יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לראש השנה קינוחים

מוס שמנת ותפוחים

24 יוני 2012
(Visited 7,568 times, 1 visits today)

מוס שמנת ותפוחים

מוס שמנת ותפוחים, מוס שמנת מתוק וקר, מעל שכבת תפוחים מקורמלים ומעל הכל פירורי בצק פריך רכים וזהובים והכל מוגש בכוס שקופה ויפה. קינוח כמו שקינוח צריך להיות ואיזה טעים…

מספר מנות: 8

זמן הכנה: כ – 35 דקות

מרכיבים:

פירורי בצק פריך:
50 ג’ חמאה קרה
100 ג’ קמח
2 כפות סוכר
חלמון

שכבת התפוחים:
5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל
כפית קינמון

מוס שמנת:
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
כף גדושה אינסטנט וניל
200 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4 כפות גדושות סוכר

אולי תאהב גם את...♥

  • ארוחה לראש השנה 2020

    כבר התחלתם לחשוב מה להכין לראש השנה ? כל כך הרבה אפשרויות וכל כך הרבה מתכונים אני כאן בשביל לעשות לכם סדר ושיהיה לכם הכי קל להכין את הארוחה המושלמת לראש השנה. מוכנים ? יאללה מתחילים.

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ”ל

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת’אצבעות כמה טעים!

  • מוס נוגט אגוזים כשר לפסח

    מעולה! המוס הזה יצא טעים ברמות לא הפסקנו ללקק את הקערה שתבינו כמה טעים זה יצא. הכל בקערה אחת בלי ללכלך יותר מידי כלים, 10 דקות הכנה וזה נכנס למקרר, יכול להיות יותר טוב מזה ? כמובן שהוא מתאים לפסח.

    13 כוסיות

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשטח בתבנית, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 – 20 דקות, לצנן ולפורר.

2. להרתיח מים, סוכר, מייפל וקינמון, להוסיף את קוביות התפוחים ולבשל עד שהן רכות, לסנן ולצנן. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, שמנת חמוצה, וניל וסוכר.

3. הרכבה: בתחתית הכוס למלא שכבה מהמוס מעל לשים שכבה מהתפוחים ומעל לפזר את הפירורים.

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : אחד הקינוחים הטעימים!!!! :))) אי אפשר להפסיק לאכול ממנו :)) מרענן כל כך 🙂

שרוןרון : אחחחחחח המתכון הזה הוא אחד הטובים! מומלץ בחום! מעולה!!!! עשינו אותו כבר מלא פעמים וכל פעם התענוג גדל

טל זהר : זה טעים שלא להאמין!

שיילו : עשיתי ללא הקינמון. מה אגיד לך יצא מדהים…האורחים שהיו פה חיסלו הכל לא נשאר פירור.
תודה על עוד מתכון מנצח.

הרשם
עדכן
168 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
שמנת חמוצה 27% מתאימה לכאן?

ניקי הי, אשמח לעזרתך,

לגבי הקרמבל, זה פעם ראשונה שאני עושה, האם לרדד את הבצק, ולשים בתבנית ישירות או לשמן אותה, או לשים על נייר אפיה? מה עובי הבצק צריך להיות בערך? ואיך לפורר את זה? עם הידיים? לאיזה גודל פירורים ?

בנוסף, במקום שמנת חמוצה שאין לי כרגע, אוכל לשים גבינה לבנה? ואם כן, האם להוסיף כמות לאינסטנט פודינג וניל?

לגבי ההקצפה – כמה זמן ומה המהירות הרצויה?

וגם אשמח לדעת כמה זה 100 גרם קמח….

המון תודה לך מראש, את תמיד עוזרת לי,
וכמובן, מתכונים אליפות, אין כמוך!!!

חג שמח ושנה טובה לך

היי ניקי מתכון נפלא שנבדק כבר המון פעמים!!!!
הפעם קצת קשה להשיג חמאה כשרה. יש מתכון אחר שדורש קצת פחות?
בנוסף, האם אפשר להחליף את התפוחים ברימונים טריים?
כי אני עושה גם מאפינס תפוחים

היי ניקי,
כרגיל נפלא/נפלאה – תודה רבה!
האם לדעתך מתאים במקום התפוחים תותים? לא בטוחה לגבי השילוב של תותים וקרמבל.

היי ניקי
לדעתך האם אפשר לשלב את התפוחים והפירורים מהמתכון הזה ביחד עם המוס דבש?

היי,
רוצה להכין אותו פרווה.
במה להחליף את השמנת החמוצה?

שלום ניקי,
האם אפשר להקפיא את המוס?