מוס שמנת ותפוחים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מוס שמנת ותפוחים

מוס שמנת ותפוחים, מוס שמנת מתוק וקר, מעל שכבת תפוחים מקורמלים ומעל הכל פירורי בצק פריך רכים וזהובים והכל מוגש בכוס שקופה ויפה. קינוח כמו שקינוח צריך להיות ואיזה טעים…

מספר מנות: 8

זמן הכנה: כ – 35 דקות

מרכיבים:

פירורי בצק פריך:
50 ג’ חמאה קרה
100 ג’ קמח
2 כפות סוכר
חלמון

שכבת התפוחים:
5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל
כפית קינמון

מוס שמנת:
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
כף גדושה אינסטנט וניל
200 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4 כפות גדושות סוכר

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשטח בתבנית, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 – 20 דקות, לצנן ולפורר.

2. להרתיח מים, סוכר, מייפל וקינמון, להוסיף את קוביות התפוחים ולבשל עד שהן רכות, לסנן ולצנן. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, שמנת חמוצה, וניל וסוכר.

3. הרכבה: בתחתית הכוס למלא שכבה מהמוס מעל לשים שכבה מהתפוחים ומעל לפזר את הפירורים.

15364 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : אחד הקינוחים הטעימים!!!! :))) אי אפשר להפסיק לאכול ממנו :)) מרענן כל כך 🙂

שרוןרון : אחחחחחח המתכון הזה הוא אחד הטובים! מומלץ בחום! מעולה!!!! עשינו אותו כבר מלא פעמים וכל פעם התענוג גדל

טל זהר : זה טעים שלא להאמין!

שיילו : עשיתי ללא הקינמון. מה אגיד לך יצא מדהים…האורחים שהיו פה חיסלו הכל לא נשאר פירור.
תודה על עוד מתכון מנצח.

166
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

ניקי הי, אשמח לעזרתך,

לגבי הקרמבל, זה פעם ראשונה שאני עושה, האם לרדד את הבצק, ולשים בתבנית ישירות או לשמן אותה, או לשים על נייר אפיה? מה עובי הבצק צריך להיות בערך? ואיך לפורר את זה? עם הידיים? לאיזה גודל פירורים ?

בנוסף, במקום שמנת חמוצה שאין לי כרגע, אוכל לשים גבינה לבנה? ואם כן, האם להוסיף כמות לאינסטנט פודינג וניל?

לגבי ההקצפה – כמה זמן ומה המהירות הרצויה?

וגם אשמח לדעת כמה זה 100 גרם קמח….

המון תודה לך מראש, את תמיד עוזרת לי,
וכמובן, מתכונים אליפות, אין כמוך!!!

חג שמח ושנה טובה לך

מיכל

היי ניקי מתכון נפלא שנבדק כבר המון פעמים!!!!
הפעם קצת קשה להשיג חמאה כשרה. יש מתכון אחר שדורש קצת פחות?
בנוסף, האם אפשר להחליף את התפוחים ברימונים טריים?
כי אני עושה גם מאפינס תפוחים

1 9 10 11