עוגת דבש בחושה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת דבש בחושה

אם יש דבר כזה עוגת דבש מנצחת זה המתכון הזה היא מדהימה ואני לא סתם כותבת את זה זאת אחת העוגות הכי טובות שהכנתי.
מרקם מושלם היא יוצאת רכה ועסיסית טעם הדבש מורגש בכל ביס. היא מזכירה את העוגות דבש של פעם שהאימהות והסבתות היו מכינות ואיך אפשר לומר לא לעוגה כזאת ?
עוגת דבש קלאסית שחומה ומתוקה מתכון קל שלקח לי בדיוק 5 דקות להכין ולהכניס לתנור, 45 דקות והייתה לי עוגה דבש חמה על השיש.
אפשר להכין בלי מיקסר, עוגת דבש קלה וטעימה בטירוף תתכוננו להתמכר.

תבנית 24

מרכיבים:

4 ביצים L
150 ג’ סוכר  שלושת רבעי כוס)
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
כוס דבש / סילאן
240 מ”ל כוס תה חזק
280 ג’ כוסות קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כפית א. סודה לשתייה
כפית קינמון

הכנות:

1. להכין כוס תה כמו שאוהבים להשאיר את התה בצד כ 5 דקות כולל התיון, להוציא את התיון ולהמתין 15 דקות שהתה יתקרר קצת.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף כמה שניות במהירות נמוכה, להוסיף את השמן התה והדבש.

4. להוסיף את הקמח, הא. אפייה, סודה לשתייה והקינמון, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

*5. לשמן תבנית להעביר את הבלילה להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי העוגה יציבה ומקבלת צבע יפה.

Honey cake

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את העוגה באופן ידני חשוב לערבב עד שהכל חלק, בעזרת מיקסר יותר קל להגיע לתוצאה הזאת. לא לוותר על הסודה לשתייה, אפשר להקפיא, אפשר להכין יומיים מראש.

37070 צפיות 291 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 עוגת דבש בחושהעוגת דבש בחושה עוגת דבש בחושה

גולשים מכינים וממליצים:

גילי : “עוגה מעולה!! בטעם דבש כמו של פעם , קלה להכנה ורכה מאד. פשוט מצויינת!!”

דליה : “וואו, איזו עוגה מהממת!!! עשיתי היום לחג שני הגשתי אותה והיא חוסלה במקום!!! גבוהה, יפה, רכה ונמסה בפה. לגמרי שמורת לשנה הבאה! תודה!”

לאה : “יצאה מצוינת וטעימה !”

יפעת : “רציתי לשתף אותך שהכנתי את העוגה עבור הכיתה של הילד אתמול והוא אמר שטרפו אותה, הייתי מאושרת!”

 

177
תגובות

  הרשם  
עדכן
הדס

ב״ה
כבר פעם שניה שהכנתי את העוגה, יצאה טעימה. אך גם על חום 160 נשרפת למעלה ממש בדקות הראשונות שהכנסתי לתנור. אשמח לדעת במה יכול להיות שאני טועה…
האם זה בסדר שהשתמשתי במיקסר מקציף… לא יודעת איפה הטעות…

ש.מ.

הי ניקי.
הכנתי את העוגה המושלמת הזו כמה פעמים..
בפעמיים הראשונות יצא מדהים!!
ואחכ משום מה לא מצליחה לי. היא נוחתת ונהיית גוש עוגה לא אורירי ודביק.
יש לך אבחון לתופעה?
שבת שלום.

שין

היי ניקי
כמה כפות דבש זה כוס דבש? בבקשה. תודה. ושבת שלום

אורית

ניקי היקרה!
אין לי ספק שהמטבח שלי השתדרג פלאים בזכותך….
הכנתי את העוגה הזו לשבת, ולא הפסיקו להחמיא! היא פשוט מעולה!!!
במיוחד כשההכנה כיפית וקלה כ”כ…

תודה רבה וחג שמח!

דנה

היי,
צריך להוסיף סוכר לתה או שאפשר בלי.?
יהיה לזה השפעה על הטעם של העוגה.?

רונית

יצא מעולה, כל מי שטעם ביקש מתכון.
עשיתי כמה שינויים קלים, למי שמעוניין:
הפחתתי כמות הסוכר למחצית, ערבבתי חצי חצי דבש וסילאן, השתמשתי בתמצית תה צ’אי שמעשירה את הטעמים והוספתי למעלה אגוזי פקאן/ שקדים פרוסים.
טעיםםםםם!

דנה-מיכל

הי ניקי, שנה טובה ומתןקה.
מה זה אומר ביצים גדולות, יש לי רק ביצים M כרגע, האם להוסיף ביצה, או להשאיר את אותה כמות?