ריבת חצילונים
מבחינת בעלי אין על הריבה הזאת. בדרך כלל הוא מכין אותה ולי אסור להתקרב לסיר או בכלל להתערב. לצלם הוא מרשה לי. מתוק וטעים. דרך אגב את הריבה הזאת מכינים גם במימונה.
מרכיבים:
קילו חצילונים
קילו סוכר
10 – 15 מסמרי ציפורן / חצי כפית קינמון קטנה
מים
הכנות:
1. להוריד את העלים הירוקים (קוצים) להשאיר את הגבעול עצמו. לחורר את החצילונים במזלג.
2. לשים החצילונים בסיר, לכסות במים, לבשל עד שהם מעט רכים.
3. מוציאים את החצילונים מהסיר, שופכים החוצה את המים, מוסיפים את הסוכר לסיר. מסדרים את החצילונים על הסוכר.
4. לפזר את הקינמון או הציפורן, להוסיף כוס מים.
5. להרתיח ולהנמיך את האש, להוריד את האש לנמוכה עד שנעשה סירופ.
6. לסגור את האש, לכסות עם מכסה ולקרר, אחרי שהתקרר להניח במקרר.