עוגת שיש פרווה
בסופו של דבר אין כמו עוגה בחושה טובה, לפעמים לא בא לי להשקיע עם קצפת, מוס שוקולד ובלי תותים בכלל, עוגה בחושה קלה בשילוב קפה נגיעות של שיש זאת בדיוק העוגה ליד הקפה. לקח 45 דקות והעוגה נמצאת על השיש חמה ריחנית ונראית טוב, מי צריך יותר ?
תבנית 24
מרכיבים:
4 ביצים גדולות
250 ג' סוכר (כוס רבע)
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
300 ג' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית א. נס קפה
כף שוקולית
הכנות:
1. להתחיל להקציף את הביצים להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקרם תפוח וסמיך.
2. להוסיף את שאר המצרכים ולהקציף לבלילה אחידה.
3. להוציא 3/4 כוס מהבלילה ולערבב עם השוקולית.
4. להעביר את הבלילות לתבנית ומעט לערבב שיווצרו צורות.
*5. לאפות ב 180 מעלות כ 45 דקות.
שאלות ותשובות
כמה זמן צריך להקציף את הביצים והסוכר ? כמה דקות במהירות גבוהה
חייבים את הקפה ? לא
אני רוצה להחליף את השמן בחמאה – להמיס כ 150 ג' חמאה
איזה שמן צריך להשתמש ? קנולה
אפשר להקפיא ? כן
איפה שומרים ? במקום סגור
אפשר להכין שלושה ימים מראש ? אפשר אם לא אוכלים מומלץ להקפיא
שכחתי את המלח – לא נורא
מה עם תבנית אינגליש קייק ? שתי תבניות
גולשים מכינים וממליצים:
חגית : "עוגה מצויינת רכה וטעימה."