עוגת מקופלת
עוגת מקופלת. אין שבת בלי עוגה זה חובה מבחינת כולנו ואפילו האפרוח למד לבקש עוגה. הכל התחיל מכמה מקופלות שהציצו אליי מהמזווה וישר הציתו את הדימיון שלי וכך נולדה עוגה רכה וטעימה. אבל נוצרה בעיה אחרת "אמא איפה המקופלת ? בתוך העוגה שאתם אוכלים"
שתי זוגות עינים ננעצו בי "אמא תפסיקי לעבוד עלינו, אבל אני לא עובדת עליכם זה באמת בתוך העוגה" לקח לי קצת זמן אבל בסוף שיכנעתי אותם ובסופו של יום העוגה חוסלה ונשארו רק פירורים.
זמן הכנה: כשעה
גודל תבנית: 26"
מרכיבים:
175 ג` חמאה בטמ"פ
300 ג` סוכר (כוס וחצי)
4 ביצים
כפית תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
120 מ"ל כוס חלב (חצי כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
קורט מלח
3 מקופלת מיני שוקולד חלב מגורדות
הכנות:
2. להוציא את קערת העירבול מהמיקסר ולהוסיף את המקופלת, לערבב עם הלקקן 4 – 5 פעמים, מעט לערבב אין צורך ביותר מכך.
3. חום בינוני, 180 מעלות בסביבות שעה.
גולשים מכינים וממליצים:
גלית : ניקי! הכנתי היום את עוגת המקופלת, והיא פשוט טעימה בטרוף!! הוספתי עוד 2 מקופלות כי הילדים לא ויתרו לי!! ויצא ממש ממש טוב! והיא קלה להכנה! לא הצטערתי!!
קצרה מחמאות מבני המשפחה שכעסו שלא הכנתי כמות כפולה :)))
מגי : ניקי, הכנתי את העוגה והיא יצאה מעלפת!! אפילו בעלי, שלא אוהב חלבי בד"כ, לא הפסיק לאכול ממנה! תודה לך!