עוגת דבש בחושה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת דבש בחושה

אם יש דבר כזה עוגת דבש מנצחת זה המתכון הזה היא מדהימה ואני לא סתם כותבת את זה זאת אחת העוגות הכי טובות שהכנתי.
מרקם מושלם היא יוצאת רכה ועסיסית טעם הדבש מורגש בכל ביס. היא מזכירה את העוגות דבש של פעם שהאימהות והסבתות היו מכינות ואיך אפשר לומר לא לעוגה כזאת ?
עוגת דבש קלאסית שחומה ומתוקה מתכון קל שלקח לי בדיוק 5 דקות להכין ולהכניס לתנור, 45 דקות והייתה לי עוגה דבש חמה על השיש.
אפשר להכין בלי מיקסר, עוגת דבש קלה וטעימה בטירוף תתכוננו להתמכר.

תבנית 24

מרכיבים:

4 ביצים L
150 ג’ סוכר  שלושת רבעי כוס)
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
כוס דבש / סילאן
240 מ”ל כוס תה חזק
280 ג’ כוסות קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כפית א. סודה לשתייה
כפית קינמון

הכנות:

1. להכין כוס תה כמו שאוהבים להשאיר את התה בצד כ 5 דקות כולל התיון, להוציא את התיון ולהמתין 15 דקות שהתה יתקרר קצת.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף כמה שניות במהירות נמוכה, להוסיף את השמן התה והדבש.

4. להוסיף את הקמח, הא. אפייה, סודה לשתייה והקינמון, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

*5. לשמן תבנית להעביר את הבלילה להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי העוגה יציבה ומקבלת צבע יפה.

Honey cake

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את העוגה באופן ידני חשוב לערבב עד שהכל חלק, בעזרת מיקסר יותר קל להגיע לתוצאה הזאת. לא לוותר על הסודה לשתייה, אפשר להקפיא, אפשר להכין יומיים מראש.

37065 צפיות 286 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 עוגת דבש בחושהעוגת דבש בחושה עוגת דבש בחושה

גולשים מכינים וממליצים:

גילי : “עוגה מעולה!! בטעם דבש כמו של פעם , קלה להכנה ורכה מאד. פשוט מצויינת!!”

דליה : “וואו, איזו עוגה מהממת!!! עשיתי היום לחג שני הגשתי אותה והיא חוסלה במקום!!! גבוהה, יפה, רכה ונמסה בפה. לגמרי שמורת לשנה הבאה! תודה!”

לאה : “יצאה מצוינת וטעימה !”

יפעת : “רציתי לשתף אותך שהכנתי את העוגה עבור הכיתה של הילד אתמול והוא אמר שטרפו אותה, הייתי מאושרת!”

 

177
תגובות

  הרשם  
עדכן
חני

הי ניקי, אפשר להחליף את הקמח בכוסמין לבן?

רחל דנאי

היי ניקי
גם לקמח תופח צריך להוסיף אבקת אפייה ?
אני לא אוכלת קינמון, אפשר במקום זה תמצית וניל ? אם כן, כמה?
תודה
רוחלה

מרים

שלום ניקי,
האם הטעם של התה מורגש – אם למשל אני אשתמש בתה נענע?
תודה
מרים

יעל

ניקי,
אני רוצה להכין את העוגה הזאת במסגרת התרומה שלי ל”פרוייקט כרובית”.
האם ניתן לאפות בתבניות אינגליש ?
אם כן – בכמה תבניות ?
ו… כמה זמן אפיה ?
תודה
יעל

אלישבע

שלום ניקי. נשמע מצויין ואני מתכוננת לנסות. האם אפשר לאפות גם בתבניות מלבניות רגילות ו/או אינגליש קייק? אם כן, לאיזה גודל תבנית אלומיניום מתאים וכן כמה תבניות אינגליש אפשר למלא עם הבלילה. תודה

מאיה

היי, אני לא יודעת איפה לכתוב את השאלה אז אני כותבת אותה כאן…
יש לך אולי מתכון לקרם יציב שאפשר לזלף איתו בקלות, שמתאים לציפוי עוגות לפני שמטפטפים את השוקולד כמו בעוגות טפטופים, ושקל להתעסק איתו?
תודה!

חופית

היי ניקי,
כמה סוכר זה 150 גר’ בכוס מידה?
והאם אפשר להכין בתבנית קוגלהוף?