עוגת שיש רכה ועסיסית פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שיש רכה ועסיסית פרווה

הכנתי עוגת שיש ביתית במיוחד לכבוד השבת, רכה, אוורירית, מפנקת, משגעת. מזכירה מאוד את העוגות של פעם שסבתא הייתה מכינה.
אין כמו העוגות של פעם הרכות והטעם אין משהו שיכול להתחרות בזה.
העוגה פרווה על בסיס שמן והיא יוצאת נהדר. אם אני מדמיינת את העוגה המושלמת ליד הקפה זאת עוגת שיש רכה ועסיסית והיא על בסיס מים!
תפנו לכם 10 דקות תכינו את העוגה ותכניסו לתנור, אחרי שעה יש לכם עוגת שיש למשפחה רכה וטעימה בטירוף.
כדאי להחביא אותה זה מסוג העוגות שלא מפסיקים לישר אותן.
שמתם לב שבזמן האחרון התחלתי להתעסק עם עוגות מים ? בחיי שאלו עוגות קסם.

תבנית 26

מרכיבים:

5 ביצים
300 ג’ סוכר (כוס וחצי)
180 מ”ל שמן (3/4 כוס)
240 מ”ל מים (כוס)
280 ג’ קמח ג’ (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
2 כפות א. קקאו

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להפריד את הביצים להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים את הקצף עד שהכל אחיד. להוסיף את הנוזלים את הקצף ולערבב בעדינות עד שהכל אחיד.

3. להוסיף את הקמח והא. אפייה ולערבב בעדינות עד שהכל אחיד.

4. להוציא כוס מהבלילה להוסיף את הקקאו ולערבב עד שהכל אחיד.

5. לשמן את התבנית לשים משתי הבלילות ולשחק עם הצבעים, לאפות כ 45 דקות.

Moist non dairy marble cake

18234 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת השיש שלפנינו היא עוגה מוקצפת המורכבת מחומרים פשוטים וזמינים: קמח, ביצים, סוכר, שמן, קקאו.. מדהים כמה עירבוב של כל אלה מביא לתוצאה כל כך טעימה.
היתרון של עוגה מוקצפת הוא העובדה שהעוגה מתקבלת גבוהה מרשימה ואוורירית, בזכות בועות האוויר שנוצרות בתהליך ההקצפה, כל פרוסה היא חגיגה.
במידה ונחלק את כל העוגה ל24 פרוסות, בכל פרוסה כ200 קלוריות.
הגישה שלי אומרת שאם נלמד לקחת פרוסה אחת של עוגה ולידה כוס שתיה חמה, אנחנו כבר ממש שם, בשער הניצחון!
אני אוהבת לקרוא לשיטה הזו “לצלחת”- לפרוס פרוסה ולהניח אותה באופן מכובד על צלחת, לשים אותה על השולחן ולאכול בצורה מודעת, ממוקדת ומלאת הנאה.

עוגת שיש רכה ועסיסית פרווהעוגת שיש רכה ועסיסית פרווהעוגת שיש רכה ועסיסית פרווהעוגת שיש רכה ועסיסית פרווה

127
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

ניקי המדהימה!!
מהיכן התבניות שאפית בהן את העוגה? מה גודלן?
תודה!!

הילה

היי ניקי, לא כל כך הבנתי מהמתכון.. מוסיפים גם את החלמונים אחרי ההקצפה של החלבונים והסוכר?

אפרת

ניקי, העוגה יצאה מושלמת! אי אפשר להפסיק ליישר

אסתי

אפשר אולי להחליף את המים במיץ תפוזים?

בר

האם חייב להקציף במקסר עם מקצף בלון?
כי יש לי מקציף של מעבד מזון

גאולה פלייש

הכנתי את העוגה הזו כמה פעמים פשוט רכה וטעימה מאד, בכל זאת הייתי רוצה לדעת איזה גודל תבנית עגולה היא הכי מתאימה? אפיתי גם בשתי תבניות אינגלשקייק יצא מעולה

1 6 7 8