עוגת שיש רכה
איך פישלתי הפעם… זאת אחת העוגות הכי וותיקות שלי אני עושה אותה המון שנים שכחתי לעלות אותה לאתר והיא מה זה שווה וטעימה פינוק מושלם לכל המשפחה והיא פרווה…
תבנית 24
מרכיבים:
3 ביצים מופרדות
250 ג סוכר (כוס ורבע)
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
קורט מלח
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כף גדושה שוקולית
הכנות:
1. להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, להוסיף חלמונים אחד אחד במהירות נמוכה, להוסיף את המיץ תפוזים, חצי מהקמח ואת המלח, להוסיף את השמן ואת שארית הקמח. להוציא שליש מהבלילה לקערה נפרדת להוסיף את השוקולית לערבב לתערובת אחידה.
*2. לצקת את התערובת הלבנה לתבנית,להוסיף את תערובת השוקולד, לערבב מעט בשביל יצירת צורות. חום בינוני 180 מעלות – 45 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
ליאת : "מעולה, מעולה, מעולה. אין מילה אחרת לתאר את העוגה הזו. עשיתי אותה עם שמנת צמחית במקום מיץ תפוזים. והיא יצאה רכה וטעימה . אחלה עוגה לפתיחת שבוע נפלא!!תודה ניקי"