עוגת שיש רכה (ועוד איזה רכה)
הכנתי עוגת שיש ביתית במיוחד לכבוד השבת, רכה, אוורירית, מפנקת, משגעת. מזכירה מאוד את העוגות של פעם שסבתא הייתה מכינה.
אין כמו העוגות של פעם הרכות והטעם אין משהו שיכול להתחרות בזה.
העוגה פרווה על בסיס שמן והיא יוצאת נהדר. אם אני מדמיינת את העוגה המושלמת ליד הקפה זאת עוגת שיש רכה ועסיסית והיא על בסיס מים!
תפנו לכם 10 דקות תכינו את העוגה ותכניסו לתנור, אחרי שעה יש לכם עוגת שיש למשפחה רכה וטעימה בטירוף.
כדאי להחביא אותה זה מסוג העוגות שלא מפסיקים לישר אותן.
שמתם לב שבזמן האחרון התחלתי להתעסק עם עוגות מים ? בחיי שאלו עוגות קסם.
תבנית 24
מרכיבים:
5 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
2 כפות א. קקאו
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. להפריד את הביצים להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים את הקצף עד שהכל אחיד. להוסיף את הנוזלים את הקצף ולערבב בעדינות עד שהכל אחיד.
3. להוסיף את הקמח והא. אפייה ולערבב בעדינות עד שהכל אחיד.
4. להוציא כוס מהבלילה להוסיף את הקקאו ולערבב עד שהכל אחיד.
5. לשמן את התבנית לשים משתי הבלילות ולשחק עם הצבעים, לאפות כ 45 דקות.