עוגת דבש בחושה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת דבש בחושה

עוגת דבש בחושה

מתכון מנצח לעוגה נהדרת היא יוצאת רכה עם מרקם נהדר היא כמו עוגות הדבש של פעם, תראו איזה צבע מדליק יש לה. השילוב של הסילאן והקינמון נותן טעם נפלא עם צבע משגע.  קלי קלות הכנה לקח לי 5 דקות והעוגה נכנסה לתנור.
היא מריחה נפלא ואיזה כיף לאכול עוגת דבש חמה.

תבנית 24 / תבנית בינונית 20X30

מרכיבים:

3 ביצים גדולות
150 ג’ סוכר
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
כוס דבש / סילאן
240 מ”ל כוס תה חזק
280 ג’ כוסות קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כפית סודה לשתייה
כפית קינמון


הכנות:

1. להכין כוס תה כמו שאוהבים, להשאיר את התה בצד כ 5 דקות כולל התיון, להוציא את התיון ולהמתין 15 דקות שהתה יתקרר קצת.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף כמה שניות במהירות נמוכה להוסיף תוך כדי את השמן התה והדבש.

4. להוסיף את הקמח, הא. אפייה, סודה לשתייה והקינמון, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

*5. לשמן תבנית להעביר את הבלילה להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי העוגה יציבה ומקבלת צבע יפה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את העוגה באופן ידני חשוב לערבב עד שהכל חלק, בעזרת מיקסר יותר קל להגיע לתוצאה הזאת. לא לוותר על הסודה לשתייה, אפשר להקפיא, אפשר להכין יומיים מראש.

21525 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת דבש בחושהעוגת דבש בחושהעוגת דבש בחושהעוגת דבש בחושה

גולשים מכינים וממליצים:

גילי : “עוגה מעולה!! בטעם דבש כמו של פעם , קלה להכנה ורכה מאד. פשוט מצויינת!!”

דליה : “וואו, איזו עוגה מהממת!!! עשיתי היום לחג שני הגשתי אותה והיא חוסלה במקום!!! גבוהה, יפה, רכה ונמסה בפה. לגמרי שמורת לשנה הבאה! תודה!”

לאה : “יצאה מצוינת וטעימה !”

יפעת : “רציתי לשתף אותך שהכנתי את העוגה עבור הכיתה של הילד אתמול והוא אמר שטרפו אותה, הייתי מאושרת!”

 


149
תגובות

  הרשם  
עדכן
שין

היי ניקי
כמה כפות דבש זה כוס דבש? בבקשה. תודה. ושבת שלום

אורית

ניקי היקרה!
אין לי ספק שהמטבח שלי השתדרג פלאים בזכותך….
הכנתי את העוגה הזו לשבת, ולא הפסיקו להחמיא! היא פשוט מעולה!!!
במיוחד כשההכנה כיפית וקלה כ”כ…

תודה רבה וחג שמח!

דנה

היי,
צריך להוסיף סוכר לתה או שאפשר בלי.?
יהיה לזה השפעה על הטעם של העוגה.?

רונית

יצא מעולה, כל מי שטעם ביקש מתכון.
עשיתי כמה שינויים קלים, למי שמעוניין:
הפחתתי כמות הסוכר למחצית, ערבבתי חצי חצי דבש וסילאן, השתמשתי בתמצית תה צ’אי שמעשירה את הטעמים והוספתי למעלה אגוזי פקאן/ שקדים פרוסים.
טעיםםםםם!

דנה-מיכל

הי ניקי, שנה טובה ומתןקה.
מה זה אומר ביצים גדולות, יש לי רק ביצים M כרגע, האם להוסיף ביצה, או להשאיר את אותה כמות?

1 8 9 10