עוגת שיש רכה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שיש רכה מעולה

זאת אחת מעוגות השיש הראשונות שהכנתי, יש מתכונים שמלווים אותי לאורך השנים וזה אחד מהם.
העוגה הזאת רכה מהירה טעימה והיא בסיס של שמן שזה בונוס נהדר.
תמצאו שעה שקטה תכינו את העוגה הנהדרת הזאת בסך הכל כמה דקות הכנה ולתנור, לא לשכוח להכין את השוקו לילדים ותהנו מעוגת שיש קלאסית שכל אחד יכול להכין.

תבנית 24 קפיצית / תבנית 20X30

מרכיבים:

4 ביצים גדולות
220 ג` סוכר (כוס + כף)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
180 מ”ל כוס מיץ תפוזים (שלושת רבעי כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כף גדושה אבקת שוקולית

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

1. לשים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר להתחיל להקציף במהירות בינונית כדקה ולעצור את המיקסר,  להוסיף את שאר המצרכים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

2. להוציא כחצי כוס מהעיסה ולערבב עם השוקולית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לשמן את התבנית או לשים נייר אפייה, להזליף קצת מהעיסה הכהה על תחתית התבנית. לצקת לתבנית את העיסה הבהירה להוסיף מעל את הכהה, לערבב מעט עם סכין בשביל יצירת צורות.

4. לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

כדאי לדעת ש…
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת, העוגה מעולה!
אפשר להוסיף אבקת קקאו לעוגה, סוכר סך הכל 250 ג’ (כוס ורבע) לשלב השוקולית להוסיף שלושת רבעי אבקת קקאו.
אפשר להקפיא, אפשר להכין יום מראש. אפשר להחליף את המיץ תפוזים באותה כמות בשמנת מתוקה.

488833 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

צביה – עשיתי את עוגת השיש עם קמח אסם תופח כשר לפסח בשתי תבניות אינגליש קייק יצא נהדר, טעים

מיכל : “טוב… אז אנחנו אחרי שבת עם העוגה הזו. שכייף להכין אותה ויותר כייף לאכול אותה עם כוס קפה טובה.
עוגה מומלצת ביותר (אצלי היא במועדפים)
תודה לך ניקי על מתכונים מדהימים.”

גולדי : “הכנתי את העוגה לקראת שבת, הקפדתי על דיוק בכמויות (משקל קטן למטבח..) והופתעתי מאוד מהתוצאה!
יצרה עוגה אורירית ורכה במיוחד, טעימההההה!!!”

אביבית : “את פשוט מלכה!!! אני לא מפסיק להנות ולקבל מחמאות מהמתכונים שלך. פשוט כיף הייתי חייבת לכתוב לך”

מור : “אמאאאלללההה מה זאת העוגה הזאת…
היא לא החזיקה מעמד איך שיצאה מהתנור פירקו אותה.
תודה רבה לך מהממת :)”

שושנה : “ואו וואו וואו!
עכשיו אני מבינה למה יש לעוגה הזאת כל כך הרבה תגובות…
קראתי את כל האזהרות, ולכן הכנתי מתכון כפול- שישאר גם לשבת… אז בנתיים משתי תבניות אינגליש קייק- נשאר פחות מחצי תבנית וגם זה יעלם מחר בבוקר…”

דקלה : “הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה רכה בטירוף ומושלמת!! מומלץ בחום!!”

ליאת : “עוגה אליפות !
הכנתי אתמול ובמקום השוקולית המסתי שוקולד מריר.
יצא מעולה !!”

שירלי : “עוגה מעולה! קלה להכנה.
מתאימה לשבת בבוקר עם הקפה!”

1090
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורית

הי ניקי, מתכון מעולה!!! לא היה לי מיץ תפוזים, החלפתי בחלב, במקום שוקולית שמתי אותה כמות של קקאו והפחתתי את הסוכר ל3/4 כוס (לא אוהבים מתוק כל כך). מזגתי לתבנית מיני מאפינס ויצא מוווושלם!!!!! הילדים חיסלו וישר ביקשו להכין עוד.. ולנו המבוגרים המאפינס מושלמים ליד הקפה 🙂 תודה!

עדינה

היי ניקי סליחה על השעה
זה יעבוד לי עם מיץ תפוחים מפחית של שימורים – (תרכיז) ?
אני חולמת עליה כבר מחמישי שעבר ולא שמתי לב שיש מיץ תפוזים במתכון:(

עדי

היי ניקי
הכנתי את העוגה ריח מדהים ובדיוק כמו שרשום עשיתי הכל… אבל היא לא יצאה לי אוורירית בכלל..היא יצאה לי דחוסה ולא גבוהה ונראית בכלל לא מוכנה…מה עשיתי לא נכון?

מושקי

וואי תודה על העוגה יצא מושלםםםםםם!!! פעם ראשונה שהלך כל כך טוב והיא קלה בטירוףףף!
אין כמוך בעולם!!
(ומשו קטן אם אני רוצה להכין אותה בתבנית חדפ העגולה הנמוכה (הגדולה)… זמן האפיה אמור להשתנות? להתקצר?

הדס

שבת שלום לך ניקי,
הכנתי ויצאה מאוד טעימה חצי חוסל אבל…
ממש טעם של עוגת תפוזים לכל דבר. אין קשר לעוגת שיש. ורציתי עוגת שיש, מה לא בסדר עשיתי?
ועוד שאלה , תמיד יוצא לי מסביב לעוגה קצת יותר ״קשה״ מהשאר. מה לא בסדר עשיתי?
תודה לך .

אביחיל

מעולה. הבת שלי מאוד רצתה עוגת יוניקורן שבפנים יש עוגת שייש. לגבי הכמות אכין אפילו יותר. מקסימום כמו שאמרת אעשה קאפקייקס. תודה רבה!

אביחיל

שלום האם מתאימה כבסיס לעוגה בעיטוף בצק סוכר. תבנית 18 כ4 שכבות. בינהן גנאש. (מה מומלץ גנאש שוקולד או לבן?) תודה מראש