מאוד!!”

עדי : “חייבת לספר שהיום בערב (ערב פסח) הכנתי את המוס הזה. זה היה הקינוח המנצח של הערב! פשוט טרפו אותו גם הילדים וגם המבוגרים ולא הפסקתי לקבל קומפלימנטים…”

אניקו : “הכנתי אתמול יצא מהמם!!!
כבר לא יכולה לחכות לשבועות כדי להגיש את זה!!!
הגשתי בארוחה החלבית בשבועות.
כולם התלהבו אין דברים כאלה!!!”

גילת : “יצא מעולה וטעים ברמות, אז תודה על עוד מתכון מנצח.”

הרשם
עדכן
157 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להשתמש באגר אגר שזה ג’לטין טבעוני ובקלות לטבען את המתכון עם חלב צמחי ושמנת מתוקה פרווה.

הי ניקי, כשכתוב כפית גלטין – האם הכוונה לכפית גלטין מומסת במים או כפית גלטין מהקופסא?

הי ניקי
האם יש משהו שמחליף את השוקולד הלבן, גיליתי עכשיו שאין לי..

תודה ניקי שאת מקדישה זמן לכולם לענות להם, אפילו על דברים שחוזרים על עצמם. כל הכבוד! אפשר לראות שאת אישיות מדהימה! ראיתי כבר את המוס שהצעת מקודם אבל זה היה נראה יותר מגרה. עכשיו בכנות, מה יותר טעים?

ניקי המהממת! האם אפשר להשתמש באבקת ג’לי במקום ג’לטין? אני גרה בחו” ל ולא מצאתי כאן בשום מקום ג’לטין
תודה מראש!

אם אין מקרו איך אפשר להכין את הג’לטין

היי ניקי ,האם להשתמש עם כוסות קטנות לקינוח? או כוסות לשתיה קרה