מוס שוקולד באלכסון
אני יכולה לכתוב מפה ועד הודעה חדשה שזה טעים ותאמינו לי שזה שווה ברמות אבל מה שלוקח כאן אליפות זאת הצורה היפהפייה של המוס, הוא יוצא מרהיב!
זה פשוט ביותר להכנה ומשאיר רושם על האורחים.
אל תספרו כמה שזה היה קל להכין תשאירו בינינו ותרוצו להכין זה כל כך טעים.
17 כוסיות
מרכיבים:
מוס שוקולד:
100 ג' שוקולד מריר
כפית ג'לטין
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
2 כפות חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית אבקת אינסטנט וניל
כף סוכר
מוס שוקולד לבן:
100 ג' שוקולד לבן
כפית ג'לטין
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
2 כפות חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית אבקת אינסטנט וניל
כף סוכר
הכנות:
1. לערבב ג'לטין ושתי כפות חלב להמתין כ 10 דקות להכניס למיקרו ל 30 שניות.
2. להמיס שוקולד מריר ושליש כוס חלב להוסיף את הג'לטין, להמתין דקה שניים.
3. במיקסר להקציף שמנת אינסטנט וכף סוכר לקצפת יציבה ולקפל את השוקולד לקצפת, זה יוצא קצת נוזלי וזה בסדר.
4. לקחת קרטון ביצים לשים את הכוסית באלכסון ולמלא במוס יוצאת זווית אלכסונית, להכניס לקירור לשעתיים אם רוצים לזרז שעה הקפאה.
5. להכין את המוס הלבן כמו הקודם ולמלא את הכוסיות, אין בעיה להחזיק אותן ישר המוס הכהה יציב ולא יזוז.
6 לקרר כשעתיים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין שבוע מראש ולשמור בהקפאה, אין אפשרות לוותר על הג'לטין, לפרווה עדיף להכין משהו אחר.
גולשים מכינים וממליצים:
שני : "עשיתי אתמול לערב חג ויצא פשוט אליפות!!! אני חובבת גדולה של מוסים וזה מהטובים שאכלתי, הגשה מהממת קצר מחמאות רבות מומלץ מאוד!!"
עדי : "חייבת לספר שהיום בערב (ערב פסח) הכנתי את המוס הזה. זה היה הקינוח המנצח של הערב! פשוט טרפו אותו גם הילדים וגם המבוגרים ולא הפסקתי לקבל קומפלימנטים…"
אניקו : "הכנתי אתמול יצא מהמם!!!
כבר לא יכולה לחכות לשבועות כדי להגיש את זה!!!
הגשתי בארוחה החלבית בשבועות.
כולם התלהבו אין דברים כאלה!!!"
גילת : "יצא מעולה וטעים ברמות, אז תודה על עוד מתכון מנצח."