עוגת שיש רכה מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שיש רכה מעולה

זאת אחת מעוגות השיש הראשונות שהכנתי, יש מתכונים שמלווים אותי לאורך השנים וזה אחד מהם.
העוגה הזאת רכה מהירה טעימה והיא בסיס של שמן שזה בונוס נהדר.
תמצאו שעה שקטה תכינו את העוגה הנהדרת הזאת בסך הכל כמה דקות הכנה ולתנור, לא לשכוח להכין את השוקו לילדים ותהנו מעוגת שיש קלאסית שכל אחד יכול להכין.

תבנית 24 קפיצית / תבנית 20X30

מרכיבים:

4 ביצים גדולות
220 ג` סוכר (כוס + כף)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
180 מ”ל כוס מיץ תפוזים (שלושת רבעי כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כף גדושה אבקת שוקולית

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

1. לשים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר להתחיל להקציף במהירות בינונית כדקה ולעצור את המיקסר,  להוסיף את שאר המצרכים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

2. להוציא כחצי כוס מהעיסה ולערבב עם השוקולית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לשמן את התבנית או לשים נייר אפייה, להזליף קצת מהעיסה הכהה על תחתית התבנית. לצקת לתבנית את העיסה הבהירה להוסיף מעל את הכהה, לערבב מעט עם סכין בשביל יצירת צורות.

4. לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

כדאי לדעת ש…
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת, העוגה מעולה!
אפשר להוסיף אבקת קקאו לעוגה, סוכר סך הכל 250 ג’ (כוס ורבע) לשלב השוקולית להוסיף שלושת רבעי כף אבקת קקאו.
אפשר להקפיא, אפשר להכין יום מראש. אפשר להחליף את המיץ תפוזים באותה כמות בשמנת מתוקה.

524236 צפיות 49 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

צביה – עשיתי את עוגת השיש עם קמח אסם תופח כשר לפסח בשתי תבניות אינגליש קייק יצא נהדר, טעים

מיכל : “טוב… אז אנחנו אחרי שבת עם העוגה הזו. שכייף להכין אותה ויותר כייף לאכול אותה עם כוס קפה טובה.
עוגה מומלצת ביותר (אצלי היא במועדפים)
תודה לך ניקי על מתכונים מדהימים.”

גולדי : “הכנתי את העוגה לקראת שבת, הקפדתי על דיוק בכמויות (משקל קטן למטבח..) והופתעתי מאוד מהתוצאה!
יצרה עוגה אורירית ורכה במיוחד, טעימההההה!!!”

אביבית : “את פשוט מלכה!!! אני לא מפסיק להנות ולקבל מחמאות מהמתכונים שלך. פשוט כיף הייתי חייבת לכתוב לך”

מור : “אמאאאלללההה מה זאת העוגה הזאת…
היא לא החזיקה מעמד איך שיצאה מהתנור פירקו אותה.
תודה רבה לך מהממת :)”

שושנה : “ואו וואו וואו!
עכשיו אני מבינה למה יש לעוגה הזאת כל כך הרבה תגובות…
קראתי את כל האזהרות, ולכן הכנתי מתכון כפול- שישאר גם לשבת… אז בנתיים משתי תבניות אינגליש קייק- נשאר פחות מחצי תבנית וגם זה יעלם מחר בבוקר…”

דקלה : “הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה רכה בטירוף ומושלמת!! מומלץ בחום!!”

ליאת : “עוגה אליפות !
הכנתי אתמול ובמקום השוקולית המסתי שוקולד מריר.
יצא מעולה !!”

שירלי : “עוגה מעולה! קלה להכנה.
מתאימה לשבת בבוקר עם הקפה!”

1176
תגובות

  הרשם  
עדכן
תאיר

היי ניקי, שמים את העוגה במקרר?

ספיר

היי ניקי (לילה טוב:)

הכנתי היום את העוגה בתבנית 26 במקום באינגליש.
בזמן האפיה העוגה כולה הייתה מוכנה וקיסם יצא נקי אבל במרכז הייתה עדיין רטובה ונאלצתי לאפות מעבר לרצוי בגלל זה, יש לזה פיתרון?
קצת נשרפה מלמעלה..

תודה.

מיכל

היי ניקי , הכנתי את העוגה בעבר והיא הייתה נהדרת. היום הכנתי אותה והפעם בשדרוג שהצעת – להוסיף קקאו בשלב השוקולית. בהערות כתבת ״להוסיף שלושת רבעי קקאו״ והנחתי שהכוונה לשלושת רבעי כוס אבל זה היה נשמע לי מוזר אז שמתי חצי כוס וכאשר ערבבתי את הקקאו,שוקולית וקצת מהבלילה נוצר לי בצק והבנתי שכנראה טעית בהוראות או שאני לא קראתי נכון. בכל מקרה מזגתי את הבלילה הבהירה והטבעתי גושים של עיסה כהה…לאחר האפיה העוגה יצאה טעימה סהכ בחלק הבהיר אבל החלק הכהה יצא דחוס ומריר..בכל אופן מציעה שתכתבי את השדרוג הזה בצורה ברורה יותר כדי למנוע בלבול…

פנינה

במקום מיץ תפוזים ? מה אפשר?

אנה ק

עוגה פשוט מושלמת, טעימה, קלה, נטרפת תוך שניות ! יש אפשרות להוסיף בננות ולשדרג אותה? אם כן מה השינויים שצריך לעשות? תודה לך!

רעות

רציתי להכין לאור הבידוד עוגה טעימה לסבא וסבתא, החלפנו את השיקולית בכך נס קפה ויצא ממש ממש טעיםםם עוגת שיש קפה מעולה!

ליבנת

היי ניקי:) אני אופה באינגליש קייק, כמה תבניות צריך?
ואיך אפשר לעשות אותה לפסח מבחינת הקמח? תודה!