מוס שמנת ותפוחים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מוס שמנת ותפוחים

מוס שמנת ותפוחים, מוס שמנת מתוק וקר, מעל שכבת תפוחים מקורמלים ומעל הכל פירורי בצק פריך רכים וזהובים והכל מוגש בכוס שקופה ויפה. קינוח כמו שקינוח צריך להיות ואיזה טעים…

מספר מנות: 8

זמן הכנה: כ – 35 דקות

מרכיבים:

פירורי בצק פריך:
50 ג’ חמאה קרה
100 ג’ קמח
2 כפות סוכר
חלמון

שכבת התפוחים:
5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל
כפית קינמון

מוס שמנת:
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
כף גדושה אינסטנט וניל
200 מ”ל שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
4 כפות גדושות סוכר


הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשטח בתבנית, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 – 20 דקות, לצנן ולפורר.

2. להרתיח מים, סוכר, מייפל וקינמון, להוסיף את קוביות התפוחים ולבשל עד שהן רכות, לסנן ולצנן. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, שמנת חמוצה, וניל וסוכר.

3. הרכבה: בתחתית הכוס למלא שכבה מהמוס מעל לשים שכבה מהתפוחים ומעל לפזר את הפירורים.

7788 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

מורן : אחד הקינוחים הטעימים!!!! :))) אי אפשר להפסיק לאכול ממנו :)) מרענן כל כך 🙂

שרוןרון : אחחחחחח המתכון הזה הוא אחד הטובים! מומלץ בחום! מעולה!!!! עשינו אותו כבר מלא פעמים וכל פעם התענוג גדל

טל זהר : זה טעים שלא להאמין!

שיילו : עשיתי ללא הקינמון. מה אגיד לך יצא מדהים…האורחים שהיו פה חיסלו הכל לא נשאר פירור.
תודה על עוד מתכון מנצח.


159
תגובות

  הרשם  
עדכן
לילך

היי ניקי
לדעתך האם אפשר לשלב את התפוחים והפירורים מהמתכון הזה ביחד עם המוס דבש?

שני

היי,
רוצה להכין אותו פרווה.
במה להחליף את השמנת החמוצה?

אסנת

שלום ניקי,
האם אפשר להקפיא את המוס?

חני

ניקי יקרה,
אני רוצה להכין מחר לעבודה
אני מתלבטת בין המתכון הזה לבין המתכון של שוטים שוקולד וקרמל
מה דעתך? על מה את ממליצה?

תמר.מ

רק רציתי לחזור ולדווח שיצא מדהים! היה לי שאריות פאי תפוחים חלבי בהקפאה. אז פשוט הכנתי את המוס ופוררתי את הפאי. חילקתי לכוסיות והרכבתי עם המוס.
חייבת להגיד שבהתחלה היתי סקפטית כי המוס היה נראה לי לא מספיק מתוק. אבל זה מושלם עם התפוחים והבצק המתוק. את השארית שהקפאתי ניסיתי אחכ עם פנקייקים וגיליתי שגם איתם זה הולך נהדר! תודה:)

ענת

הי ניקי,

מה אפשר לשים למעלה במקום הפרורי בצק בפסח?

1 8 9 10