יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים למימונה קינוחים

ריבת חצילונים

24 יוני 2012
(Visited 1,224 times, 1 visits today)
ריבת חצילונים

ריבת חצילונים

מבחינת בעלי אין על הריבה הזאת. בדרך כלל הוא מכין אותה ולי אסור להתקרב לסיר או בכלל להתערב. לצלם הוא מרשה לי. מתוק וטעים. דרך אגב את הריבה הזאת מכינים גם במימונה.

מרכיבים:

קילו חצילונים
קילו סוכר
10 – 15 מסמרי ציפורן / חצי כפית קינמון קטנה
מים

אולי תאהב גם את...♥

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ”ל

  • מוס נוגט אגוזים כשר לפסח

    מעולה! המוס הזה יצא טעים ברמות לא הפסקנו ללקק את הקערה שתבינו כמה טעים זה יצא. הכל בקערה אחת בלי ללכלך יותר מידי כלים, 10 דקות הכנה וזה נכנס למקרר, יכול להיות יותר טוב מזה ? כמובן שהוא מתאים לפסח.

    13 כוסיות

  • גלידת מסקרפונה קפה

    אני יכולה לומר שזה משגע בעצם זה יותר ממשגע זה טעים ברמות.
    5 דקות הכנה זה הכל, לפעמים אני שואלת את  עצמי איך בזמן הכנה כל כך קצר יוצאים דברים כל כך טובים ?
    אני אוהבת לשלב קפה בקינוחים זה יוצא מושלם אפילו לאלה שלא אוהבים קפה. הכנתי שילוב של גבינת מסקרפונה וקפה וזה יצא ללקק ת’אצבעות! זה נהדר בתור גלידה, אפשר להגיש בתור מוס. ההכנה קלה ביותר וזה פינוק נהדר למשפחה במיוחד בימי הקיץ החמים.

    13 כוסיות 60 מ”ל

  • פנקוטה דבש

    קינוח מפנק וחגיגי שאפשר להכין בבית בקלי קלות, אתם חייבים לנסות זה יוצא פשוט מושלם.
    בלי הקצפה, בלי ביצים ואפילו בלי אפייה, כבר נשמע טוב נכון ? מערבבים הכל עם כף זה עד כדי כך פשוט וזה יוצא קסם! ממש קינוח של מסעדות. כל אחד יכול להכין את המתכון הזה ולהצליח בגדול. קינוח נהדר לראש השנה.

    9 יחידות

הכנות:

1. להוריד את העלים הירוקים (קוצים) להשאיר את הגבעול עצמו. לחורר את החצילונים במזלג.

2. לשים החצילונים בסיר, לכסות במים, לבשל עד שהם מעט רכים.

3. מוציאים את החצילונים מהסיר, שופכים החוצה את המים, מוסיפים את הסוכר לסיר. מסדרים את החצילונים על הסוכר.

4. לפזר את הקינמון או הציפורן, להוסיף כוס מים.

5. להרתיח ולהנמיך את האש, להוריד את האש לנמוכה עד שנעשה סירופ.

6. לסגור את האש, לכסות עם מכסה ולקרר, אחרי שהתקרר להניח במקרר.

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
כמה זמן בישול ?
בערך?

האם אפשר להפחית את כמות הסוכר?
(יש ריבות שיחס הסוכר נמוך יותר…)

היי ניקי
מצאתי במקרר שקית חצילונים לא הכי טריים- הם טיפטיפה מקומטים.
את חושבת שזה ילך?

ניקי שלום, האם את יודעת להכין ריבה מתפוז סיני

היי ניקי
האם יש לך מתכונים לריבות אחרות?

ניקי, ערב טוב!

חושבת להכין את הריבה למשלוח מנות…מה דעתך?
לא הבנתי האם החצילים נשארים בצורתם המקורית או שהם מתכווצים??

תודה,
יעל

גל (לא רשום) | 20.07.2011 – 22:25
קניתי בשופר סל יש חצילים קטנים במבצע – בזול עשיתי יצא מעדן
טעים מעולה היה שווה לעשות גם בזול וגם משהוא משהוא……. תודה