עוגת מקופלת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת מקופלת

עוגת מקופלת. אין שבת בלי עוגה זה חובה מבחינת כולנו ואפילו האפרוח למד לבקש עוגה. הכל התחיל מכמה מקופלות שהציצו אליי מהמזווה וישר הציתו את הדימיון שלי וכך נולדה עוגה רכה וטעימה. אבל נוצרה בעיה אחרת “אמא איפה המקופלת ?  בתוך העוגה שאתם אוכלים”
שתי זוגות עינים ננעצו בי “אמא תפסיקי לעבוד עלינו, אבל אני לא עובדת עליכם זה באמת בתוך העוגה” לקח לי קצת זמן אבל בסוף שיכנעתי אותם ובסופו של יום העוגה חוסלה ונשארו רק פירורים.

זמן הכנה: כשעה

גודל תבנית: 26″

מרכיבים:

175 ג` חמאה בטמ”פ
300 ג` סוכר (כוס וחצי)
4 ביצים
כפית תמצית וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא)
120 מ”ל כוס חלב (חצי כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
קורט מלח
3 מקופלת מיני שוקולד חלב מגורדות

הכנות:

 1. להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצה אחר ביצה בסבלנות, תוך כדי הקצפה להוסיף את  שאר המצרכים לפי הסדר שרשום.

2. להוציא את קערת העירבול  מהמיקסר ולהוסיף את המקופלת, לערבב עם הלקקן 4 – 5 פעמים, מעט לערבב אין צורך ביותר מכך.

3. חום בינוני, 180 מעלות בסביבות שעה.

לפייסבוק שלי

עוגת מקופלת

31201 צפיות 43 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

גלית : ניקי! הכנתי היום את עוגת המקופלת, והיא פשוט טעימה בטרוף!! הוספתי עוד 2 מקופלות כי הילדים לא ויתרו לי!! ויצא ממש ממש טוב! והיא קלה להכנה! לא הצטערתי!!
קצרה מחמאות מבני המשפחה שכעסו שלא הכנתי כמות כפולה :)))

מגי : ניקי, הכנתי את העוגה והיא יצאה מעלפת!! אפילו בעלי, שלא אוהב חלבי בד”כ, לא הפסיק לאכול ממנה! תודה לך!

115
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורנית

הכנתי את העוגה, אחד על אחד בול לפי מרשם ולפי הוראות הכנה,העוגה פשוט לא טעימה, שומנית וכבדה ממש,לא ממש מרגישים את המקופלת,חבל על החומרים והזמן, לא ממליצה

שמרית

היי ניקי, אני באמצע העוגה.. משהו לא מסתדר לי שמתי 300 ג’ סוכר פתאום שמה לב שרשמת 280′ קמח =2 כוסות ועל הסוכר שרשמת יותר גרם רשמת כוס וחצי.. כמה קמח לשים?

שמרית

היי ניקי, באיזה כוסות את משתמשת? חד פעמי/זכוכית/כוס מדידה? כמה מ”ל לכוס?

1 6 7 8